A BlackRock főnöke Ethereum ETF-el kecsegtet

-

Larry Fink, a BlackRock vezérigazgatója a közelmúltban a CNBC-nek adott interjújában kifejezte élénk érdeklődését az Ethereum tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) lehetőségei iránt, utalva ezzel egy újabb stratégiai lépésre a blokklánc technológia felkarolása felé.

„Én értéket látok egy Ethereum ETF-ben. Ahogy mondtam, ezek csak ‘ugródeszkák’ a tokenizáció felé. És én hiszek abban, hogy ez az, ahová tartunk. Ma már megvan a technológia a tokenizáláshoz… Ez minden korrupciót kiküszöböl egy tokenizált rendszerrel” – jelentette ki Fink egy friss interjúban.

A BlackRock Ethereum ETF beadványa

2023 végén a BlackRock jelentős lépést tett e vízió felé, amikor S-1 kérelmet nyújtott be a SEC-hez a spot Ethereum ETF számára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a lépés aláhúzza a BlackRock elkötelezettségét, hogy több digitális eszközt integráljon a pénzügyi ajánlatok széles skálájába.

A Bloomberg elemzői 70%-os esélyt jósoltak arra, hogy az Ethereum spot ETF-et májusra jóváhagyják.

Steve McClurg, a Valkyrie Funds társalapítója és befektetési igazgatója a Bloombergnek adott interjújában felvetette, hogy a Bitcoin ETF jóváhagyása kikövezheti az utat más kriptovalutákon, például az Ethereumon és az XRP-n alapuló hasonló termékek előtt.

A kripton túl

A digitális eszközökbe való betörés mellett a BlackRock Fink vezetésével a magánpiaci infrastruktúrára is összpontosít, egy olyan szektorra, amelyet egyre fontosabbnak tartanak.

A vállalat Global Infrastructure Partners 12,5 milliárd dollárért történő felvásárlása ezt a fókuszt bizonyítja.

Fink az interjúban beszélt a vállalatokkal és kormányokkal való közös befektetés fontosságáról az infrastrukturális projektekben.

Hangsúlyozta az elektromos hálózatok újrakalibrálásának szükségességét, valamint az energiafüggetlenségre és a szén-dioxid-mentesítésre való összpontosítást.

Fink ezeket az infrastrukturális beruházásokat olyan hosszú távú trendeknek tekinti, amelyek jelentősen befolyásolni fogják a piacok fejlődését, hangsúlyozva a növekedési és hatáspotenciáljukat.


Olvastad már? Várod, hogy a Ripple (XRP) elérje az 1 dollárt? Ezek az érmék gyorsabbá tehetik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!