A SEC elveszíti a fezető ügyvédjét, a Ripple és a Coinbase per új fordulatot vesz?

-

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) hatalmas veszteséggel néz szembe, mivel Ladan Stewart, a neves ügyvéd, aki a SEC kripto-osztályát vezette és a Coinbase Global Inc. és a Ripple Labs élére állt, elhagyja a szabályozó hatóságot, hogy csatlakozzon a White & Case-hez.

Stewart távozására kritikus helyzetben kerül sor, amikor a Coinbase és a Ripple részvételével zajló jogi csatározások újabb és újabb fordulatokat vesznek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Stewart távozása és hatásai

A SEC végrehajtási osztályán nyolc éve dolgozó Ladan Stewart döntő szerepet játszott a kriptovaluták szabályozási ökoszisztémájának kialakításában.

A SEC kripto- és kiberperekkel foglalkozó részlegének vezetőjeként Stewart vezette többek között a Coinbase és a Ripple elleni nagy horderejű pereket.

Stewart távozásával a SEC-től kérdéseket vet fel a szabályozó testület kriptovalutákhoz való hozzáállásának jövőbeli iránya.

Eric Balchuas, a Bloomberg ETF-elemzője a sajtóközleményében Stewart Bitcoin ETF-ekre helyezett hangsúlyának következményeiről spekulál, ami a szabályozás lehetséges változásait sugallja Gensler vezetése alatt a SEC elnökeként.

Stewart egyik figyelemre méltó intézkedése a SEC-nél töltött hivatali ideje alatt a Coinbase elleni per volt.

A SEC tavaly júniusban pert indított a Coinbase ellen, azt állítva, hogy a tőzsde be nem jegyzett értékpapírtőzsdeként, brókerként és elszámoló ügynökségként működött.

A kereset azóta új szakaszba lépett: Failla bíró kihallgatta a Coinbase-t, és jelezte, hogy valószínűleg elutasítja a kérelmüket.

A fejlemény miatt az ügy a felfedezési fázisba kerülhet, ahol mindkét félnek lehetősége lesz bizonyítékokat gyűjteni és érveiket előadni.

A Ripple per folytatódik a szabályozási bizonytalanság közepette

Stewart is részt vett a SEC és a Ripple között zajló jogi csatában, amely az XRP token státuszával kapcsolatos.

Egy tavalyi kulcsfontosságú ítélet ellenére, amelyben egy New York-i szövetségi bíró úgy ítélte meg, hogy az XRP nem minősül értékpapírnak, ha a nagyközönségnek értékesítik, a SEC fellebbezett a döntés ellen.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A Ripple ugyanakkor hosszabbítást kért az XRP intézményi vevőknek, fedezeti alapoknak és más szervezeteknek történő értékesítésével kapcsolatos dokumentumok benyújtására.

A jogi eljárás várhatóan az elkövetkező hónapokban a jogi beadványok benyújtásával folytatódik.


Olvastad már? A LINK ára visszaesik – Ki nyomja az eladás gombot?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

A magyar fejlesztésű THE CORE web3-as stratégiai játék, a felfedezői már a Mars felé tartanak

2023 február 29-én indult el a THE CORE, amely egy Civilization-típusú stratégiai játékot vízionál egy Ready Player One által inspirált virtuális világban, ahol a játékosok...

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!