A Grayscale 100.000 bitcoin eladásának vége – ez a Bitcoin visszatérésének előjele?

-

A Grayscale, a kriptoeszköz kezelő egyik jelentős szereplője és a Bitcoin Spot ETF-ek egyik legfontosabb kibocsátója, nemrégiben lezárta 100.000 BTC eladását.

Úgy tűnik, hogy ez a lépés fokozta a BTC-re nehezedő eladási nyomást, aminek következtében a Bitcoin 3 hónapos mélypontra, 38.240 dollárra esett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Grayscale befejezte az eladást

A Grayscale Investments jelentős csökkenést tapasztalt a spot Bitcoin ETF-állományában, mintegy 100.000 BTC eladásával, ami 3,98 milliárd dollárnak felel meg.

Ez a cég eszközeinek 22%-os csökkenéséhez vezetett, 619.220 BTC-ről körülbelül 519.220 BTC-re esett vissza.

A spot jóváhagyását követően a Bitcoin ETF-ek továbbra is folytatják a kereskedést, jelentős piaci visszaesést váltott ki a GBTC eladások miatti nagymértékű tartalékszűkülés.

A Bitcoin a várakozásoknak megfelelően a 38.500 dolláros támaszszintre húzódott vissza.

A Grayscale Bitcoin-készletének csökkenése körülbelül 60%-a annak, amit kilenc új Bitcoin-kereskedelmi vállalat tart. Most a figyelem arra irányul, hogy a többi cégnek mennyi van a tartalékában.

Grayscale

A Bitcoin a fellendülés útján?

Néhány szakértő alternatív véleményt képvisel, azt sugallva, hogy a Grayscale 100.000 BTC-s eladásának lezárultával a Bitcoin árfolyama fellendülést tapasztalhat.

A Grayscale eladásai ellenére más ETF-ek – a Grayscale kivételével – 108.117 BTC beáramlást könyvelhettek el, ami a GBTC eladása után is folyamatos nettó beáramlást jelez.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A BlackRock 39.925 BTC-t birtokló iShares spot Bitcoin ETF-je követi a Grayscale-t a második legnagyobb BTC-tartalékkal, ami valószínűleg enyhíti az előbbi eladásából eredő eladási nyomást.

Eközben az intézmények valószínűleg növelni fogják érdeklődésüket a BTC iránt a SEC ETF jóváhagyása után, és figyelembe véve a közelgő felező eseményt, amely felére csökkenti a bányászok értékesítését, az ETF által támogatott kínálat szűkössége 2025-re felfelé húzhatja az árakat.

Jelenleg a Bitcoin ára 39.981 dolláron áll, ami az elmúlt 24 órában 0,6%-os, míg az elmúlt hét napban 7%-os esést jelent.

Olvastad már? Egy szenátor szerint a digitális eszközökkel el lehet kerülni a szankciókat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!