Lehet, hogy a tőkeáttételes pozíciók kirázódtak, de a bitcoinnak felfelé ívelő küzdelemmel és több potenciális ellenállási szinttel kell szembenéznie a történelmi csúcsok felé vezető úton.

A Bitcoin (BTC) december 5-én 50.000 dollár közelébe emelkedett, miközben a kereskedők továbbra is a közelmúlt eseményeinek hatása alatt vannak.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai egy kevésbé volatilis BTC/USD árfolyammozgást mutattak, mivel a Bitstampon 49.777 dollárig emelkedett az árfolyam, mielőtt konszolidálódott volna.

A szombat eleji 41.900 dollárra való zuhanás után a pár stabilizálódott, ahogy a piac megemésztette a bitcoint idén sújtó legújabb óriási korrekciót.

Egyesek számára azonban minden ok megvolt arra, hogy óvatosak maradjanak, és számítsanak a hosszú távú mélypontok újabb meglátogatására.

„Még egyszer megmártózunk. A CT elveszíti a szarságát és többet ad el. De csodával határos módon felvásárolják” – jósolta Lex Moskovski, a Moskovski Capital CIO-ja a bitcoin kilátásairól szóló kommentárjában.

„Konszolidáció, lassú felfelé őrlés.”

Ez a lassú őrlődés most nem szűkölködik jelentős támaszszintekben, amelyeket vissza kell hódítani: 50.000 dollár és az 1 billió dolláros piaci kapitalizációs zóna közvetlenül 53.000 dollár felett, valamint különböző korábbi történelmi csúcsok.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A Rekt Capital kereskedője és elemzője eközben a 200 napos exponenciális mozgóátlagot (EMA), egy augusztus óta tartó, de a szombati eséskor áttört támaszvonalat vette szemügyre mint potenciális fontos pontot.

Szeptember végén, amikor a BTC/USD-t legutóbb a 42.000 dolláros szinten kereskedték, szintén a 200EMA-t tesztelték, és a Rekt Capital megjegyezte, hogy a zuhanás súlyossága még mindig elhalványul a korábbiakhoz képest.

„Túlélted a -84,5%-os BTC medvepiacot. Túlélted a -63%-os $BTC összeomlást 2020 márciusában. Túlélted a -53%-os BTC összeomlást 2021 májusában. Túl fogjátok élni ezt az összeomlást is” – tette hozzá.

Elég volt a flush?

A származtatott piacok helyzetét vizsgálva a cikk írásakor a finanszírozási ráták semlegesek vagy enyhén negatívak voltak, ami jelentős különbség a néhány nappal ezelőtti állapothoz képest.

A határidős ügyletek nyílt érdeklődésének jelentős része eltűnt a tőkeáttétel-csökkenés során, és több mint 2,5 milliárd dollárnyi kriptószámlát likvidáltak.

A kommentátorok számára most az volt a kérdés, hogy vajon elég habot távolítottak-e el ahhoz, hogy biztosítsák a visszatérést a stabil növekedéshez.

A bitcoin heti záróárfolyama eközben úgy tűnik, hogy október eleje óta a legalacsonyabb lesz.

Olvastad már? 200 millió dollárt loptak el egy Bitmart-hack során

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.