A Bitcoin veszélyben? Michael J. Kramer sokkoló összeomlást jósol

-

Michael J. Kramer, egy ismert piaci stratéga egy friss tweetben aggodalmát fejezte ki a Bitcoin lehetséges árfolyam összeomlásával kapcsolatban.

Kramer kiemelte, hogy a Bitcoin általában véve a kockázatos eszközök kulcsfontosságú vezető mutatója, és egy lehetséges csökkenést jósolt a 20.000 dolláros szint alá, ami szerinte negatív következményekkel járna a részvénypiacra nézve.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A CoinGecko adatai szerint a bitcoin jelenleg 26.878 dolláron kereskedik.

Ez durva, 61,04%-os csökkenés a több mint körülbelül évvel ezelőtt, 2021 novemberében elért 69.044 dolláros történelmi csúcsához képest.

Néhány nappal ezelőtt a Bitcoin még a 27.000 dolláros szint átlépéséért küzdött.

Ezen fejlemények fényében Kramer előrejelzése a jelentős összeomlásról egyre valószínűbbnek tűnik.

A Bitcoin piacán tapasztalható kilengések egybeestek Jerome Powell amerikai jegybankelnök lazító megjegyzéseivel.

Powell utalt arra, hogy a bankszektoron belüli problémák miatt a központi bank enyhíthet a kamatemelések terén.

Az ilyen laza monetáris politika és az alacsony kamatlábak környezete történelmileg kedvező a bitcoinhoz hasonló kockázatos eszközök számára.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A jelenlegi trend azonban nyilvánvaló eltérést mutat ettől a normától.

A Bitcoin egészsége és a kockázatos eszközök teljesítménye közötti kapcsolat a kriptopénzek és a hagyományos piacok összefonódását hangsúlyozza.

A Kramer által megosztott grafikon nemcsak a Bitcoin, hanem azon kockázati eszközök bizonytalan jövőjét is jelzi, amelyekre teljesítménye potenciálisan hatással lehet.

Olvastad már? A Bitcoin Ordinals díjai április óta 700%-ot robbantak

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!