Jim Cramer bombát dobott a közelgő adósságplafonról szóló megállapodásról

-

A CNBC ismert pénzügyi kommentátora, Jim Cramer megdöbbentő jóslatában arra figyelmeztette a befektetőket, hogy készüljenek fel a jövő heti zűrzavarra, mivel az amerikai kongresszus az adósságplafonról szóló jelenlegi patthelyzet megoldása felé közeledik.

Jim Cramer, aki pénzügyi körökben régóta befolyásos hangadónak számít, úgy véli, hogy az adósságplafon válság sikeres tárgyalása a korábban háttérbe szorított tőke áradatát szabadíthatja vissza a részvénypiacra.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az adósságplafon-dráma értelmezése

Cramer szerint az adósságplafon-válság végjátéka jövedelmező kifizetést ígér a befektetők számára, és esélyt adhat a kissé visszafogottan viselkedő piac megújulására.

„Amikor átlépjük ezt az adósságplafon-határt, a részvények ellenállhatatlanul vonzóvá válnak, és újra piacra csábítják a pénzt, amely eddig csak 5%-os hozammal is beérte” – fejtette ki Cramer.

Ennek a pontnak az elérése azonban nem lesz sétagalopp. Ez egy gyötrelmes utazás lesz, ezért bölcs dolog felkészülni egy hullámvasútra a héten – tette hozzá.

Cramer arra biztatta befektetési klubjának tagjait, hogy a jövő héten tartsanak egy jelentős készpénztartalékot, arra figyelmeztetett, hogy még egy virágzó piac is megbukhat az ilyen bizonytalanságok terhe alatt.

Az előttünk álló hét: Eredmények és előrejelzések

A jövő heti naptár tele van a nagy presztízsű vállalatok eredményjelentéseivel, amelyek felrázhatják a piacokat. Hétfőn a Zoom piaczárás utáni eredményjelentésére figyelnek majd.

Cramer óvatosságra intette a videokonferencia céget, arra hivatkozva, hogy potenciális veszélyt jelenthet a Microsoft fokozott törekvése, hogy a Teams-t alapértelmezett videokonferencia-alkalmazásként integrálja a Windows rendszerbe.

A keddi nap a kiskereskedelmi adatok hullámát indítja el: a Lowe’s, a Dick’s Sporting Goods és a Williams-Sonoma várhatóan közzéteszi jelentését.

Cramer arra számít, hogy a Lowe’s jelentése megegyezik a Home Depot jelentésével, és előre szólt, hogy az elemzők a Williams-Sonoma számára kevésbé jó eredményeket jósolnak.

Szerdán a piac figyelői az ELF Beauty, amely iránt Cramer pozitívan vélekedik, valamint az Nvidia frissítéseit fogják figyelni.

Cramer az Nvidia részvényértékével kapcsolatos megosztott véleményekre igyekezett reagálni, kijelentve, hogy a 770 milliárd dolláros piaci kapitalizációját tekintve ez egy túlzásokkal tarkított részvény.

Ennek ellenére úgy véli, nem szabad elfelejteni, hogy egy részvény értéke a jövőbeli bevételeken alapul, és a Nvidia, mint a mesterséges intelligencia kulcsfontosságú szereplője, ígéretes jövővel rendelkezik, vitathatatlanul jobb, mint bármelyik vállalat az S&P 500-ban.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Csütörtökre vonatkozóan Cramer figyelmeztetett a Best Buy borús jelentésére, hozzátéve, hogy egy erősen shortolt részvény lehet az egyetlen puffer a csalódást keltő negyedévet követő esés ellen.

Eközben Cramer továbbra is optimista az Ulta Beauty kilátásaival kapcsolatban, hivatkozva a vállalat erős és elkötelezett vásárlói bázisára.

Jim Cramer nagy várakozással zárta előrejelzését:

„Pénteken remélhetőleg lesz egy adósságplafon megállapodás”.

Hozzátette, hogy az ország nem engedheti meg magának, hogy egy újabb hétvégére úgy menjen bele, hogy nem oldja meg ezt a kérdést, tekintve, hogy milyen közel vagyunk az abszolút határidőhöz.

Ezt a következtetést vonta le:

A 2011-es évvel ellentétben, amikor az adósságplafon egy viszonylag alacsony prioritású kérdés volt, amely sokakat meglepett, ezúttal ennek az összeomlásnak a következményei a középpontban vannak, és árnyékot vetnek az egész nemzetre.

Olvastad már? A BRICS közös valutája fenyegetést jelent majd az USD-re nézve?

Kiemelt kép: CNBC.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!