Biden nem támogatja a kriptokereskedők adókedvezményét

-

Az USA elnöke Biden nemrégiben úgy nyilatkozott a G7 csúcstalálkozó egyik rendezvényén, hogy ő személy szerint nem örül a republikánusok új törvényjavaslatának az adósságplafon emeléséről, mert elfogadhatatlan feltételeket tartalmaz.

Biden szerint, ha az új megállapodás érvénybe lépne, akkor a vagyonadóra kötelezettek és a kriptokereskedők kedvezményeket kapnának, miközben lennének, akik elesnének az ételtámogatástól.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kriptokereskedőkre vonatkozó kedvezmény a már régóta létező veszteségleírást jelenti.

Mikor az USA-ban kiszámítják a befizetendő adót, akkor abba beleszámít, a befizetendő összeget csökkenti a kereskedés során realizált veszteség.

A gyakorlatban ez úgy működik, hogy ha egy hodler az aktuálisnál magasabb áron vásárolt kriptopénzt, akkor azt eladva, a keletkező veszteséget leírhatja az adóból.

Természetesen rögtön ezután vissza is vásárolhatja ugyanazt a mennyiséget, sőt ez előírás is, mégpedig 30 napos határidővel.

Ez a dolog amúgy nem a kriptoipar sajátossága, a részvényekre és a többi pénzügyi eszközosztályra is érvényes már régóta.

A Demokrata párt nem akarja, hogy ezt a kedvezményt igénybe vehesse az, aki befektette a pénzét, ráadásul ki is bővítenék a megszüntetett lehetőségek körét.

A tőzsdei veszteségek leírásának a leállítása mellett a párt az ingatlankereskedőkre vonatkozó adójóváírást is megszüntetné. Ezzel éves szinten akár 40 milliárd dollárhoz is juthatna az USA a többlet adóbevételből.

A Republikánus Párt elutasította ezt az ajánlatot. A Fehér Ház szóvivője, Kevin McCarthy elmondta, az adósságplafon jelenlegi helyzete elsősorban nem a bevételekhez köthető problémákból származik, hanem a költekezésből.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Biden-kormány hatalmas összeget költött el a járványügyi intézkedések óta.

Ezt viszont azzal indokolják, hogy az előző kormányok túl sok adókedvezményt kaptak, és ezek az adókedvezmények jelentős hatással vannak a költségvetési bevételekre.

A Republikánus Párt elképzelései alapján 4,8 billió dolláros költségvetési hiánynál járnak, így abba kellene hagyni a költekezést, hogy leállíthassák az adósság növekedését.

Ezzel viszont nagyban befolyásolnák, hogy a szövetségi hivatalok mennyi pénzt kapnak. Ha a Kongresszus nem emeli meg az adósságplafont, akkor az USA már júniusban részben fizetésképtelenné válhat.

Az adósságplafont 1917-ben találták ki, hogy pontosan mennyi államadósságot halmozhatnak fel a politikusok, és azóta mindig megemelik, mikor elérik a limitet.

Olvastad már? A Bitcoin veszélyben? Michael J. Kramer sokkoló összeomlást jósol

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Továbbra is hódítanak az MI kriptók

Vendégbejegyzés Újabban igen kelendőek a mesterséges intelligencia alapú kriptoprojektek és natív tokenjeik. A kereskedők arra számolnak, hogy az MI a jövőben hatalmas szerepet tölt majd be...

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!