Tovább őrli a kereskedők idegeit a bitcoin

-

A hosszú távú bitcoin árfolyam-előrejelzések ellentétben állnak a jelenlegi status quóval, mivel a vételi célok 47.000 dollárra csökkentek.
A bitcoin (BTC) december 2-án ismét csalódást okozott, mivel a piacok végignézték, ahogy a 60.000 dollár elleni újabb támadás vereséggel végződik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Semmi sem változott”

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD csütörtökön ismét 57.000 dolláron állt, miután 24 óra alatt komoly volatilitásokat könyvelt el.
A pár rövid időre elérte az 59.000 dollárt a Wall Street nyitására az előző napon, ez azonban nem tudott kitartani, mivel az újabb makro kiváltó okok ismét lefelé billentették a hangulatot.
A bitcoin így a részvényekkel összhangban esett, és úgy tűnt, hogy a koronavírus omicron mutációjával kapcsolatos folyamatos aggodalomra reagált. Az S&P 500 1,2%-os csökkenéssel zárta a napot.
Mivel a kriptopiacokat a frusztráció érzése hatotta át, az elemzők megragadták az alkalmat, hogy ismét hosszabb távú perspektívát érvényesítsenek.
„Ez nagyon egyszerű. 60.000 dollár alatt továbbra is óvatos/medvés maradtam, mivel szeretném, ha ez a terület megfordulna” – foglalta össze Michaël van de Poppe, a Cointelegraph munkatársa.

„A vételek tekintetében figyelemre méltó szintek; $53K-54K zóna és $47-50K zónák a bitcoin esetében. Mikor érdemes altcoinokat vásárolni? December. Semmi sem változott az elmúlt hetekben.”

Ezeket a vételi célpontokat a ciklus bikás csúcsára vonatkozó újbóli előrejelzések kísérték, amelyek – akárcsak idén áprilisban – a BTC/USD árfolyamát akár 400.000 dollárra jósolják.


TechDev elemző, aki a kéthetes grafikon Fibonacci-szintjeit szemlélte, szintén „egy újabb alkalomnak nevezte a csütörtöki napot, hogy kizoomoljunk”.

A nyílt érdeklődés továbbra is az eddigi csúcsok közelében marad

A tőzsdéken a nyílt érdeklődés eközben továbbra is aggodalomra adott okot az árfolyamhoz viszonyított puszta volumene miatt.
A Glassnode láncelemző cég adatai szerint a  bitcoinalapú határidős ügyletek nyílt érdeklődése nemrég elérte történelme második legmagasabb szintjét, és megközelítette az áprilisi rekordot.

„Egy bizonyos ponton ez a nyílt érdeklődés ki fog öblítődni egyik vagy másik irányba” – kommentálta William Clemente elemző.


A finanszírozási ráták csütörtökön többnyire semlegesek voltak a tőzsdéken.

Olvastad már? Kinyíltak a decemberi piacok, a bitcoin tovább célozza a 60 ezret

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!