Biden nem támogatja a kriptokereskedők adókedvezményét

-

Az USA elnöke Biden nemrégiben úgy nyilatkozott a G7 csúcstalálkozó egyik rendezvényén, hogy ő személy szerint nem örül a republikánusok új törvényjavaslatának az adósságplafon emeléséről, mert elfogadhatatlan feltételeket tartalmaz.

Biden szerint, ha az új megállapodás érvénybe lépne, akkor a vagyonadóra kötelezettek és a kriptokereskedők kedvezményeket kapnának, miközben lennének, akik elesnének az ételtámogatástól.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kriptokereskedőkre vonatkozó kedvezmény a már régóta létező veszteségleírást jelenti.

Mikor az USA-ban kiszámítják a befizetendő adót, akkor abba beleszámít, a befizetendő összeget csökkenti a kereskedés során realizált veszteség.

A gyakorlatban ez úgy működik, hogy ha egy hodler az aktuálisnál magasabb áron vásárolt kriptopénzt, akkor azt eladva, a keletkező veszteséget leírhatja az adóból.

Természetesen rögtön ezután vissza is vásárolhatja ugyanazt a mennyiséget, sőt ez előírás is, mégpedig 30 napos határidővel.

Ez a dolog amúgy nem a kriptoipar sajátossága, a részvényekre és a többi pénzügyi eszközosztályra is érvényes már régóta.

A Demokrata párt nem akarja, hogy ezt a kedvezményt igénybe vehesse az, aki befektette a pénzét, ráadásul ki is bővítenék a megszüntetett lehetőségek körét.

A tőzsdei veszteségek leírásának a leállítása mellett a párt az ingatlankereskedőkre vonatkozó adójóváírást is megszüntetné. Ezzel éves szinten akár 40 milliárd dollárhoz is juthatna az USA a többlet adóbevételből.

A Republikánus Párt elutasította ezt az ajánlatot. A Fehér Ház szóvivője, Kevin McCarthy elmondta, az adósságplafon jelenlegi helyzete elsősorban nem a bevételekhez köthető problémákból származik, hanem a költekezésből.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Biden-kormány hatalmas összeget költött el a járványügyi intézkedések óta.

Ezt viszont azzal indokolják, hogy az előző kormányok túl sok adókedvezményt kaptak, és ezek az adókedvezmények jelentős hatással vannak a költségvetési bevételekre.

A Republikánus Párt elképzelései alapján 4,8 billió dolláros költségvetési hiánynál járnak, így abba kellene hagyni a költekezést, hogy leállíthassák az adósság növekedését.

Ezzel viszont nagyban befolyásolnák, hogy a szövetségi hivatalok mennyi pénzt kapnak. Ha a Kongresszus nem emeli meg az adósságplafont, akkor az USA már júniusban részben fizetésképtelenné válhat.

Az adósságplafont 1917-ben találták ki, hogy pontosan mennyi államadósságot halmozhatnak fel a politikusok, és azóta mindig megemelik, mikor elérik a limitet.

Olvastad már? A Bitcoin veszélyben? Michael J. Kramer sokkoló összeomlást jósol

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb indokok, amiért érdemes kipróbálni az online kaszinókat a következő szerencsejáték-kalandodhoz

Vendégbejegyzés A digitális forradalom életünk számos területét átalakította, és ez alól a szerencsejátékok világa sem kivétel. A globális iGaming piac 2030-ra várhatóan több mint 150 milliárd dollárt...

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!