A LINK ára visszaesik – Ki nyomja az eladás gombot?

-

A Chainlink (LINK) árfolyama 5%-kal esett az elmúlt 24 órában a CoinGecko adatai szerint.

A token esetében, amelyről a piac jelentős része azt várja, hogy hamarosan eléri a 30 dollárt, ez a visszalépés kihívást jelenthet. Ugyanakkor nem a LINK volt az egyetlen top token, amelynek az ára csúszott.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az árfolyamkövető platform adatai szerint a Solana (SOL) és a Cardano (ADA) is esett.

A piaci tőkeértéket tekintve a top 20 kriptovaluta közül azonban a Chainlink volt a második legrosszabbul teljesítő eszköz a vizsgált időszakon belül.

Ki nyomta meg az eladási gombot?

Közben sikerült kideríteni a csökkenés egyik okát.

Az Etherscan tranzakciók értékelése szerint kiderült, hogy a BlockFi különböző tokeneket küldött a Kraken-re 48,37 millió dollár értékben.

A kontextus kedvéért: a BlockFi egy csődbe ment kriptohitelezési platform, amely tavaly felszámolta működését.

A likvidált kriptókból a LINK részesedése 46,5 millió dollárt ért. Ez arra utalt, hogy a többi eladott eszköz nem sokat ért. Ettől eltekintve más tényezők is okozták a LINK árfolyamának esését.

Az elmúlt 30 napban a LINK árfolyama 20%-kal emelkedett. Valószínű tehát, hogy egyes piaci szereplők nyereséget könyveltek el.

Továbbá értékeltük a Chainlink volumenét, hogy felmérjük, hogy mások is eladtak-e.

A Santiment-től kapott adatok szerint a volumen 569,48 millióra nőtt.

Ez az emelkedés a vételek és eladások megugrását bizonyította. Miután a LINK értéke csökkent, ez arra utalt, hogy több volt az eladás, mint a felhalmozás.

chainlink
Forrás: Santiment

Ha a volumen tovább nő, miközben az árfolyam csökken, akkor a LINK a 17 dollár irányába süllyedhet.

De ha az ár 20 dollár felé pattan vissza, miközben a volumen megugrik, akkor a 25 dolláros irányba való elmozdulás lehet a következő lépés.

A LINK valószínűleg megugrik

Amikor ellenőriztük a likviditási szinteket, megfigyeltük, hogy a 22,5 dollárnál és afelett egy likviditási halmaz van.

A likvidációs szintek olyan becsült árszintek, ahol likvidációs eseményekre kerülhet sor. Ahogy a dolgok kinéznek, a Chainlink emelkedhet az összefolyás felé.

Ahogy azonban az árfolyam ebbe az irányba halad, a nagy tőkeáttételű pozíciókkal rendelkező kereskedők elérhetik a stop loss-ot.

Emellett, amikor a Cumulative Liquidation Levels Delta (CLLD) értékét ellenőriztük, észrevettük, hogy az érték negatív. Általában a pozitív értékek azt jelzik, hogy több long likvidáció van.

Így a pillanatnyi negatív érték arra utal, hogy több shortot likvidáltak. Továbbá a negatív irányú CLLD kiugrás bikás jel lehet az LINK számára.

Ennek oka az volt, hogy az árcsökkenés késői shortokat hozhatott, akik esetleg profitálni akartak a zuhanásból.

Chainlink
Forrás: HyblockCapital

A többség esetében azonban ezek a shortolók már késésben lehetnek. Viszont ez táplálhatja a fellendülést.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Amennyiben ez a helyzet, akkor a LINK árfolyamcsökkenése rövid életű lehet, és a következő napokban a fellendülés éles lehet.

Olvastad már? Mit nyerhet a Binance a Bitcoin árfolyamának mozgásával?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo árak emelkednek, mivel a Shiba Inu és a NEAR továbbra is lefelé ívelő spirálban maradnak

A Bitcoin és más altcoinok számára a kriptopiacon a Bitcoin feleződése utáni rali kezdetének tűnő időszak után az utóbbi időben más-más szerencse érte a kriptopiacot. Az...

Ausztráliában jóváhagyták az első spot Bitcoin ETF-et

Az ausztrál értékpapír-tőzsde, az ASX jóváhagyta az első spot Bitcoin ETF-et, a kereskedés pedig június 20-án kezdődik. Új piacokat hódít meg a VanEck Ausztrália legnagyobb értéktőzsdéje, az...

A 99Bitcoins és a ZKsync szuper airdropot tart

Sokak örömére két hamarosan bevezetésre kerülő kriptovaluta, a ZKsync és a 99Bitcoins még az árfolyam-emelkedéssel tarkított CEX-jegyzésük előtt tart egy nagyszabású airdropot. A kriptovaluták kedvelői folyton...

Notcoin (NOT) árelemzés: A kriptopiac feltörekvő játékosa

A Notcoin, egy népszerű Telegram-alapú kriptopénz, az elmúlt 24 órában figyelemre méltó árfolyam-emelkedésen ment keresztül. Ez az emelkedés a kereskedési volumen lenyűgöző növekedésével jár együtt, amely...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!