A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

-


Vendégbejegyzés


Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége.

Az olyan platformok, mint amilyen a rabona, rengeteg játékost vonzanak, ami a világ egyéb pontjai mellett Magyarországról is elmondható.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nyilván nem lehet összehasonlítani a játékosok számát, vagy a forgalom mértékét egy magyar és egy olyan piacon, amilyen mondjuk az Egyesült Államok, de azért a lakosság arányához képest Magyarország sem panaszkodhat, ami a rabona és társai népszerűségét illeti.

Hogy ezt kicsit számszerűsítsük, mondjuk el, hogy az előrejelzések szerint 2027-ig a magyar online kaszinó játékosok száma megközelíti a félmilliót, ami egy tízmillió lakosú országban elég jó aránynak számít.

Az online kaszinók számos tekintetben estek át komoly fejlődésen az interneten való megjelenésük óta.

Érdekes megemlíteni, hogy az első rabona jellegű platform, amely 1994-ben kezdett működni, még olyannyira kezdetleges volt, hogy ott a játékosok tényleg csak játszani tudtak, valódi pénzes befizetésekre, nyereményekre, kifizetésekre nem is volt lehetőség.

Hasonlóan érdekes a sportfogadási oldalak történetének kezdete is, ugyanis az első ilyen oldalon még szintén nem lehet digitális úton fogadni, ahhoz fel kellett hívni telefonon a szolgáltatót.

Később persze ez igen gyorsan változott, köszönhetően a rabona és társai azon jellemzőjének, hogy képesek voltak az állandó megújulásra, a technológiai újítások integrálására a rendszereikbe.

rabona

Mobilos játék, biztonság, fizetési módok

Az online kaszinókat először jellemzően asztali számítógépen keresztül lehetett elérni és a játékosok így fértek hozzá a kezdetben még kisebb számú online kaszinóhoz.

A kétezres évek elején azonban, ahogy elkezdtek terjedni és okosodni a mobiltelefonok, már voltak akik ezt a módszert választották.

Ennek azonban akkor még komoly korlátai voltak, hiszen a 2G, 3G hálózatok egyrészt nem biztosítottak eléggé gyors és stabil internetes kapcsolatot, másrészt pedig az akkori telefonok kijelzői sem feltétlenül szolgálták ezt az ügyet. 

Viszont a fejlesztők már akkor felismerték, hogy ez egy olyan trend kezdete, amiben jelentős potenciál rejlik és bele is vágtak a probléma megoldásába.

Ezt pedig két dolog hozta el. Egyrészt az iOS és Android operációs rendszerek és az azokat használó okostelefonok tömegessé válása és elterjedése, másrészt pedig egy bizonyos technológiai megoldás, aminek a neve HTML5.

Ez az újítás biztosította, hogy a kaszinó oldal, amelyet a fejlesztők eredetileg az asztal gépek böngészőjére optimalizáltak, a telefonos böngészőn is ugyanolyan minőségben jelenjen meg.

Azok, akik ebben potenciált láttak, jól gondolkodtak, ugyanis időközben felnőtt a Z betűvel jelölt nemzedék, akik már előszeretettel végzik digitális ügyeiket telefonon keresztül, olyannyira, hogy ma már az online kaszinó oldalak felhasználóinak a többsége is azok közül kerül ki, akik mozgás közben játszanak, ahelyett, hogy otthon egy gép előtt ülnének.

A másik terület, ahol komoly fejlődés történt, a biztonság. Mint minden területen, ami új, kiforratlan és tömegeket vonz, így az online szerencsejátékok világában is kezdetben számos szerencselovag jelent meg, akik nemes egyszerűséggel fogalmazva, átverésre játszottak.

Nagyon sok nem megfelelő oldal indult, történtek kellemetlen dolgok.

A technológia és a jogszabályok azonban az évek során megnyugtató módon rendezték ezt a területet is.

Egyrészt, ma már az országok szinte kivétel nélkül olyan szigorú szabályozás és ellenőrzés alá vetik ezeket a platformokat, pontosabban az őket működtető társaságokat, hogy csakis azok tudnak megmaradni és működni, amelyek betartják a játékszabályokat.

Másrészt pedig számos olyan titkosítási technológia jelent meg a piacon, amelyek gondoskodnak róla, hogy egy pénzbefizetés esetén például csakis a küldő és a fogadó férjen hozzá az adatokhoz.

Ezen felül sok esetben van lehetőség kétfaktoros hitelesítésre SMS-en keresztül de számos online kaszinó biztosítja az ujjlenyomatos, vagy arcfelismerést.

A harmadik fontos terület pedig, ahol hatalmas változások és fejlődés történt, azok a pénzügyek.

Míg az első online kaszinókban még jellemzően banki átutalással, illetve kártyával lehetett fizetni, ez az évek során, különösen az elmúlt évtizedben elég radikálisan megváltozott.

Megjelentek a különböző Fintech és egyéb online fizetési megoldások, egyre nagyobb elfogadottságuk lett, ezért szépen lassan az online kaszinók is befogadták őket.

Úgyhogy, ma már gond nélkül lehet fizetni PayPal-lal, olyan módszerekkel, amilyen a Revolut, a Skrill, de akár utalványos befizetésre és mobilfizetésre is van lehetőség.

A kriptovaluták áttörése

Így érkeztünk meg a 21. század legrendhagyóbb, legtitokzatosabb és egyben legizgalmasabb fizetési módjához, vagyis a kriptovalutákhoz.

Mint azt biztosan tudod, az első ilyen valuta, a bitcoin még 2010-ben jelent meg, majd néhány év után szépen sorban jött a többi, úgyhogy ma már ember legyen a talpán, aki meg tudja mondani, pontosan mennyi különböző kriptovaluta van a piacon.

Ha még nem ismered közelebbről ezeket a fizetőeszközöket, akkor csak röviden álljon itt, hogy olyan digitális fizetőeszközökről van szó, amelyek kriptográfiai kódolással rendelkeznek, különböző blokklánc hálózatokon érhetők el és ami miatt sokan kétkedve figyelik őket, az a tény, hogy megfogható, fizikai változatban nem léteznek. 

Nagyon sokáig a háttérben voltak és csak a kisszámú fanatikus foglalkozott velük, 2024-re azonban már elmondható, hogy áttörték ezt a falat és egyre inkább mainstream fizetőeszközzé válnak.

Ahogy a fentiekből már láthattad, az online kaszinóipar fejlődésének egyik fontos eleme, hogy időben felismerik a technológiai újdonságokat és alkalmazzák is őket.

Ennek megfelelően számos online kaszinó már néhány éve elérhetővé teszi a bitcoinos és egyéb kriptovalutás fizetést a platformján.

A kripto kaszinózás előnyei

Ha kriptovalutás befizetést és kifizetést választasz egy online kaszinóban, annak számos előnye van.

rabona

Ezek közül első helyen érdemes kiemelni a biztonságot. Mint említésre került, a kriptovaluták nem léteznek fizikai értelemben, nem kötődnek egy adott személyhez, hanem blokkláncokon futnak.

Ennek megfelelően a tranzakciók során semmilyen személyes vagy pénzügyi jellegű adat nem cserél gazdát, amire esetleg a hackerek lecsaphatnának.

Sokan tekintik a kripto felhasználókat a pénzügyi világ szabad harcosainak is. Ez azért van így, mert ez a fajta fizetőeszköz decentralizálva van.

Ez azt jelenti, hogy nem köthető egyetlen államhoz, céghez, központi bankhoz, vagy más szabályozó intézményhez, mint a hagyományos valuták.

A gyorsaság is egy olyan tényező, amit érdemes kiemelni a kriptovalutás fizetések esetén.

Míg egy banki átutalás esetenként 3-5 munkanapot is igénybe vehet a küldő és befogadó bank adminisztrációs ügyletei miatt, addig a kripto átutalás mondhatni pillanatnyi.

Amint megnyomod a gombot, amellyel kiadod az utasítást az átutalásra, az adott pénzösszeg nagyon rövid időn belül ott lesz a kaszinó számládon.

Amire azonban oda kell figyelned, az a tény, hogy ezzel a függetlenséggel együtt jár ezen valuták volatilitása is, vagyis rövid időn belül komoly árfolyam elmozdulás is történhet.

Ilyen esetben pedig esetleg még akkor is mínuszos lehetsz, ha a játékot nyereséggel zártad. Éppen ezért érdemes mindig odafigyelni az árfolyamok alakulására.

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Ezt a publikációt Vendégíró bocsátja rendelkezésre. A Kriptoworld nem támogat, és nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget az ezen az oldalán található tartalmakért, pontosságért, minőségért, reklámokért, termékekért vagy egyéb anyagokért. Az olvasóknak saját kutatásokat kell végezniük, mielőtt bármilyen, a céggel kapcsolatos lépést megtennének. A Kriptoworld sem közvetlenül, sem közvetve nem felelős semmilyen kárért vagy veszteségért, amelyet a vendégbejegyzésben említett tartalmak, áruk vagy szolgáltatások használata vagy az azokra való hagyatkozás okoz vagy feltételezhetően okozhat!

Legfrissebb bejegyzéseink

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Az ausztrál hatóságok szerint a kriptopénzek értékpapírnak számítanak

Az ausztrál tőzsdefelügyelet, az ASIC elnöke nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a kriptopénzek értékapírnak számítanak, így az ő hatáskörükbe tartoznak. Joe Longo emellett azt is elmondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!