Továbbra is bízol a DOGE-ban, miután ezt elolvastad?

-

A Dogecoin (DOGE), az eredeti mémcoin az elmúlt 24 órás kereskedés során meredeken korrigált, ami kérdéseket vet fel a legutóbbi rally fenntarthatóságával kapcsolatban.

A gyors nyereség csábítása ellenére az úgynevezett mém coinok továbbra is kockázatosnak számítanak a kriptopiacon.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


És nem, ezt sem csak én mondom!

Az osztálytársad, a főnököd az unalmas megbeszélés után, a Facebook levelezőtársad, MINDENKI figyelmeztethetett már téged az ilyen „komolytalan” digitális eszközök birtoklásának veszélyeire.

A Doge a türelem próbája, mi?

A kutyás témájú token február 17-én kezdett lendületbe jönni, és a CoinGecko szerint február 2-án 12:45-kor (UTC) 8%-kal, 0,090 dollárig száguldott.

doge

Ez elegendő volt ahhoz, hogy a gyémánt kezek szemei felcsillanjanak. Ahogy úgy döntöttek, hogy profitot vesznek, a görbe elkezdett meghajolni.

A cikk írásának időpontjában a DOGE 0,083 dolláron kereskedett, ami az emelkedés során elért nyereség nagy részét eltörölte.

A hálózati alapok jótékony hatása

Ugyanakkor, hogy Elon Musk kedvence egy kicsit elnézőbb legyen, a DOGE valójában jobban teljesített a február kezdete óta.

A hónapról hónapra (MTD) számolva a DOGE 8%-os nyereséget halmozott fel.

A láncon belüli aktivitás is jelentős javulást mutatott a hónap során. Az IntoTheBlock on-chain elemző cég szerint a Dogecoin az elmúlt három hétben naponta több mint egymillió tranzakciót dolgozott fel.

doge
Forrás: IntoTheBlock

Nézzünk meg néhány más kulcsmutatót, hogy szélesebb perspektívát kapjunk.

A Santiment adatai azt mutatták, hogy a napi aktív címek száma is megugrott, miközben a DOGE fellendült. A visszahúzódás azonban arányosan hatott a mutatóra.

A rali egy időre a bálnák érdeklődését is felkeltette. A 100 ezer dollárnál nagyobb értékű tranzakciók két hónapos csúcsra szöktek, mielőtt az áresés visszafordulást hozott.

doge
Forrás: Santiment

Musk-étás?

A DOGE egyik legnagyobb fájó pontja az elmúlt hónapokban, legalábbis amit mi megfigyeltünk, a legnagyobb „fanboyra”, Elon Muskra való túlzott támaszkodás volt.

Természetes, hogy a Dogecoin óhatatlanul pozitívan reagálna a fizetésekkel kapcsolatos fejleményekre bármelyik Elon Musk tulajdonában lévő vállalatnál.

Hát, ez nem probléma valós értelemben! Sokkal inkább az, hogy mi lesz, ha a por leülepszik. Ugyanolyan gyorsan esik le a DOGE, mint ahogyan felment.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Másrészről az érme értelmes valós felhasználási esetek hiánya azt jelenti, hogy nincs más bikás katalizátor, amire visszaeshetnénk. Meglehetősen nem kívánatos egy olyan token esetében, amelyet a legnagyobb mémcoinként titulálnak.

Nagyon érdekes lenne figyelni, hogy a DOGE hogyan kezeli ezt a kérdést közép- és hosszú távon.

A „probléma” itt a kulcsszó. Mi van akkor, ha a DOGE ezt egyáltalán nem tekinti problémának. 🙂

Olvastad már? Az Ethereum Open Interest emelkedik: Miért érdemes szemmel tartani

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!