A JPMorgan elemzői leminősítik a Coinbase-t

-

A Coinbase részvényeit leminősítették a JPMorgan elemzői az előttünk álló kiábrándító év miatti aggodalmak miatt.

Tavaly a Coinbase Global Inc. részvényeinek értéke jelentős emelkedést tapasztalt, amit részben a spot bitcoin ETF-ek közelgő bevezetését övező optimizmus táplált.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A JPMorgan elemzője, Kenneth Worthington azonban aggodalmának ad hangot, hogy ez a pozitív hangulat most átfordulhat medvésbe.

A közelmúltban bevezetett ETF-ekből eredő jelentős nyereség lehetősége a kriptoiparban ugyanis a spekulációk szerint „délibáb”.

Korábban a JPMorgan a COIN-t „semleges” minősítéssel kategorizálta, de 2024 decemberére 80 dolláros célárat jósolt.

A befektetési bank szerint a több spot Bitcoin ETF bevezetése döntő tényező lehet az iparágat befolyásoló tényező, ami potenciálisan az érték túlértékeléséhez vezethet, és hatással lehet a részvényárfolyamokra.

A JPMorgan leminősíti a Coinbase-t

A JPMorgan elemzői „semlegesről”, „underweight” osztályzatra minősítették le a Coinbase részvényeit, a BTC csökkenő árfolyamára és a spot Bitcoin ETF-ek bevezetésére hivatkozva.

Worthington kijelentette, hogy a spot Bitcoin ETF-ek várt hatása – amelyet a kriptopénz-ökoszisztéma felélesztésének katalizátorának tekintettek – valószínűleg csalódást fog okozni a piaci szereplőknek.

Legújabb értékelésében semlegesről underweight-re minősítette le a Coinbase (COIN) részvényét, kifejezve meggyőződését, hogy a kripto ETF-ek iránti lelkesedés tovább csökkenhet.

Ez viszont a tokenek árának csökkenéséhez, a kereskedési volumen csökkenéséhez és a Coinbase-hez hasonló platformok járulékos bevételi lehetőségeinek csökkenéséhez vezethet.

Az elemző 80 dolláron tartotta a Coinbase részvényekre vonatkozó árcélját, ami több mint 35%-os lehetséges csökkenést jelez az általa várt nehezebb évben. A keddi napon a részvény közel 4%-ot esett.

Worthington ezt írta,

„Bár még csak ~1 hét telt el a bevezetés óta, a Bitcoin ETF-ekbe történő kezdeti nettó beáramlás jóval kisebbnek tűnik, mint amit a kriptopénz közösség a pénzügyi médiában hirdetett, és kisebbnek, mint amit az arany ETF-be történő beáramlás első hetében tapasztaltunk, amikor 2004-ben elindult.”.

Worthington leminősítését követően a FactSet által követett 27 elemző közül 11 most már bearish minősítést tart a Coinbase részvényeire, míg nyolc bullish, további nyolc pedig hold-egyenértékű minősítéssel rendelkezik.

A Spot Bitcoin ETF-ek erős volumene

A Bitcoin ETF kibocsátók – a Grayscale kivételével – együttesen több mint 86.000 BTC-t vásároltak 42.000 dolláros átlagáron, ami a teljes befektetést 3,63 milliárd dollárra emelte.

E kibocsátók közül a BlackRock iShares vezet jelentős, több mint 1,3 milliárd dolláros BTC-állományával. Szorosan a második helyen a Fidelity következik 1,22 milliárd dolláros BTC-állományával.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A harmadik és negyedik helyet a Bitwise és az ARK/21Shares foglalja el 409,23 millió dollár, illetve 364,94 millió dollár értékű eszközökkel.

Az ötödik helyen az Invesco áll, amely összesen 249,49 millió dollár értékű BTC-vel rendelkezik. A hatodik pozíciót a VanEck foglalja el, körülbelül 89,21 millió dollár értékű eszközökkel.

A sort a Valkyrie, a Franklin Templeton és a WisdomTree teszi teljessé, tovább növelve a Bitcoin ETF kibocsátók sokszínűségét a piacon.

Olvastad már? Hamarosan visszakaphatják a bitcoinjukat a MtGox károsultjai

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance, az USDT és a Toncoin összefog – És most mi jön?

A Binance hivatalosan is bejelentette a Tether integrációját a Toncoin (TON) hálózatába. Az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy USDT-t fizessenek be és vegyenek...

A Bitwise reklámjából NFT lesz

A Bitwise befektetési alap csütörtökön kiadta az első Ethereum-témájú reklámját, amely egy 39 másodperces videóként NFT token formájában is ki lesz adva, amelyet bárki kinyomtathat...

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

A rendőrség tudja, hogy nem csak a bűnözők használják a bitcoint

A Chainalysis csütörtökön tett közzé egy blogbejegyzést, amelyben bemutatták a bűnüldözés és a kriptopénzek kapcsolatáról szóló tanulmányuk eredményeit. A cég több, mint 800 közszolgálati alkalmazottat...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!