Az Ethereum Open Interest emelkedik: Miért érdemes szemmel tartani

-

Az Ethereum (ETH) árfolyamának közelmúltbeli megugrása hatalmas optimizmust keltett a kereskedőkben az elmúlt hetekben.

A kiugró érdeklődés

Gretaest_Trader, a CryptoQuant kriptoelemzőjének adatai szerint az altcoinok királyának Open Interese (OI) jelentős javulás volt tapasztalható az elmúlt napokban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kontextus kedvéért az Open Interest a futures kontraktusok összes nyitott számát foglalja magában az összes tőzsdén, függetlenül a kereskedési iránytól.

A fenti adatok azt is feltárták, hogy az OI elérte a csúcsszintjét, amit 2022 júliusa óta nem figyeltek meg.

Ez a fokozott bizalom azonban kompromisszummal jár – az áringadozás megnövekedett kockázatával.

ethereum
Forrás: CryptoQuant

Vajon az Ethereum új csúcsokat fog elérni?

Az ETH árfolyamát tekintve megfigyelhető volt, hogy rendkívül jól teljesít. Amikor a cikket megírtuk, az ETH 2.976 dolláron kereskedtek vele, és az elmúlt 24 órában 1.3%-kal nőtt az árfolyama.

Az ETH kereskedési sebessége is nőtt ebben az időszakban. Ez azt sugallta, hogy az ETH kereskedésének gyakorisága jelentősen megnőtt az elmúlt napokban.

Mindezek ellenére azonban az Ethereum hálózati növekedése meredeken zuhant. Ez a visszaesés arra utalt, hogy az új címek elveszíthetik az Ethereum iránti érdeklődésüket.

Tehát azzal lehet érvelni, hogy az altcoin árfolyamának megugrása inkább a meglévő tulajdonosoknak köszönhető, akik további ETH-t halmoztak fel, mint az új résztvevők beáramlásának.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A hálózat dinamikájának ez a változása kérdéseket vetett fel az ETH jelenlegi árfolyamrallyjának fenntarthatóságával kapcsolatban is, mivel lehet, hogy hiányzik a növekvő felhasználói bázis széleskörű támogatása.

Ugyanakkor a közelgő Dencun frissítés a jövőben új likviditást vonzhat az ETH-ba, ami segíthet fenntartani az altcoin árfolyamrallyját.

ethereum
Forrás: Santiment

Olvastad már? Egyre több bitcoint utalnak ki a Coinbase tárcáiból

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!