Vajon a Ripple hosszabbítási kérelme az XRP javára fog válni?

-

A Ripple (XRP), a blokklánc cég, mely régóta tartó perben áll az amerikai SEC-el, arra kérte az érintett bíróságot, hogy adjon neki egy kis időt a dokumentumok bemutatására.

James Filan bejegyzése szerint a Ripple február 6-án nyújtotta be a kérvényt.

A cég a beadványban arra kérte a bíróságot, hogy február 12-ről február 20-ra hosszabbítsa meg a pénzügyi kimutatás és az XRP szerződésekkel kapcsolatos dokumentumok benyújtásának határidejét.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Adjatok nekünk időt” – kérte a Ripple

A Ripple korábban arra kérte a bíróságot, hogy ne teljesítse a SEC dokumentumokra vonatkozó kérését.

Azonban a friss jelentése szerint a bíróság ezt nem hagyta annyiban, és a szabályozó hatóság álláspontjához igazodott.

A tiszteletreméltó Analisa Torres bírónőnek írt levelében a Ripple megjegyezte, hogy a dokumentumok terjedelme túl nagy ahhoz, hogy rövid időn belül rendelkezésre lehessen bocsátani.

A vállalat azt írta,

„A Ripple azért kéri ezt a hosszabbítást, mert a jelenlegi határidő rövid meghosszabbítása nélkül a Ripple-nek mindössze egy hete lenne arra, hogy a nagy mennyiségű dokumentumot igénylő, a teljes, a megfelelés utáni időszakra kiterjedő feltárási kérésekre adott válaszokat benyújtsa. Egy rövid, nyolc napos hosszabbítás elegendő időt biztosít a Ripple számára a dokumentumok összegyűjtésére és benyújtására.”

Néhány hónapig a perben nem volt jelentősebb procedúra. A 2024-es év eleje azonban forrongó időszaknak bizonyult a 2020 óta fennálló ügyben.

Amint az várható volt, az XRP-t is érintette néhány döntés, beadvány és ítélet. De vajon ezúttal is érintett volt?

Az XRP felkészült bizonyos lépések megtételére

A Santiment elemzése szerint az XRP volumene február 6. és 7. között kissé nőtt. A 6-án a volumen 757,21 millió volt.

Gyorsan előretekintve a 7. napra, a mérőszám 891,34 millióra emelkedett.

A volumen megugrása arra utalt, hogy megnőtt az érdeklődés a Ripple natív tokenje iránt, és úgy tűnt, hogy több volt a vétel, mint az eladás. Ezt az állítást az árfolyama miatt tették, amely visszanyerte a 0,50 dollárt.

A növekvő volumen az áremelkedés mellett is újabb ugrást válthat ki. Amennyiben ez bekövetkezik, az XRP értéke 0,52 dollárra emelkedhet.

ripple
Forrás: Santiment

Az on-chain adatok azonban azt mutatták, hogy az XRP-tulajdonosok teljes száma szinte változatlan maradt.

A patthelyzet arra utal, hogy a piaci szereplők valószínűleg a háttérben várták, hogy a per a Ripple javára zárul-e vagy sem.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Amennyiben a Ripple megnyeri a pert, az XRP árfolyama megismételheti a tavalyi 0,96 dolláros futását. Nagyon bikás esetben a token ára akár az 1 dollárt is meghaladhatja.

Másrészről viszont a SEC győzelme esetén az XRP árfolyama csökkenhet, míg egy megegyezés esetén a kriptopénz oldalazó kereskedésbe kezdhet.


Olvastad már? Íme, hogyan nyomják a Bitcoin bányászok a BTC árát

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Minek köszönhető az Ethereum szép teljesítménye?

Az Ethereum natív tokenje, az eth, a tegnapi nap során mintegy 4,5%-kal nőtt, és június 19-én elérte a 3550 dollárt. Meglepő módon a fő hajtóerő...

Solana (SOL) árfolyam elemzés 06.21.

Prémium Solana Annak ellenére, hogy a kanadai kriptoeszköz-kezelő "3iQ" új Solana ETF-et kérelmezett Kanadában, a SOL árfolyama ezen a héten továbbra is negatív árfolyammozgást mutatott. Ez kiemeli a...

Fantom (FTM) árfolyam elemzés 06.21.

Prémium Fantom (FTM) Miközben a mémérmék rallyja megnyugszik, a szélesebb piacon a különböző szegmensekből származó altcoinok kerülnek a középpontba. Az AI tokenek mellett az Fantom (FTM) árfolyamugrása a...

Egyes elemzők szerint akár 54 ezer dollárra is csökkenhet a bitcoin árfolyama

Miután június 13-án elérte a 68.000 dollárt, a Bitcoin árfolyama csökkenő tendenciát mutatott, mivel a heti és napi grafikonja is piros maradt. Eközben egy kulcsfontosságú mutató...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!