Íme, hogyan nyomják a Bitcoin bányászok a BTC árát

-

Az on-chain adatok azt mutatják, hogy a bányászok január 12-én, az új Bitcoin ETF-ek második kereskedési napján több mint 1 milliárd dollár értékű BTC-t küldtek a tőzsdékre.

A Bitfinex kriptotőzsde elemzői a BTC árfolyamának zuhanását a Bitcoin-bányászoknak tulajdonították, akik az eszköz közelmúltbeli rallyját kihasználva profitra tettek szert.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitfinex Alpha jelentés legutóbbi kiadása szerint a bányászok BTC-tartalékai jelentősen csökkentek, mivel eladási hullámba kezdtek, hogy tőkét biztosítsanak és infrastruktúrát fejlesszenek a közelgő Bitcoin felező eseményre való felkészülés érdekében.

A bányászok eladási rohama

A Bitfinex szerint a bányászok a BTC 49.000 dollárra való felfutását a spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) Egyesült Államokban történő jóváhagyását követően katalizátorként használták fel arra, hogy kiszálljanak pozícióikból vagy kihasználják azokat.

Ez abból látszott, hogy a bányászok BTC-tartalékai nem sokkal azután, hogy az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) bejelentette az ETF-et, visszaestek.

Mivel a BTC 42.800 dollár körül mozog, a bányászokhoz kapcsolódó tárcákban tartott BTC mennyiségét tükröző mérőszám, a Bitcoin Miner Reserve 2021 júniusa óta a legalacsonyabb pontra esett.

A Bitcoin-bányászok tartaléka jelenleg 1,826 millió BTC-n áll.

bitcoin

Mivel a mérőszám a Bitcoin-készlet azon részét mutatja, amelyet a bányászok tartózkodnak az eladástól, a csökkenés arra utal, hogy vagy eladják eszközeiket, vagy tőkebevonásra használják azokat.

A láncon belüli adatok azt mutatják, hogy a bányászok január 12-én, az új Bitcoin ETF-ek második kereskedési napján több mint 1 milliárd dollár értékű BTC-t küldtek a tőzsdékre, ami hatéves csúcsot jelent a bányászok kiáramlásában.

Ugyancsak február 1-jén 13 500 BTC kiáramlást regisztráltak a bányászok pénztárcái, ami a Bitcoin Miner Reserve létrehozása óta a legmagasabb negatív kiáramlást jelenti.

” Mivel a következő Bitcoin feleződési eseményre várhatóan 2024 áprilisában kerül sor, ami azt jelenti, hogy a Bitcoin bányászok a jövőben 50 százalékkal kevesebb bevételt kapnak minden egyes bányászott blokk után, úgy tűnik, hogy a bányászok eladják a BTC állományukat, hogy finanszírozni tudják a hatékonyabb bányászati berendezések vásárlását” – nyilatkozta a Bitfinex.

A hosszú távú tulajdonosok továbbra is rendíthetetlenek maradnak

Ahogy a Bitcoin-bányászok eladják eszközeiket a működési költségek finanszírozása érdekében, a hosszú távú tulajdonosok többsége állhatatos és hajthatatlan maradt pozíciójában, és nem hajlandó eladni a jelenlegi piaci árakon.

Ez a trend a tartásról, különösen a hosszú távú befektetők körében, azt tükrözi, hogy továbbra is hisznek a Bitcoin jövőbeli felértékelődésében” – közölte a kriptotőzsde.

A Bitfinex elemzői azonban észrevették a régebbi BTC-k elköltésének enyhe növekedését, különösen az egy-két éves kategóriájú tulajdonosok körében.

A tőzsde szerint az ilyen történelmileg megelőzte a potenciális piaci csúcsokat.


Olvastad már? A Bernstein elemzők előrejelzése szerint a Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!