Véget ér a kriptopénzek növekedése, ha megkezdődik a taper – a Huobi szerint

-

A Huobi Research Institute, az ázsiai tőzsde kutatási ága által kiadott jelentés azt vizsgálja, hogy az amerikai jegybankpolitika közelgő változásai milyen hatással lehetnek a kriptopénzek árfolyamaira.
A jelentés, amelynek címe „Taper Landed: The Turning Point of The Cryptocurrency Market is Coming” („A kriptopénzpiac fordulópontja közeleg”) szerint a közelgő tapering miatt a magas kockázatú eszközök (köztük a kriptopénzek) folyamatos növekedése nehezen lesz fenntartható.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Huobi jelentése a Fed Taper hatásait vizsgálja

A Huobi Research legújabb jelentése, melynek címe „Taper Landed: The Turning Point of The Cryptocurrency Market is Coming” című tanulmánya megállapítja, hogy a kriptopénzek árfolyama milyen lehetséges utat vehet fel a Federal Reserve taper intézkedése miatt.
A taper – vagyis a dollárlikviditás folyamatos csökkenése a piacon a kötvényvásárlások csökkentése miatt – negatívan befolyásolhatja a bitcoin és más eszközök növekedését.
A taperről szóló vita már hónapokkal ezelőtt elkezdődött, és tanulmányi előrejelzések szerint jövő júniusban kezdődhet a kötvényvásárlások csökkentésével és a mennyiségi lazítás (QE) befejezésével.
Ez a csökkentés várhatóan nem csak a bitcoinra, hanem a magas kockázatú eszközökre is hatással lesz, és ez a hatás később a bevett eszközökre is átterjed.

A stock-to-flow vége

A „Taper Landed” a jól ismert stock-to-flow (S2F) modellel kapcsolatban is tesz néhány megjegyzést, amely a bitcoin árfolyamának emelkedését a bitcoin piaci elérhetősége és kibocsátási üteme alapján jelzi előre.
A november 24-én írt jelentés azt jósolta, hogy ez a modell kudarcot fog vallani a bitcoint körülvevő gazdasági elemek korlátozott figyelembevétele miatt. William Lee, a Huobi Research munkatársa kifejtette:

„Miért bukik meg hirtelen a „győztes” bitcoin S2F modell? Mert PlanB a modell megalkotásakor csak a bitcoin havi SF arányát és a bitcoin historikus árfolyamadatait vette figyelembe, de figyelmen kívül hagyta a külső makrováltozások hatását a piacra.”

Lee továbbá elmagyarázza, hogy a bitcoin árfolyamának növekedése a gazdaságpolitika lazításához kapcsolódik, amelyet az Egyesült Államok és más kormányok vállaltak, állítólag azért, hogy megmentsék a piacot a koronavírus-járvány idején.

De az úgynevezett taper kezdetével és a közelgő kamatemeléssel, ami általában a taperperiódusok után szokott bekövetkezni, ez a buborék a részvények növekedésében és a kriptopénzek árfolyamának emelkedésében jövőre kipukkadhat a jelentés szerint.
Ha a taperfolyamat felgyorsul, akkor ezek a hatások még gyorsabban lesznek érezhetők a piacon – állapítja meg a tanulmány.

Olvastad már? A Huobi és a Shiba Inu is segít a BitMartnak leküzdeni a 200 millió dolláros hacket

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: Young Americans for Liber

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

4 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Éledezik az Ethereum (ETH)

Prémium Az Ethereum utóbbi 2 napja kifejezetten pozitívan alakul, 11%-os emelkedésnek lehetünk szemtanúi Ha a Bitcoinnal állítjuk párja az ETH-t, kijelenthető, hogy sokkal jobban szerepel mint társa. Az...

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!