A SEC e-mailek azt sugallják, hogy az XRP nem biztonságos

-

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) belső e-mailjeinek bizonyítékai arra utalnak, hogy megalapozottan feltételezhető, hogy az XRP, a Ripple blokkláncvállalathoz kapcsolódó vitatott kriptopénz nem felel meg a Howey-teszt minden elemének, és így nem biztos, hogy értékpapírnak minősül.

Az információra John Deaton, egy népszerű jogi szakkommentátor bukkant, aki a Ripple ellenzéki és válasziratainak lábjegyzeteiben kiemelte a SEC e-mailekre való hivatkozásokat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Deaton értetlenül állt az előtt, hogy a Ripple jogi csapata miért nem helyezett nagyobb hangsúlyt ezeknek az e-maileknek a lehetséges következményeire.

A 220. számú bizonyítékként idézett e-mailek a jelek szerint azzal érvelnek, hogy ésszerű okok szólnak amellett, hogy az XRP nem felel meg az összes Howey-faktornak.

A tesztet annak meghatározására használják, hogy bizonyos ügyletek befektetési szerződésnek minősülnek-e. Az XRP nem felel meg a Howey-faktoroknak.

Ez meglepő felfedezés volt Deaton számára, aki elismerte, hogy kezdetben nem vette észre a lábjegyzetekben szereplő részleteket, annak ellenére, hogy több ezer oldalnyi, az üggyel kapcsolatos jogi dokumentumot nézett át.

Úgy tűnik, hogy a létfontosságú részlet azért maradt ki, mert az e-mail idézetét egy olyan mondathoz kapcsolódóan helyezték el, amely a független piaci szereplők által a SEC-nek küldött elemzéseket tárgyalja.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az elemzések arra a következtetésre jutottak, hogy az XRP nem értékpapír, ami elterelte a figyelmet a közvetlenül utána következő e-mail idézetéről.

Deaton egy érdekes kérdést is feltett, hogy a Ripple ügyvédei miért nem csináltak nagyobb ügyet ebből az információból, ha ez a SEC egyik vezető munkatársának nyilatkozata volt.

Feltételezte, hogy az idézet talán nem egy SEC-tisztviselő közvetlen nyilatkozata, hanem inkább egy SEC-tisztviselő, aki egy másik személy XRP-elemzésére hivatkozik az e-mailekben Hinman, egy korábbi SEC-tisztviselővel.


Olvastad már? A Bitcoin váratlan szövetségesre talált

Kiemelt kép: Kripto Kritik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Jönnek az okosszerződések a Stellar hálózatára

A Stellar soron következő, 20-as Protokoll nevű frissítésével immár az okosszerződések is megérkeznek a hálózatra. A szerződéseket működtető al-rendszer neve Soroban, és a tervek szerint...

Ezrek tolonganak az ingyen kriptóért

A Solana lánc egy újabb nyerő mém érmét készített a kriptó befektetőknek. A SMOG sárkányos érme lángnyelvei olyan messzire érnek, hogy már több ezernyi harcos...

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!