TradingView, avagy minden, amit a kriptokereskedésről tudni akartál

-

Százezer forintból kétmillió, pár nap alatt. Hány ilyen sztorit hall az ember a kriptopiacról? Többet, mint amennyire ez igaz lehet, viszont nem vitás, hogy a profi kereskedők hatalmas nyereségeket zsebelhetnek be.

A pénzügyi, befektetési területen az egyik legfelkapottabb téma manapság a kriptokereskedés, a tőzsdézés.

A spekuláció izgalma ősi ösztönöket ébreszt fel, de az mindig kérdéses, hogy a felelős pénzügyi tervezés, vagy a vakmerő szerencsejáték irányába lép tovább az ember.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kriptokereskedés rendkívül jövedelmező lehet, és az alapok elsajátítása egyáltalán nem olyan nehéz, mint amilyennek hangzik.

Kockázat mindig van, de ahol csak lehet, érdemes csökkenteni, és ennek a tanulás az egyik legegyszerűbb módja.

A legjobb elemzőplatform a TradingView, így annak a profi használta jelentheti a legnagyobb előnyt a kereskedés során.

A platform minden tőzsdei árucikk elemzésére lehetőséget ad, köztük a kriptopénzekére is, így ha valaki komolyan gondolja a kereskedést, akkor jó döntésnek bizonyulhat megtanulni a használatát.

A kriptotőzsdei kereskedés, mint minden más tőzsdei, kereskedési tevékenység, részben a tényeken, részben az elképzeléseken alapul.

A játékelmélet kimondja, hogy az árak meghatározásában hatalmas szerepe van annak, hogy szerintünk mennyire gondolják értékesnek az adott dolgot mások.

Ha értékesebbnek fogják tartani mások, mint amennyibe jelenleg kerül, akkor ott nyereséget érhetünk el, ha korán bevásárolunk.

Más elméletek azt mondják, hogy az emberek viselkedése, és így a piaci döntések is, mintázatokat követnek, útvonalakat rajzolnak ki, ezek pedig ismétlődnek, összecsengenek.

Ha húzunk egy vonalat, akkor nagy eséllyel meg lehet jósolni, hogy a vonal hogyan folytatódhat tovább a jövőben. Igaz ez az árfolyamokat jelző vonalakra, grafikonokra is.

A technikai elemzés során a tőzsde kereskedők pontosan ezeket az elméleteket használják fel, hogy megpróbálják megjósolni, hogyan fog a jövőben alakulni az ár.

Mintázatokat keresnek a mozgásokban, elméleteket állítanak fel, és döntéseket hoznak.

Unalomig ismételt frázis, hogy a jövőbeni teljesítmény nem lehet a múltbeli adatokból kikövetkeztetni, ennek ellenére rengetegen használják a technikai elemzést. Közülük pedig szinte mindenki a TradingView platformját választja.

TradingView
Forrás: tradingview.com

Ennek az oka az, hogy a technikai elemzés mégis működik, legalábbis bizonyos mértékben.

Az árfolyamot a piac diktálja, a piac emberekből áll, akik spekulálnak, elemeznek, megpróbálják kitalálni, mit hoz a jövő, és döntéseket hoznak. Vesznek vagy eladnak.

A tőzsdepszichológia valójában tömegpszichológia.

Ezen az áron jó vétel a BTC? Vagy esetleg már túl drága? Rengetegen gondolkodnak ezekről a kérdésekről, egyszerre. Aztán döntenek és cselekszenek, egyszerre. Az ár pedig reagál.

Most ennyibe kerül, ez egy komoly pszichológiai árszint. Az elemzések szerint viszont nagy esély van rá, hogy felfelé fog indulni az ár.

Tehát vesznek, több lesz a vásárló, mint az eladó, ettől még feljebb megy, és úgymond önmagát igazolja az elmélet, önbeteljesítő jóslatként. Mindenki megörül, lám, igaza volt az elemzésnek, tényleg felfelé indult az ár.

A valódi kérdés az, hogy mire kell figyelni, milyen elemzést kell használni? Hol tudja ezt az ember megtanulni?

A technikai elemzés népszerű a kereskedők körében, mert bár elméletileg nem működhetne, hiszen a jövőt senki sem ismeri, valamennyire mégis működik, mert az emberi viselkedésre, gondolkodásra alapul.

Ha valaki úgy dönt, hogy szerencsét próbál a kriptopiac szeszélyes vizein, akkor érdemes alaposan felszerelkezni, és megtanulni, amit csak lehet.

Az egyik legjobb eszköz, amire a kereskedő alapozhat, az a TradingView elemzőplatformja, amely világszerte kereskedők millióinak nyújt segítséget a tevékenységük során. Hogy hogyan lehet elsajátítani a használatát?

Kattints ide, hogy hozzájuss a részletes ismertetőhöz, amelyből megtanulhatod a tőzsdei kereskedés alapjait a TradingView használatával!

Ehhez nyújt segítséget ez a magyar nyelvű, részletes ismertető, amelyből megismerhetjük a platform felépítését, működését, funkcióit, és még stratégiai tippeket is kaphatunk.

Felfelé indult a mozgóátlag, csak éppen nem tudjuk, ez mit jelent? Ebből az ismertetőből kiderül!

Összehasonlítanánk a mozgóátlagokat, de nem tudjuk, hogyan tehetnénk ezt meg? Ebben az ismertetőben benne van a válasz!


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Kialakítanánk egy saját stratégiát, de nem vagyunk biztosak abban, hogy mely indikátorok lennének a legmegfelelőbbek?

Az ismertetőben alaposan körbejárjuk, hogy milyen indikátorok vannak, és, hogy ezeket hogyan lehet használni.

Hatalmas mozgást produkált az árfolyam, és jó lenne tudni, hogy innen merre vezethet tovább az út, melyik irány a kevésbé kockázatos?

Az ismertetőből kiderül, mire érdemes figyelni, és hogyan lehet értelmezni az információkat, amelyeket a grafikonok nyújtanak nekünk.

Szerezz hozzáférést a kereskedők egyik legkedveltebb eszközéhez, és tanuld meg mesterien használni!


SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!