Több illegális bányászfarmot lepleztek le Oroszországban és Ukrajnában

-

Az orosz és ukrán hatóságok számos illegális kriptobányászati létesítményt zártak be, amelyeket állítólag lopott elektromos árammal működtettek.
A földalatti farmokat a fővárosok, Kijev és Moszkva környékén, valamint az orosz Dagesztáni Köztársaságban fedezték fel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Oroszország illegális bányászfarmokat számolt fel Moszkva és Dagesztán térségében

Az orosz bűnüldöző szervek és vámosok a közelmúltban nagy mennyiségű áramlopást lepleztek le a Rosseti által üzemeltetett hálózatból az orosz fővárossal szomszédos Moszkvai területen.
Az akcióról a héten a Tass közölte a hírt, idézve Jekatyerina Korotkovát, a Moszkvai Interregionális Közlekedési Ügyészség munkatársát.
A tisztviselő kifejtette:

„Az ellenőrzés során az elektromos hálózathoz való jogosulatlan csatlakozást, áramlopást és a digitális valuták bányászatával kapcsolatos kriptográfiai számítások végzésére tervezett berendezések működtetéséhez szükséges földterület illegális lefoglalását tárták fel.”

A bányászhardverek működtetéséhez illegálisan felhasznált áram költsége meghaladja a napi 500.000 rubelt (közel 7.000 dollár) – részletezte Korotkova. A hatóságok büntetőeljárást indítottak a bányászlétesítmény tulajdonosai ellen.
Két kriptopénzfarmot is lebuktattak az Észak-Kaukázusban található oroszországi Dagesztán köztársaságban. November végén a Komszomolszkaja Pravda című újság arról számolt be, hogy egy hegyvidéki régióban egy nagy bányászati üzemet találtak.
A vizsgálat előzetes adatai szerint ismeretlen üzemeltetői becslések szerint 1 millió rubel (több mint 13.000 dollár) értékű kárt okoztak.
A helyi rendőrség Botlikh körzetben is leleplezett egy bányászvállalkozást, ahol a bányászok engedély nélkül csatlakoztak a hálózatra.
A Forklognak a dagesztáni belügyminisztériumra hivatkozó jelentése szerint a kriptofarmot novemberben hozták létre, és egy 35 éves dakhadajevszkiji járási lakos vezette, aki 257.000 rubel (kb. 3.500 dollár) értékben lopott áramot.

A „Digitális pénzügyi eszközökről” szóló törvény, amely januárban lépett hatályba, szabályozott néhány kriptovalutával kapcsolatos tevékenységet az Orosz Föderációban, de a kriptovaluta-bányászat többek között nem tartozik ezek közé.
A moszkvai tisztviselők körében idén egyre több felhívás érkezett arra, hogy ismerjék el az üzletet vállalkozói tevékenységként, és ennek megfelelően adóztassák meg.

Földalatti kriptofarmot találtak Kijev régióban, Ukrajnában

Közben az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) pénteken bejelentette, hogy illegális bányászati létesítményt fedezett fel a kijevi kerületben.
A legfőbb ukrán bűnüldöző szerv szerint három helyi lakos több ASIC-ot telepített egy hangárban, amelyet a fővárossal határos régióban, Buchansky kerületben béreltek. Állítólag 3,5 millió hrivnya (több mint 128 ezer dollár) értékű elektromos energiát használtak fel jogosulatlanul.

A kriptovaluták növekvő népszerűsége az elmúlt években Ukrajnát vezető országgá tette az elfogadásban, és a kormány lépéseket tett a „virtuális eszközök” legalizálására.
Bár a bitcoin bányászata nem tiltott, de még szabályozva sincs. Idén az SBU megcélozta az ország áramellátó hálózatát kihasználó bányászokat, és számos kriptofarmot zárt le különböző régiókban, köztük a múlt hónapban egy nagy adatközpontot Közép-Ukrajnában.

Olvastad már? Rekordot döntött az ETH árfolyama a bitcoinnal szemben

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!