A Bitcoin váratlan szövetségesre talált

-

Az amerikai elnökjelölt egy nemrég tartott konferencián a Bitcoin támogatása mellett foglalt állást, ami meglepő lépés a kormányzat szigorú fellépése miatt.

Az amerikai kormány volt a cikk írása idején a Bitcoin legnagyobb nyilvános birtokosa.

A kormány azon tervei, hogy az év folyamán szakaszosan értékesíti a Bitcoint, sokakat arra engedtek következtetni, hogy a BTC árfolyamát a jövőben negatívan fogja befolyásolni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Néhány pozitív megjegyzés

Ezek a tényezők sokakat cinikussá tettek a kriptoszférában. Robert F Kennedy elnökjelölt megjegyzései azonban némi optimizmust kelthetnek a tulajdonosok körében.

A közelmúltban tartott Bitcoin-konferencián Robert kijelentette, hogy támogatja a Bitcoint.

Emellett hangsúlyozta, hogy minden polgárnak jogában áll az önrendelkezést gyakorolni és egy csomópontot üzemeltetni.

Továbbá kifejezte azon szándékát, hogy kiáll a Bitcoin árucikként való szabályozása mellett.

Beszéde során Kennedy kifejtette a hallgatóságnak, hogy a Bitcoinnal való első találkozása mélységes inspirációs forrásként szolgált számára, és felismerte, hogy az egyéni szabadság előmozdítása szempontjából kulcsfontosságú technológiáról van szó.

Ezt a felismerést az váltotta ki belőle, hogy a tavaly lezajlott kanadai kamionos tiltakozás során tudatosult benne, hogy a Bitcoin a pénzügyi korlátozások megkerülésére alkalmazható.

Annak ellenére, hogy megjegyzéseit politikai stratégiaként lehet értelmezni, amellyel a Bitcoin maximalistákat és a kripto rajongókat akarja megszólítani, a közvéleményt pozitívan befolyásolni képes.

A befolyásos jelöltek jelentős támogatása hozzájárulhat a BTC elfogadásához a jövőben.

E cikk írásakor a Bitcoin iránti lakossági érdeklődés figyelemre méltóan megugrott.

Az glassnode által szolgáltatott adatok szerint a 0,01 vagy annál több érmével rendelkező címek száma soha nem látott csúcsot ért el.

Növekszik a bálna koncentrációja

A nagy lakossági érdeklődés ellenére a BTC hatalmas része még mindig a bálnák ellenőrzése alatt állt.

A Santiment adatai szerint a BTC nagy részét a 10-100 000 bitcoint birtokló címek tartják. Ezek a nagy címek a cikkírás idején is megfigyelték, hogy BTC-t halmoztak fel.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Mindazonáltal a nagybefektetők birtokában lévő BTC jelentős koncentrációja a lakossági befektetőket kiszolgáltatottá teheti a bálnák tevékenységének befolyásával szemben.

A Coinglass adatai azt mutatták, hogy az elmúlt hónapban a kereskedők nagyrészt rövid pozíciókat tartották a Bitcoin ellenében.

A cikk írása idején a kereskedők 50,36%-a tartott rövid pozíciókat az coinnal szemben.

Olvastad már? Növekszik a Bitcoin leterheltsége, a forgalom egy része átment a Litecoinra

Kiemelt kép: Clement Lo

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Folytatódik a Kim Kardashian és Mayweather elleni per

Egy szövetségi bíró tavaly ugyan elutasította a pert, azonban az ügyben eljáró amerikai körzeti bíró, Michael Fitzgerald most ismét lehetőséget adott a felpereseknek, hogy lépéseket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!