A Litecoin a legnagyobb növekedést mutatja az elmúlt 12 év során

-

A Litecoin, a stabilitásáról ismert régi altcoin közel 12 éves történetének egyik legjelentősebb növekedési hullámát produkálja, ami elsősorban az LTC-20 szabvány bevezetésének és a közelgő felezési esemény várakozásának köszönhető.

A közelmúltban a Litecoinban megugrott az aktivitás. A láncon belüli adatok szerint a tranzakciók száma a hálózaton rövid idő alatt 400%-kal ugrott meg.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ez az ugrás azt jelzi, hogy egyre több felhasználó és alkalmazás használja a Litecoin blokkláncát, ami a közelmúltbeli sikerének tulajdonítható.

Az LTC-20 szabvány elfogadása döntő szerepet játszott ebben a sikertörténetben.

Ez a szabvány lehetővé tette a tokenizált eszközök létrehozását és kibocsátását a Litecoin-hálózaton, hasonlóan az Ethereum ERC-20 szabványához.

Az LTC-20 tokenek megjelenése új utakat nyitott meg a decentralizált pénzügyi (DeFi) alkalmazások, a non-fungible tokenek (NFT) és más digitális eszközök számára, ami a hálózat használatának jelentős növekedéséhez vezetett.

Ezekkel a fejleményekkel egybeesik a közelgő felezési esemény.

A felezés, a Litecoin protokolljába épített deflációs mechanizmus, egy olyan esemény, amely megfelezi az új blokkok bányászatáért járó jutalmakat.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Litecoin növekedésének figyelemre méltó jellemzője a tulajdonosok eloszlása.

A kínálat 50%-át kis- és közepes méretű kisbefektetők birtokolják, ami a gazdagság egészséges eloszlását jelzi, elősegítve egy kiegyensúlyozottabb és igazságosabb ökoszisztémát.

Emellett a régi címek négymillió LTC-t birtokolnak, ami a Litecoin értékeibe vetett hűséget és hosszú távú hitet mutatja.

Jelenleg a Litecoin-tulajdonosok 60%-a nyereségben van, ami azt a pénzügyi nyereséget jelzi, amelyet a közelmúltbeli árfolyam-emelkedés hozott a közösség számára.

Ezzel párhuzamosan a Litecoin hashrátája 25%-kal nőtt, ami a biztonság és a bányászok hálózatba vetett bizalmának növekedését bizonyítja.

Olvastad már? Ma van a Bitcoin Pizza Day!

Kiemelt kép: CryptoWallet.com Images

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!