Újabb coin került a TOP10-be – szédületes növekedésen van túl a Terra

-

A Terra natív kriptopénze, a LUNA, egy csillagászati hetet tudhat maga mögött, 58%-os emelkedést produkált, és ma újabb rekordmagasságot ért el.
A LUNA, a Cosmos-alapú Terra hálózat natív kriptopénze ma 69,56 dollárral minden idők legmagasabb értékét érte el.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az árfolyamugrással a kriptopénz mostantól a piaci kapitalizáció alapján a tíz legnagyobb kriptopénz listáján is szerepel, miután a Dogecoint megelőzve a tizedik helyre került.
A LUNA azóta kissé visszaesett, miután a mai napon korábban elérte a történelmi csúcsot, most 68 dolláron kereskednek vele, de a CoinGecko adatai szerint még így is mintegy 7%-kal emelkedett a nap folyamán.

A Terra egy blokklánc

Jelenleg a Terra az ötödik legnagyobb Layer 1 okosszerződés-képes blokklánc, a Polkadot, a Cardano, a Solana és az Ethereum mögött.
A LUNA folyamatos árfolyam-emelkedése a Terra ökoszisztémán belüli új fejlesztések hulláma közepette történik. A legjelentősebb fejlesztés a protokoll Columbus-5 frissítése. Ez a november 30-án elindított frissítés aktivált egy égetési mechanizmust, amely hatékonyan vonja ki a LUNA-t a forgalomból, így a kriptoeszköz egyre ritkábbá válik.
Korábban, amikor a Terra dollárhoz kötött stabilcoinja (UST) elkezdett az 1 dolláros kötés feletti értéket felvenni, a protokoll a LUNA érmék egy részének elégetésével ösztönözte az arbitrázsokat, hogy több UST-t minteljenek.

Az UST-kínálat növelésével az ár zuhanni kezd. Amikor pedig ennek ellenkezője történik, az UST egy részét elégetik, hogy több LUNA-t minteljenek. Ily módon a fogaskerék fenntartja a stabilitást.
A LUNA és az UST coinoknak csak egy részét égették el a frissítés előtt; a másik részét egy közösségi alapba helyezték át. Most, a Columbus-5 esetében a közösségi poolban lévő összes érmét elégetik, ami sokkal drámaibb deflációs környezetet teremt.
A korszerűsítéssel párhuzamosan az UST iránti kereslet is megugrott. Mivel csak a LUNA elégetésével lehet több UST-t mintelni, a natív érme továbbra is rekordot döntöget minden eddiginél magasabbra szökött az árfolyam.
Piaci kapitalizációját tekintve az UST jelenleg az ötödik legnagyobb stabilcoin a piacon 7,8 milliárd dollárral. Október 1-jén, a Columbus-5 aktiválásakor ez a szám mindössze 2,6 milliárd dollár volt.
Összehasonlításképpen: a két legnagyobb stabilcoin, a Tether (USDT) és az USD Coin (USDC) piaci kapitalizációja rendre 74,9 milliárd dollár, illetve 39 milliárd dollár.

A Terra ökoszisztéma gyorsan növekszik

Az Anchor Protocol, egy kriptopénzpiaci projekt nemrég elérte a 6 milliárd dolláros összértéket.
Júliusban az Anchor a Defi Llama szerint még az 1 milliárd dollárt sem tudta megütni.
A Terra felhasználói is türelmetlenül várják mind az Astroport, egy decentralizált tőzsde (mint az Uniswap), mind a Mars Protocol, egy kölcsönzési platform elindítását, amely az Ethereum Aave protokolljához hasonlít.

Természetesen ahhoz, hogy bármelyik decentralizált alkalmazást használhassuk a Terrán, LUNA-ra lesz szükségünk, ami megmagyarázhatja a kereslet legutóbbi megugrását.

Olvastad már? Tovább őrli a kereskedők idegeit a bitcoin

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!