Jack Dorsey cége a POS-terminálokra fejleszt bitcoinfizetési megoldást

-

Jack Dorsey bábjával magyarázták el a Lightning Networköt egy új videóban, amely a Spiral LDK-t népszerűsíti.
A nemrégiben átnevezett Square (újonnan Spiral) kriptoüzletága bemutatta a Lightning Development Kit (LDK) nevű fejlesztőkészletét, amelynek célja a Bitcoin-hálózat felturbózása.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Jack Dorsey vezette Spiral csapata december 7-én közzétett egy videót, amelyben a Bitcoin Lightning és a Lightning Development Kit (LDK) képességeit mutatja be.
Az LDK-t úgy tervezték, hogy a fejlesztők zökkenőmentesen csatlakoztathassák alkalmazásaikat a hálózathoz a mobileszközökön és a POS-terminálokon.
Az LDK támogatja a Rust, C, Swift, Java és Kotlin programozási nyelveket használó natív API-okat.
Ez lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy pénztárcaalkalmazásaikat a felhasználók számára az általuk választott nyelven szabhassák testre, miközben megszűnik a különálló Bitcoin- és LN-tárcák szükségessége.
A videóban a Twitter korábbi vezérigazgatója úgy jellemezte az LDK-t, mint egy olyan programot, amely „a világ bármely fejlesztője számára megkönnyíti a tárcaépítést”.
A videóban egy Jack Dorsey nevű bábu látható, aki úgy lép interakcióba a boltok eladóival és tulajdonosaival, hogy a szolgáltatásokért a Lightning Networkön (LN) keresztül fizet.


A mobil LN-tárcaalkalmazással fizet egy orrpiercingért és egy mozijegyért, miközben a videó időnként átvág a Spiral csapatára, akik a Bitcoin és az LN előnyeiről beszélnek.
A Spiral, korábbi nevén Square Crypto, 2019-es alapítása óta fejleszt Bitcoin-tárca megoldásokat. Az LDK mellett a Bitcoin Development Kit-en is dolgoznak, amely lehetővé teszi a platformokon átívelő mobilpénztárca-interakciókat.

A Lightning egy második rétegű skálázási megoldás a Bitcoin számára, amely a Spiral projektvezetője, Haley Berkoe szerint „a Bitcoint valódi fizetési rendszerré alakítja”.
Conor Okus a Spiraltól azt várja, hogy LDK-ja növeli a Bitcoin és az LN elfogadottságát azáltal, hogy „a világ különböző részein élő emberek számára módot biztosít … az érték tárolására és a gazdasági tevékenységre”.
A termékmegjelenés a Lightning-felhasználók számára szerencsés időpontban érkezik, mivel a hálózati csomópontok összkapacitása minden idők legmagasabb szintjén van.
A Bitcoin Visuals legutóbbi mérése szerint 18.905 aktív csatornával rendelkező csomópont van a Lightning-hálózaton.
Az elmúlt 3 hónapban a csomópontok száma 23%-kal nőtt, pontosabban 3534-gyel. Az LN jelenleg 3285 BTC, azaz körülbelül 166 millió dollárnyi hálózati kapacitással rendelkezik a 1ML szerint.

Olvastad már? A Huobi és a Shiba Inu is segít a BitMartnak leküzdeni a 200 millió dolláros hacket

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: JD Lasica

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!