A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

-

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak.

Daniel Batten, egy ismert Bitcoin környezetvédelmi hatáselemző elemzése szerint a hálózat energiaszükségletének 55%-át megújuló forrásokból nyeri, szemben az előző havi 54,5%-kal.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ahhoz, hogy felmérjük, mennyire változott a narratíva, ez az adat alig négy évvel ezelőtt még 40% alatt volt.

bitcoin
Forrás: Daniel Batten

Mi vezetett a növekedéshez?

Batten három tényezőt tulajdonított az e havi emelkedésnek.

Az első a Luxor Technology Bitcoin-bányászati vállalat stratégiai előretörése volt Etiópiában, amely 200 MW energiát hasznosított a hatalmas megújuló energiaforrásokból, elsősorban a vízenergiából.

Másodszor, az argentin székhelyű Bitcoin-bányász, az Unblock Global 15 MW fáklyás gázt használt az ország nyersolajkészleteiből a működéséhez.

Végezetül az amerikai CleanSpark bányászati vállalat, amely alacsony szén-dioxid-kibocsátású energiát használ, felerősítette bányászati tevékenységét.

A Bitcoin-bányászat, vagyis az a folyamat, amelynek során új bitcoinok kerülnek forgalomba, az évek során sok vitát és eszmecserét váltott ki.

Mivel a folyamathoz rengeteg áramra van szükség a nagy bányászati berendezések működtetéséhez, a környezetvédők és a kriptoszkeptikusok az egyik legnagyobb üvegházhatású gázkibocsátónak titulálták.

A kibocsátások azonban az elmúlt években drasztikusan csökkentek. A Bitcoin bányászatának kibocsátási intenzitása ugyanis minden idők legalacsonyabb szintjén volt, négy év alatt 52%-kal csökkent.

Az erőteljes csökkenésnek köszönhetően a Bitcoin környezeti hatékonysága e cikk írásakor magasabb volt, mint sok más ágazaté.

Forrás: Daniel Batten

A növekvő bitcoinbányászat iparág igényei

A Bitcoin blokklánc mérete jelentősen megnőtt a mainstream elfogadottság növekedésével.

A Glassnode adatainak elemzése szerint a hálózat napi tranzakciói átlagosan több mint kétszeresére nőttek az elmúlt négy évben.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A nagyobb kereslet kiszolgálása érdekében a hálózat hash-ráta is arányosan nőtt, ami egyre növekvő áramigényt eredményezett.

Forrás: Glassnode

Olvastad már? A 2021-es Axie Infinity sikere idén felülmúlható a Scapesmania által

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PlanB: „A Bitcoin feleződése nem lesz másmilyen, mind korábban”

PlanB ragaszkodik ahhoz, hogy a Bitcoin feleződés után idén 100.000 dollárra fog szökni, és 2025-ben 300.000 dollár fölé emelkedik. A kriptoközösségben keringő általános hiedelemmel ellentétben a...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 04.18.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) néhány hete még jelentős növekedést tapasztalt, de mostanra már veszít a lendületéből. A nyereségben való ellátottsága az elmúlt hetekben csökkent, és több...

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!