Úttörő debütálás a Bitcoin ETF-ek számára, 4,5 milliárd dollárt mozgattak meg

-

Az új spot Bitcoin ETF-ek jelentős hatást gyakoroltak, amikor csütörtökön debütáltak a Wall Street-en, együttesen 4,5 milliárd dolláros forgalmat gyűjtöttek össze az első kereskedési napjukon.

A lenyűgöző debütálás felülmúlta a piaci megfigyelők várakozásait, ami azt tükrözi, hogy a hagyományos befektetők körében, akik inkább ETF-részvényeket tartanak, mint közvetlenül BTC-t, nagy az étvágy a Bitcoin iránt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A spot Bitcoin ETF-ek elindítása jelentős fejleménynek számít az első számú kriptopénz számára, miután a SEC egy évtizedig elutasította a bevezetést.

A BlackRock iShares Bitcoin Trust, amely a Nasdaq tőzsdén IBIT ticker alatt kereskedik, kiemelkedő szerepet játszott, mintegy 1 milliárd dollárnyi kereskedési volument könyvelhetett el, és a teljes forgalom 22%-át képviselte mind a 10 spot Bitcoin-termékben.

Az IBIT azonban a tiszta árfolyamot tekintve 4,6%-os csökkenéssel, 26,62 dolláros árfolyamon zárta a napot.

A Hashdex Bitcoin ETF

A debütálás során változás történt a kereskedési spot Bitcoin-alapok listáján: hiányzott a Hashdex, amely a többi ETF-kibocsátóval együtt nem nyújtotta be S-1 formanyomtatványát a bevezetés időpontja előtt.

A SEC eredetileg a Hashdex ETF-jét is felvette a jóváhagyások közé.

A Hashdex mégis tisztázta, hogy az engedély nem egy új alapra szólt, hanem a Hashdex Bitcoin Futures ETF-jének spot Bitcoin ETF-é történő átalakítására.

Az átalakítás a SEC felülvizsgálatára vár, és ha véglegesítik, ez azt jelenti, hogy 11 spot BTC ETF fog kereskedni az amerikai tőzsdéken.

Mérföldkő a Grayscale számára

Míg a BlackRock természetesen a puszta mérete miatt sok figyelmet kapott, a Grayscale, egy kripto-alapú cég a vagyonkezelési területen szintén sikereket ért el.

A Grayscale Bitcoin Trust a debütálás napján 56 millió darabos napi rekordot ért el.

Figyelemre méltó, hogy a GBTC 10 éves múltra tekint vissza, és az ETF-ek sorában kiemelkedik az akkreditált befektetők számára létező Bitcoin befektetési termékként.


Kattints ide, hogy hozzájuss a részletes ismertetőhöz, amelyből megtanulhatod a tőzsdei kereskedés alapjait a TradingView használatával!


A közösségben megoszlanak a vélemények

Az X-en a kriptoközösség egy népszerű tagja azzal érvelt, hogy az ETF bevezetése „borzasztóan sikertelen” volt, mivel a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) befektetési alapból történő kiáramlás a szektor teljes kereskedési volumenének mintegy 50%-át tette ki.

Ezt az érvet azonban később a Bloomberg Intelligence vezető ETF-elemzője, Eric Balchunas megcáfolta, aki ehelyett „TERRIBLY HUGE SUCCESS”-nek nevezte a bevezetést.

„Minden mérőszámot tekintve: volumen, kereskedések száma, forgalom, médiamegjelenések, ez egy elsöprő siker volt, történelmi” – írta Balchunas.

Olvastad már? TradingView, avagy minden, amit a kriptokereskedésről tudni akartál

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

4 kriptoprojektet nevezett meg szakértő, amelyek idén nyáron nagy hozamot hozhatnak

Vendégjegyzés A bikafutás és az altcoin-szezon a láthatáron van, a piaci feltételek stabilak, az altcoinok pedig potenciálisan robbanásszerű növekedésre készülnek. Az iparági bennfentesek előrejelzése szerint bizonyos kriptoprojektek...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!