Ma van a Bitcoin Pizza Day!

-

Május 22-én azaz ma van, a Bitcoin Pizza Day néven ismert ünnepi eseményen a Bitcoin árfolyamát 26.898 dolláron jegyezték a CoinMarketCap adatplatform adatai szerint.

A Bitcoin Pizza Day minden évben megrendezett esemény, amely az első feljegyzett kereskedelmi tranzakcióra emlékeztet a Bitcoin segítségével.

bitcoin
Forrás: coinmarketcap.com

Amelynek során egy programozó, Hanyecz László 10.000 bitcoinért két pizzát vásárolt 2010. május 22-én, amikor a kriptovaluta még egy centet sem ért.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Azóta a Bitcoin árfolyama drasztikus magasságokat és mélységeket élt meg.

A vásárlás után a Bitcoin ára fokozatosan emelkedett, és a CoinMarketCap adatai szerint 2021-ben érte el első említésre méltó csúcsát 37.340 dolláron.

Az elmúlt években azonban a Bitcoin ára a Pizza Day-en csökkenő tendenciát mutatott: 2022-ben 29 492 dolláron állt, most pedig 26 774 dolláron 2023-ban.

Ha Hanyecz megtartotta volna a 10.000 bitcoinját ahelyett, hogy becserélje őket pizzára, ma elképesztő körülbelül 267.74 millió dollárt érnének.

Ennek a monumentális értékbecslésnek az iróniája kiemeli a kriptopénzek kiszámíthatatlan és változékony jellegét.

Hanyecz látszólag jelentéktelen tranzakciója mára a Bitcoin történelem nevezetes részévé vált, és a Bitcoin hihetetlen felemelkedésének bizonyítéka a globális pénzügyi világban.

A Bitcoin Pizza Day nemcsak nosztalgikus visszatekintésként szolgál a Bitcoin fejlődésére a szerény kezdetektől az elismert eszközosztállyá válásig, hanem egyben markáns emlékeztető is a Bitcoin elköltésének alternatív költségeiről.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A jelenlegi piaci forgatókönyv és a kriptovaluták egyre szélesebb körű elterjedése miatt a rajongók világszerte egy szelet pizzával emlékeznek meg e napról, ezzel ünnepelve e forradalmi digitális eszköz fejlődését.

Olvastad már? Biden nem támogatja a kriptokereskedők adókedvezményét

Kiemelt kép:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!