Újra nagyot eshet a BTC, mielőtt megkezdődne a „lassú őrlés felfelé”

-

Lehet, hogy a tőkeáttételes pozíciók kirázódtak, de a bitcoinnak felfelé ívelő küzdelemmel és több potenciális ellenállási szinttel kell szembenéznie a történelmi csúcsok felé vezető úton.
A Bitcoin (BTC) december 5-én 50.000 dollár közelébe emelkedett, miközben a kereskedők továbbra is a közelmúlt eseményeinek hatása alatt vannak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai egy kevésbé volatilis BTC/USD árfolyammozgást mutattak, mivel a Bitstampon 49.777 dollárig emelkedett az árfolyam, mielőtt konszolidálódott volna.
A szombat eleji 41.900 dollárra való zuhanás után a pár stabilizálódott, ahogy a piac megemésztette a bitcoint idén sújtó legújabb óriási korrekciót.


Egyesek számára azonban minden ok megvolt arra, hogy óvatosak maradjanak, és számítsanak a hosszú távú mélypontok újabb meglátogatására.
„Még egyszer megmártózunk. A CT elveszíti a szarságát és többet ad el. De csodával határos módon felvásárolják” – jósolta Lex Moskovski, a Moskovski Capital CIO-ja a bitcoin kilátásairól szóló kommentárjában.

„Konszolidáció, lassú felfelé őrlés.”

Ez a lassú őrlődés most nem szűkölködik jelentős támaszszintekben, amelyeket vissza kell hódítani: 50.000 dollár és az 1 billió dolláros piaci kapitalizációs zóna közvetlenül 53.000 dollár felett, valamint különböző korábbi történelmi csúcsok.

A Rekt Capital kereskedője és elemzője eközben a 200 napos exponenciális mozgóátlagot (EMA), egy augusztus óta tartó, de a szombati eséskor áttört támaszvonalat vette szemügyre mint potenciális fontos pontot.


Szeptember végén, amikor a BTC/USD-t legutóbb a 42.000 dolláros szinten kereskedték, szintén a 200EMA-t tesztelték, és a Rekt Capital megjegyezte, hogy a zuhanás súlyossága még mindig elhalványul a korábbiakhoz képest.

„Túlélted a -84,5%-os BTC medvepiacot. Túlélted a -63%-os $BTC összeomlást 2020 márciusában. Túlélted a -53%-os BTC összeomlást 2021 májusában. Túl fogjátok élni ezt az összeomlást is” – tette hozzá.

Elég volt a flush?

A származtatott piacok helyzetét vizsgálva a cikk írásakor a finanszírozási ráták semlegesek vagy enyhén negatívak voltak, ami jelentős különbség a néhány nappal ezelőtti állapothoz képest.
A határidős ügyletek nyílt érdeklődésének jelentős része eltűnt a tőkeáttétel-csökkenés során, és több mint 2,5 milliárd dollárnyi kriptószámlát likvidáltak.
A kommentátorok számára most az volt a kérdés, hogy vajon elég habot távolítottak-e el ahhoz, hogy biztosítsák a visszatérést a stabil növekedéshez.


A bitcoin heti záróárfolyama eközben úgy tűnik, hogy október eleje óta a legalacsonyabb lesz.

Olvastad már? 200 millió dollárt loptak el egy Bitmart-hack során

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.01.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) erős bullish kilátásokkal rendelkezik az árfolyamgrafikonon. Az USD Coin (USDC) havi 70 milliárd dollár feletti átutalási volumenéről szóló hírek csak megerősítették...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!