A Bernstein elemzők előrejelzése szerint a Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt

-

A Bernstein befektetési cég elemzői arra számítanak, hogy a Bitcoin (BTC) ismét felfelé ívelő pályára áll, és meghaladja a 69 000 dolláros eddigi csúcsot, és idén elérheti a 70 000 dollárt.

A kriptopénz kockázat-megtérülési profiljába vetett bizalmuknak adtak hangot az elemzők, akik szerint várhatóan nincsenek olyan jelentős kihívások, amelyek akadályoznák a felemelkedést.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Gautam Chhugani és Mahika Sapra elemzők a befektetőknek szóló közleményükben kiemelték, hogy a közelmúltban 10 Bitcoin spot tőzsdén kereskedett alapot (ETF) indítottak az Egyesült Államokban, ami rövid időre 49.000 dollárra lökte a Bitcoint.

Az elemzők megjegyezték, hogy a jelenleg 42.600 dollár körül kereskedett 42.000 és 43.000 dollár közötti sáv „aszimmetrikus felfelé ívelő árat” jelent.

A Bitcoin értékének további 65%-os növekedését jósolják, és az év végéig körülbelül 70.000 dolláros árat prognosztizálnak.

Négy ok, amiért a Bitcoin idén elérné a 70.000 dollárt

Az elemzők négy fő okot adtak meg bikás kilátásaik alátámasztására.

Először is, megjegyezték a jelentős nettó beáramlást az ETF-ekbe, becsléseik szerint csak a múlt héten mintegy 19.000 Bitcoin került be.

A Bernstein szerint az ETF-ek iránti növekvő kereslet a véges kínálati görbe miatt hozzájárul majd a Bitcoin általános árfolyammozgásához.

„Az ETF-zsonglőrködés továbbra is lényeges lesz az árfolyammozgás szempontjából” – mondták az elemzők.

„Egy ismert véges kínálati görbével rendelkező árucikk esetében minden ilyen mértékű növekvő vásárlási kereslet lényeges lesz az árfolyamra nézve.”

A második ok az optimizmusra a tanácsadói hálózatok lelkes reakciója a Bitcoin lehetséges allokációjával kapcsolatban az ügyfelek portfólióiban.

Az ETF-kibocsátók a jelentések szerint példátlanul gyorsított visszajelzéseket kaptak, ami arra utal, hogy az ETF-ek a hosszú távú Bitcoin-kereslet fenntartható forrását szabadították fel.

A CoinShares egy nemrégiben készült jelentésében jelezte, hogy az intézményi kripto befektetési termékek a múlt héten 708 millió dollár nettó beáramlásnak voltak tanúi, és ezen áramlások 99%-át a Bitcoin tette ki.

bitcoin
Forrás: coinshares

Kedvező makrogazdasági feltételek a Bitcoin árfolyamának felfelé íveléséhez

A Bernstein a kedvező makrogazdasági feltételeket is kiemelte, mint hozzájáruló tényezőt.

A Federal Reserve jelzése a lehetséges kamatcsökkentésre, amely jelenleg 5% és 5,25% között mozog, kevésbé teszi vonzóvá a megtakarításokat, és arra ösztönzi a befektetőket, hogy máshol keressenek magasabb hozamot.

A kockázatos eszközök, köztük a Bitcoin, általában jól teljesítenek az alacsonyabb kamatlábakkal jellemezhető környezetben.

Bernstein emellett felvetette, hogy az amerikai elnökválasztás kimenetele hatással lehet a kriptopiacra.

bitcoin

A republikánus győzelem a Securities and Exchange Commission (SEC) vezetőségének megváltozását jelentené, ami esetleg más szabályozási megközelítéshez vezetne.

A SEC jelenlegi elnökét, Gary Genslert a kriptoipar és a törvényhozók kritikával illették a kriptorendszer szabályozásával kapcsolatos szigorú, végrehajtásra összpontosító álláspontja miatt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Bernstein elemzői nincsenek egyedül a Bitcoinra vonatkozó pozitív véleményükkel.

Amint arról beszámoltunk, Anthony Scaramucci, a SkyBridge fedezeti alap alapítója és ügyvezető partnere azt javasolta, hogy a Bitcoin ára potenciálisan elérheti a 170 000 dollárt a következő évben.

Scaramucci előrejelzése két kulcsfontosságú tényezőn alapul, köztük az újonnan bevezetett tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) iránti növekvő keresleten és az áprilisra tervezett közelgő felezési eseményen.

Elmagyarázta, hogy ha a Bitcoin a felezés idején megtartaná a jelenlegi 45.000 dollár körüli árfolyamát, akkor 2025 közepére-végére figyelemre méltó, 170.000 dollárra emelkedhetne.


Olvastad már? A mém érmék császára elárulta a következő célpontját

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Lehet, hogy ez egy „A Holdra” lendület: Hogyan változtatja meg a piacot az Ethereummal kapcsolatos SEC-vizsgálat vége?

Vendégbejegyzés A SEC-vizsgálat lezárása potenciális fordulópontot jelent az Ethereum számára. A 2024-es bikafutás lendületbe kerülésével ez a fejlemény jelentős piaci reakciókat válthat ki. A befektetők és az elemzők...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!