Ma van a Bitcoin Pizza Day!

-

Május 22-én azaz ma van, a Bitcoin Pizza Day néven ismert ünnepi eseményen a Bitcoin árfolyamát 26.898 dolláron jegyezték a CoinMarketCap adatplatform adatai szerint.

A Bitcoin Pizza Day minden évben megrendezett esemény, amely az első feljegyzett kereskedelmi tranzakcióra emlékeztet a Bitcoin segítségével.

bitcoin
Forrás: coinmarketcap.com

Amelynek során egy programozó, Hanyecz László 10.000 bitcoinért két pizzát vásárolt 2010. május 22-én, amikor a kriptovaluta még egy centet sem ért.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Azóta a Bitcoin árfolyama drasztikus magasságokat és mélységeket élt meg.

A vásárlás után a Bitcoin ára fokozatosan emelkedett, és a CoinMarketCap adatai szerint 2021-ben érte el első említésre méltó csúcsát 37.340 dolláron.

Az elmúlt években azonban a Bitcoin ára a Pizza Day-en csökkenő tendenciát mutatott: 2022-ben 29 492 dolláron állt, most pedig 26 774 dolláron 2023-ban.

Ha Hanyecz megtartotta volna a 10.000 bitcoinját ahelyett, hogy becserélje őket pizzára, ma elképesztő körülbelül 267.74 millió dollárt érnének.

Ennek a monumentális értékbecslésnek az iróniája kiemeli a kriptopénzek kiszámíthatatlan és változékony jellegét.

Hanyecz látszólag jelentéktelen tranzakciója mára a Bitcoin történelem nevezetes részévé vált, és a Bitcoin hihetetlen felemelkedésének bizonyítéka a globális pénzügyi világban.

A Bitcoin Pizza Day nemcsak nosztalgikus visszatekintésként szolgál a Bitcoin fejlődésére a szerény kezdetektől az elismert eszközosztállyá válásig, hanem egyben markáns emlékeztető is a Bitcoin elköltésének alternatív költségeiről.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A jelenlegi piaci forgatókönyv és a kriptovaluták egyre szélesebb körű elterjedése miatt a rajongók világszerte egy szelet pizzával emlékeznek meg e napról, ezzel ünnepelve e forradalmi digitális eszköz fejlődését.

Olvastad már? Biden nem támogatja a kriptokereskedők adókedvezményét

Kiemelt kép:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 60 ezer dollárral kapcsolatos aggodalmak miatt a kriptopiac érzi a borzongást

A Bitcoin (BTC) közelmúltbeli felfutása nagy reményt keltett a kriptoterületen az elmúlt hónapokban. A BTC közelmúltbeli árfolyammozgásai azonban teljes mértékben megváltoztatták az árfolyamot. Mozgatók, megrendítők és...

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!