Rekordot döntött az ETH árfolyama a bitcoinnal szemben

-

A második legnagyobb kriptopénz igencsak alacsony veszteségeket könyvelhetett el a Bitcoin szombati, 21%-os áreséséhez képest.
Az Ethereum natív tokenje, az ether (ETH) más kriptopénzekkel együtt zuhant december 4-én.
Ennek ellenére a lefelé irányuló mozgása nem akadályozta meg, hogy hároméves csúcsot érjen el a bitcoinnal (BTC), a világ vezető kriptovalutájával szemben a piaci kapitalizáció alapján.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ETH/BTC árfolyama valamivel több mint 11,50%-kal ugrott meg, és 2018 májusa óta először érte el a 0,0835 BTC-s árfolyam.
A pár árfolyamralija ellentétben állt az ether 15%-os árfolyamcsökkenésével az amerikai dollárral szemben szombaton, ami egy egész piacra kiterjedő eladási hullám nyomán jelent meg, és ami a bitcoin napközbeni 21%-os zuhanását eredményezte.
ETH/USD napi árdiagram. Forrás: TradingView

Az ETH vs. BTC „fedezeti” narratíva kialakulása

Bár az ether veszteségei jelentősek voltak, a Bitcoinhoz képest viszonylag enyhébbek voltak dollárban kifejezve, mivel az ETH/BTC pár hároméves csúcsra emelkedett.
Ugyanakkor egyes elemzők úgy vélték, hogy a befektetők a szombati összeomlás során a második legnagyobb kriptopénzt kezdték el a bitcoin elleni menedékként kezelni.

„Úgy tűnik, hogy a befektetők az ETH-t itt fedezetnek veszik” – írta szombaton egy tweetben Crypto Birb, egy független piaci elemző, rámutatva egy négyórás ETH/BTC árfolyamgrafikonra (az alábbiakban látható), amely azt mutatta, hogy a pár meredeken visszahúzódott, miután tesztelte a 200 napos mozgóátlagát (a narancssárga hullámot) mint támaszt.

ETH/BTC négy órás árdiagram 200 napos MA támogatással. Forrás: TradingView

Lukas Enzersdorfer-Konrad, a Bitpanda termékigazgatója megjegyezte, hogy az ETH/BTC novemberi zárása az elmúlt 45 hónap legjobb zárása volt, ami azt jelenti, hogy a bikáknak még „maradt némi erejük egy további futásra”.

„Az Ethereum idén nagymértékben felülmúlja a bitcoin […] 22%-ra növelte piaci dominanciáját. A hálózaton lévő aktív címek száma tovább emelkedik, miközben az ETH nettó kibocsátása tovább csökken, ami a gyors emelkedés fő oka lehet.”

Technikai kilátások

Ahogy a Cointelegraph korábban már foglalkozott vele, az ether egy technikai támaszmintának köszönhetően, amelyet felszálló háromszögnek neveztek el, az emelkedő trend folytatásának kilátásait mutatta.
Szombaton az ETH/BTC pár kitört az Ascending Triangle tartományból felfelé, amit a kereskedési volumenek enyhe növekedése kísért.
Egy „tökéletes” világban a pár felfelé irányuló mozgásának addig kell tartania, amíg el nem éri a háromszög felső és alsó trendvonala közötti maximális távolsággal megegyező hosszúságú szinteket a kitörési ponttól mérve.

ETH/BTC heti árdiagram a növekvő csatornamintával. Forrás: TradingView.

Amint a fenti grafikonon látható, a háromszög felfelé irányuló célja a 0,077 BTC közelében lévő kitörési ponttól a 0,1 BTC közelébe helyezi a nyereségcélt.

Olvastad már? Salvador további 150 bitcoint vásárolt a legutóbbi zuhanás

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!