A Bitcoin Ordinals díjai április óta 700%-ot robbantak

-

A Dune Analytics által összeállított friss jelentés rávilágít a Bitcoin Ordinals növekvő népszerűségére, amely a hálózati díjak jelentős növekedését és a bejegyzési preferenciák változó tendenciáit tárja fel.

Május 20-án a Bitcoin Ordinals minteléséért kifizetett összes hálózati díj elérte az 1414 BTC-t, ami 38,2 millió dollárnak felel meg.

Ez április 20. óta 700%-os, április 1. óta pedig 831%-os elképesztő növekedést jelent, ami aláhúzza a Bitcoin NFT-k iránti fokozódó érdeklődést.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bitcoin Ordinals egyre népszerűbbek

A Bitcoin Ordinals olyan számrendszerrel működik, amely egyedi számot rendel minden egyes Satoshihoz, lehetővé téve a pontos nyomon követést és a zökkenőmentes átutalást.

Továbbá az Inscription folyamat minden egyes Satoshi-hoz egy adatréteggel egészül ki, ami lehetővé teszi a Bitcoin blokkláncon a különálló digitális eszközök létrehozását.

Figyelemre méltó, hogy a hagyományos, intelligens szerződések felhasználásával épített és külön megoldásokon, például az IPFS-en tárolt NFT-kkel ellentétben a Bitcoin Ordinals teljes egészében a Bitcoin blokkláncon található, így nincs szükség sidechainekre vagy külön tokenekre.

A közelmúltban végzett adatelemzés figyelemre méltó változást mutat a Bitcoin Ordinals összetételében.

Míg februártól áprilisig viszonylag kiegyensúlyozott eloszlás volt megfigyelhető a szövegalapú és a képalapú bejegyzések között, addig mostanra a Bitcoin Ordinals túlnyomó többsége szövegalapú bejegyzést használ.

Ez a preferenciaeltolódás a Bitcoin NFT ökoszisztémán belüli felhasználói igények és érdeklődések változását jelzi.

Az Ordinals felemelkedését és a szélesebb Bitcoin-ökoszisztémába való integrálódását több kulcsfontosságú fejlemény is elősegítette.

2023 januárjában a Web 3.0 fejlesztője, Rodarmor bemutatta a Bitcoin Ordinal elméleti keretrendszerét, megalapozva ezzel a megvalósítását.

Ezt követően, 2023 márciusában a Web 3.0 fejlesztő Domo bevezette a BRC-20 Bitcoin token szabványt.

Ez a szabvány az Ordinálisokat és a Inscriptions-t használja a tokenszerződések létrehozásához és kezeléséhez, a tokenverés megkönnyítéséhez és a Bitcoin blokkláncon történő tokenátutalások lehetővé tételéhez.

A projektek a Bitcoin felé mozdulnak el az NFT-k esetében

Az Ordinals és a BRC-20 tokenszabvány elfogadása és felhasználása figyelemre méltó volt.

Eddig több mint 8 millió Bitcoin Ordinals-t minteltek, ami 24 677 BRC-20 token létrehozásával járt együtt.

Ez a kollektív tevékenység lenyűgöző, 612,5 millió dolláros teljes piaci kapitalizációt eredményezett, ami tükrözi ezen egyedülálló digitális eszközök növekvő értékét és elismertségét.

A megugró keresletre reagálva az OKX kriptopénz tőzsde nemrég bejelentette az ORDI BRC-20 token bevezetését.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A 300 millió dollárt meghaladó piaci kapitalizációval az ORDI token a legnépszerűbb BRC-20 token lett ebben a kategóriában.

Ez a tőzsdei bevezetés tovább erősíti a Bitcoin Ordinals jelentőségét és integrációját a szélesebb kriptopénzpiacon.

Ahogy az Ordinals népszerűsége és elfogadása tovább növekszik, nyilvánvaló, hogy ezek az egyedi digitális eszközök a felhasználók és a befektetők figyelmét egyaránt felkeltették.

Az egyedi Satoshik nyomon követésének és átutalásának képessége, a Inscriptions révén hozzáadott adatréteggel párosulva, a lehetőségek új birodalmát nyitotta meg a Bitcoin blokkláncon belül.

A folyamatos fejlesztésekkel és innovációkkal a Bitcoin Ordinals jövője ígéretesnek tűnik, és újabb mérföldkövet jelent a kriptopénzek fejlődésében.


Olvastad már? A BRICS közös valutája fenyegetést jelent majd az USD-re nézve?

Kiemelt kép: Ben Jonas

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PlanB: „A Bitcoin feleződése nem lesz másmilyen, mind korábban”

PlanB ragaszkodik ahhoz, hogy a Bitcoin feleződés után idén 100.000 dollárra fog szökni, és 2025-ben 300.000 dollár fölé emelkedik. A kriptoközösségben keringő általános hiedelemmel ellentétben a...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 04.18.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) néhány hete még jelentős növekedést tapasztalt, de mostanra már veszít a lendületéből. A nyereségben való ellátottsága az elmúlt hetekben csökkent, és több...

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!