Jack Dorsey cége a POS-terminálokra fejleszt bitcoinfizetési megoldást

-

Jack Dorsey bábjával magyarázták el a Lightning Networköt egy új videóban, amely a Spiral LDK-t népszerűsíti.
A nemrégiben átnevezett Square (újonnan Spiral) kriptoüzletága bemutatta a Lightning Development Kit (LDK) nevű fejlesztőkészletét, amelynek célja a Bitcoin-hálózat felturbózása.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Jack Dorsey vezette Spiral csapata december 7-én közzétett egy videót, amelyben a Bitcoin Lightning és a Lightning Development Kit (LDK) képességeit mutatja be.
Az LDK-t úgy tervezték, hogy a fejlesztők zökkenőmentesen csatlakoztathassák alkalmazásaikat a hálózathoz a mobileszközökön és a POS-terminálokon.
Az LDK támogatja a Rust, C, Swift, Java és Kotlin programozási nyelveket használó natív API-okat.
Ez lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy pénztárcaalkalmazásaikat a felhasználók számára az általuk választott nyelven szabhassák testre, miközben megszűnik a különálló Bitcoin- és LN-tárcák szükségessége.
A videóban a Twitter korábbi vezérigazgatója úgy jellemezte az LDK-t, mint egy olyan programot, amely „a világ bármely fejlesztője számára megkönnyíti a tárcaépítést”.
A videóban egy Jack Dorsey nevű bábu látható, aki úgy lép interakcióba a boltok eladóival és tulajdonosaival, hogy a szolgáltatásokért a Lightning Networkön (LN) keresztül fizet.


A mobil LN-tárcaalkalmazással fizet egy orrpiercingért és egy mozijegyért, miközben a videó időnként átvág a Spiral csapatára, akik a Bitcoin és az LN előnyeiről beszélnek.
A Spiral, korábbi nevén Square Crypto, 2019-es alapítása óta fejleszt Bitcoin-tárca megoldásokat. Az LDK mellett a Bitcoin Development Kit-en is dolgoznak, amely lehetővé teszi a platformokon átívelő mobilpénztárca-interakciókat.

A Lightning egy második rétegű skálázási megoldás a Bitcoin számára, amely a Spiral projektvezetője, Haley Berkoe szerint „a Bitcoint valódi fizetési rendszerré alakítja”.
Conor Okus a Spiraltól azt várja, hogy LDK-ja növeli a Bitcoin és az LN elfogadottságát azáltal, hogy „a világ különböző részein élő emberek számára módot biztosít … az érték tárolására és a gazdasági tevékenységre”.
A termékmegjelenés a Lightning-felhasználók számára szerencsés időpontban érkezik, mivel a hálózati csomópontok összkapacitása minden idők legmagasabb szintjén van.
A Bitcoin Visuals legutóbbi mérése szerint 18.905 aktív csatornával rendelkező csomópont van a Lightning-hálózaton.
Az elmúlt 3 hónapban a csomópontok száma 23%-kal nőtt, pontosabban 3534-gyel. Az LN jelenleg 3285 BTC, azaz körülbelül 166 millió dollárnyi hálózati kapacitással rendelkezik a 1ML szerint.

Olvastad már? A Huobi és a Shiba Inu is segít a BitMartnak leküzdeni a 200 millió dolláros hacket

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: JD Lasica

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

200 EMA állítja meg az Ethereum Classic további emelkedését

Prémium Ethereum A cikk írásakor az ETC 21.804 dollár és 2.17%-ot emelkedett az elmúlt 24 órában. Kiválóan alakul az Ethereum Classic árfolyam növekedése ebben a jelenlegi kripto „rallyban”,...

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!