Véget ér a kriptopénzek növekedése, ha megkezdődik a taper – a Huobi szerint

-

A Huobi Research Institute, az ázsiai tőzsde kutatási ága által kiadott jelentés azt vizsgálja, hogy az amerikai jegybankpolitika közelgő változásai milyen hatással lehetnek a kriptopénzek árfolyamaira.
A jelentés, amelynek címe „Taper Landed: The Turning Point of The Cryptocurrency Market is Coming” („A kriptopénzpiac fordulópontja közeleg”) szerint a közelgő tapering miatt a magas kockázatú eszközök (köztük a kriptopénzek) folyamatos növekedése nehezen lesz fenntartható.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Huobi jelentése a Fed Taper hatásait vizsgálja

A Huobi Research legújabb jelentése, melynek címe „Taper Landed: The Turning Point of The Cryptocurrency Market is Coming” című tanulmánya megállapítja, hogy a kriptopénzek árfolyama milyen lehetséges utat vehet fel a Federal Reserve taper intézkedése miatt.
A taper – vagyis a dollárlikviditás folyamatos csökkenése a piacon a kötvényvásárlások csökkentése miatt – negatívan befolyásolhatja a bitcoin és más eszközök növekedését.
A taperről szóló vita már hónapokkal ezelőtt elkezdődött, és tanulmányi előrejelzések szerint jövő júniusban kezdődhet a kötvényvásárlások csökkentésével és a mennyiségi lazítás (QE) befejezésével.
Ez a csökkentés várhatóan nem csak a bitcoinra, hanem a magas kockázatú eszközökre is hatással lesz, és ez a hatás később a bevett eszközökre is átterjed.

A stock-to-flow vége

A „Taper Landed” a jól ismert stock-to-flow (S2F) modellel kapcsolatban is tesz néhány megjegyzést, amely a bitcoin árfolyamának emelkedését a bitcoin piaci elérhetősége és kibocsátási üteme alapján jelzi előre.
A november 24-én írt jelentés azt jósolta, hogy ez a modell kudarcot fog vallani a bitcoint körülvevő gazdasági elemek korlátozott figyelembevétele miatt. William Lee, a Huobi Research munkatársa kifejtette:

„Miért bukik meg hirtelen a „győztes” bitcoin S2F modell? Mert PlanB a modell megalkotásakor csak a bitcoin havi SF arányát és a bitcoin historikus árfolyamadatait vette figyelembe, de figyelmen kívül hagyta a külső makrováltozások hatását a piacra.”

Lee továbbá elmagyarázza, hogy a bitcoin árfolyamának növekedése a gazdaságpolitika lazításához kapcsolódik, amelyet az Egyesült Államok és más kormányok vállaltak, állítólag azért, hogy megmentsék a piacot a koronavírus-járvány idején.

De az úgynevezett taper kezdetével és a közelgő kamatemeléssel, ami általában a taperperiódusok után szokott bekövetkezni, ez a buborék a részvények növekedésében és a kriptopénzek árfolyamának emelkedésében jövőre kipukkadhat a jelentés szerint.
Ha a taperfolyamat felgyorsul, akkor ezek a hatások még gyorsabban lesznek érezhetők a piacon – állapítja meg a tanulmány.

Olvastad már? A Huobi és a Shiba Inu is segít a BitMartnak leküzdeni a 200 millió dolláros hacket

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: Young Americans for Liber

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

4 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano skálázási erőfeszítései ígéretesnek tűnnek

A Cardano (ADA) az utóbbi időben nagy erőfeszítéseket tett a blokklánc skálázására. A Cardano ütemtervében megemlítette a negyedik korszakukat, amelyet BASHO-nak neveztek el. Ez az optimalizálás...

Bullish jeleket mutat a Ripple (XRP)

Prémium Ripple Március 21.-én a Ripple 30%-kal drágult, miután újra felerősödött az optimizmus, hogy a Ripple Labs megnyerheti a SEC-perét. A 0,3733 dollárról 0,493 dollárra ugrott, de visszatért,...

Az AAVE győzedelmeskedik ezekben a mutatókban

Az Aave (AAVE) összértéke a március 25-én véget ért héten 8,69%-kal nőtt. Az egyedi intelligens szerződéses letétek emelkedése a protokollt tette a legjobban teljesítő protokollt,...

Chainlink technikai elemzés 03.25.

Prémium Chainlink  Több eladási akciót figyeltek meg, és ez tükröződik a legfrissebb Chainlink árfolyam-elemzésben is, amely a mai napra vonatkozóan csökkenő jeleket mutat. A 2023. március 23.-i, 7,62...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!