Mivel a bitcoin és számos kriptoeszköz értéke csökkent az elmúlt két hétben, úgy tűnik, hogy a hat számjegyű bitcoinárfolyam reménye egyre távolodni látszik.

Azonban a bitcoin értéke az elmúlt évben több mint 150%-kal emelkedett, és az emelkedés ellenére a szkeptikusok és kritikusok továbbra is azt feltételezik, hogy a bitcoin haldoklik.

Valójában a hírhedt bitcoin gyászjelentési lista szerint 2021-ben 2019-cel holtversenyben a harmadik legtöbb gyászjelentés történt egy év alatt.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bitcoin-gyászjelentések: 2021 már holtversenyben van 2019-cel

November 10-én a bitcoin (BTC) minden idők legmagasabb árfolyamát csapolta meg 69 ezer dolláros egységáron, azóta azonban az 50 ezer dolláros zóna alá csúszott.

Úgy tűnik, hogy a magasabb árak lehetőséget adnak a szkeptikusoknak arra, hogy a bitcoint halottnak nyilvánítsák, miután a vezető kriptoeszköz a piaci visszaeséseket követően tisztességes korrekciót tudhat maga mögött.

2017-ben, amikor a BTC borzasztó közel került ahhoz, hogy elérje a 20K dolláros egységárat, a 99bitcoins.com-on található bitcoin gyászjelentések listája szerint abban az évben 124 bitcoin haláleset volt.

A második legnagyobb BTC-gyászjelentésekkel rendelkező év a következő, 2018-as volt, amikor 93 nyilatkozatot tettek arról, hogy a bitcoin végleg kinyúlt.

Ugyan még nincs vége az idei évnek, 2021 már el is érte a 2019-es évet a gyászjelentések számának tekintetében.

A 2017-es történelmi árfolyamcsúcsot követő kriptopiaci medvepiacot követően 2019 összesen 41 bitcoin-gyászjelentést rögzített. November 29-ig 2021 ugyanennyi halálhírt halmozott fel.

A BTC-ről írt utolsó, november 29-i nekrológot Bill Blain szerző tette közzé a capx.co weboldalon. Ennek címe „Bitcoin Is Nothing But A Ponzi Scheme” (A Bitcoin nem más, mint egy Ponzi-séma), és Blain azt állítja, hogy a kriptovaluták az inflációt is felgyorsítják.

„A kripto kamu, és nem pénz” – állítja a Blain által írt bitcoin nekrológ.

 Bill Blain:  „A szabályozókat leleplezik, amiért nem cselekedtek korábban”

Blain továbbá elmondja, hogy időnként olvas a digitális eszközök mögött álló blokklánc-technológiáról.

„Időnként beleásom magam a számtalan teljes szemétbe, ami blokklánczseninek, a kriptók mögött álló matematikának és számítási logikának álcázza magát” – hangsúlyozza Blain a véleménycikkében. „Olvassa el maga – 10%-ban lenyűgöző és 90%-ban teljes szemét. Matematikai diszlexia kihányva, eredeti gondolkodásnak és »koncepcióbizonyításnak« öltöztetve”. Blain fanyar kritikája a kriptogazdaságról hozzáteszi:

„A kriptók azért virágoztak, mert a közösségi média, az internet és az összeköttetés megkönnyítette a csalás hihetetlen gyorsasággal történő terjesztését a globális piacokon. Azért voltak sikeresek, mert a szabályozók nem állították meg őket – le a kalappal a kínaiak előtt, hogy ebben a tekintetben megelőzték a szabályozókat. Egy napon az utolsó nagyobb bolond is vissza fogja kérni a pénzét, és a szabályozókat leleplezik, amiért nem léptek korábban.”

Blain véleménye és az azt megelőző 40 másik bitcoingyászjelentés ellenére a bitcoin (BTC) él és virul.

Nem sok olyan eszköz létezik a világon, amelyet  „halottnak” vagy „majdnem halottnak” lehetne nevezni, miután 12 hónap alatt több mint 150%-kal magasabbra emelkedett az értéke.

Blain általánosságban is kritizálja a kriptovalutákat, amelyek közül soknak az értéke lényegesen nagyobb százalékkal duzzadt fel, mint a BTC éves növekedése.

A 99bitcoins.com-on rögzített 2021-es úgynevezett bitcoinhalálesetek száma is jóval nagyobb, mint a BTC első négy évének bitcoingyászjelentései együttvéve.

Ez azt mutatja, hogy minél jobban érik a BTC és a kriptogazdaság, annál több visszhangot kap a kritikusoktól és a szkeptikusoktól.

Olvastad már? A megkérdezett amerikai befektetők több mint 25%-a rendelkezik jelenleg bitcoinnal

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!