Egyre több bitcoint utalnak ki a Coinbase tárcáiból

-

A múlt hétvégén a Coinbase tárcáiból 1 milliárd dollár értékben vontak ki bitcoint. A kriptoközösségben úgy vélik, ez a készlet kifogyásának a jele lehet, hiszen a felezés már nagyon közel van.

A Coinbase tárcában kilenc éve nem volt ennyire kevés bitcoin.

A CryptoQuant adataiból kiderül, hogy a bálnákhoz tartozó címekre 18 ezer bitcoint, azaz körülbelül 1 milliárd dollárt utaltak ki a felhasználók.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az egyes tranzakciók a 45 millió és 171 millió dollár közötti tartományban mozogtak, a Coinbase tárcáiban pedig most 394 ezer bitcoint láthatunk, nagyjából 20,5 milliárd dollár értékben.

Forrás: CryptoQuant

A bitcoin esetén a tőzsdei készletek csökkenését jó jelként szokás értelmezni, mivel így kevesebb coint akarnak eladni a tulajdonosaik.

A közösségi médiában mindenesetre nem egyöntetű a tranzakciók megítélése, vannak, akik szerint azért vonták ki a pénzt, hogy hidegtárcákban várják ki az áremelkedést a felezés után.

Mások szerint viszont egyszerűen arról van szó, hogy nagyobb vásárlók számára fog likviditásul szolgálni ez a mennyiség, az OTC ügyletek során.

Vannak, akik felvetették, hogy az sem biztos, hogy privát tárcákba történt a kiutalás, lehet, hogy a tulajdonosok egyszerűen másik letétkezelőhöz akarták átvinni a pénzüket a Coinbase helyett.

A pontos ok egyelőre nem ismert, ennyit lehet biztosan tudni. A bitcoin felezése pedig áprilisban érkezik, ráadásul idén már az intézményi érdeklődés szintje is jelentősen megnőtt.

A hálózaton a blokkjutalom négy évente megfeleződik, így jelentősen lecsökken a frissen piacra kerülő mennyiség.

A soron következő felezés idén áprilisban érkezik, és ennek során a jelenlegi 6,25 bitcoin helyett a bányászok már csak 3,125 bitcoint fognak kapni blokkjutalomként.

Most napi 900 bitcoin kerül újonnan a piacra, a különböző ETF-kibocsátók viszont ennek nagyjából a tízszeresét, napi körülbelül 9000 bitcoint vásárolnak fel az ügyfeleik számára.

A Grayscale bitcoin-alapjából nagyjából napi 100 millió dollárt vonnak ki, de előbb-utóbb ez is elfogy.

Áprilisban a napi friss mennyiség 450 bitcoinra esik majd, és az előrejelzések alapján az intézményi igény ettől függetlenül növekedni fog.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A kereslet-kínálat ilyen mértékű megváltozása optimizmusra ad okot az árfolyammal kapcsolatban, és sokan úgy vélik, 2024-ben rekordot fog dönteni a bitcoin ára.

Jelenleg 52 ezer dollár körül cserél gazdát, 2021 decembere óta a legmagasabb szinten. A jelenlegi rekord, a 69 ezer dollárhoz képest jelenleg 25%-kal alacsonyabban áll.


Olvastad már? A legjobb kriptók, hogy változatossá tedd a portfóliódat a bikafuttatáshoz

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mik azok az oszcillátorok a technikai elemzésekben?

A bitcoin kereskedésben a technikai elemzés fontos szerepet játszik, és az oszcillátorok kulcsfontosságú eszközök ebben a folyamatban.  Az évtizedek során kifejlesztett oszcillátorok segítenek az ármozgások és...

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!