Növekszik a Bitcoin leterheltsége, a forgalom egy része átment a Litecoinra

-

A Bitcoin hálózat teljesítményét alaposan leterhelte az Ordinal Inscriptions népszerűsége, és az adatokból kiderül, hogy ezzel párhuzamosan megugrott a Litecoin forgalma.

Az LTC tőzsdei árfolyama 13%-os erősödéssel reagált erre a múlt héten, ráadásul a blokkjutalom felezése kevesebb, mint három hónapon belül megtörténik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Litecoin a feldolgozott tranzakciók számában jelentős növekedést tapasztalt, és hasonló mértékű erősödés figyelhető meg a Dogecoin forgalmában is.

A Bitcoin hálózatán működő Ordinals protokoll népszerűsége jelentős hálózati forgalmat jelent, rengeteg tranzakcióval, és most a Litecoin esetében is hasonlót lehet tapasztalni.

2,58 millió Inscription lett már létrehozva az LTC hálózatán, és ez kifejezetten nagy szerepet játszik a megnövekedett tranzakció-számban.

A Litecoin napi tranzakcióinak a száma május hatodikán lépte át a 400 ezres határt, és tizedikén már 584 ezret bonyolított le, ez látható a bitinfocharts.com adataiból.

FOrrás: bitinfocharts.com

Néhány nap elteltével, május 15-én még mindig 500 ezer fölött tartózkodik a napi tranzakciók száma.

Február vége óta, amikor is a Litecoin hálózata mindössze 13 ezer Ordinals tranzakciót végzett, ez a szám 198 ezer százalékkal növekedett. 85 nap alatt szép teljesítmény.

Az árfolyam a napokban 4%-ot esett, de ennek ellenére heti nézeten 13%-os profitnak örülhetnek a befektetők, kereskedők.

Az LTC a piaci kapitalizáció alapján jelenleg a világ 12. legnagyobb kriptopénze.

A hálózaton működő Ordinals protokoll egyelőre népszerűbbnek számít a Dogecoin esetében elindított, hasonló célú DRC20, vagy más néven „Doginals” projekthez képest.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Dogecoin szintén jelentős mértékű emelkedést tapasztalt a tranzakció-számban, május 17-én 1,12 millió műveletet végeztek a láncon a felhasználók.

Az LTC esetén ráadásul augusztus elején jön a felezés, amely során a bányászatért jró blokkjutalom 6,24 LTC-re csökken majd a jelenlegi 12,5 helyett.

A Litecoin után pedig majd szép sorban a többi proof-of-work konszenzust használó lánc következik, és felezés lesz idén a BCH, a BSV, és a Bitcoin hálózatán is.

Olvastad már? A VanEck vezérigazgatója szerint nem lesz Bitcoin-ETF

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!