Bitcoin (BTC) technikai elemzés 01.12.

-

Prémium tartalom!

Üdvözlünk a prémium oldalunkon! Az iratkozz fel gomb megnyomása után regisztrálhatsz az e-mail-címeddel, és két prémium csomag közül választhatsz – havi vagy éves előfizetést. Kriptoworld Prémium csoportunk azt a célt tűzte maga elé, hogy segítsen a kriptopénz világának felfedezésében és megértésében. Az összes tag hozzáférést kap a legfrissebb piaci hírekhez, elemzésekhez és a legjobb befektetési lehetőségekhez a piaci trendek alapján. Ezenkívül a tagok hozzáférést kapnak exkluzív, discord szobához, ahol szakértők osztják meg tapasztalataikat és tudásukat a kriptopénzek világában. Csatlakozz most a Kriptoworld Premium csoportunkhoz, hogy előnyöket juthass a kriptopénzek piacán!
Havonta akár egy pizza áráért! 🙂

Prémium

Bitcoin (BTC)

A Bitcoin (BTC) árfolyama a SEC ETF jóváhagyásának közelmúltbeli bejelentését követően következetes emelkedésen ment keresztül, és elérte a kritikus ellenállási régiót.

Ez az ártartomány magában foglalja a felszálló csatorna felső határát és a 48.000 dollárnál lévő statikus ellenállást, ami kihívást jelent e jelentős szint visszaszerzésében.

A napi grafikon átfogó elemzése azt mutatja, hogy az árfolyam tartósan emelkedő tendenciát mutat, közeledve egy jelentős ellenállási zónához.

Ezt a felszálló csatorna felső határa és a kritikus 48.000 dolláros küszöbérték határozza meg, robusztus akadályt képezve a Bitcoin-vásárlók számára.

Ennek a kritikus területnek a sikeres áttörése mélyreható emelkedő tendenciát indíthat el, és potenciálisan új történelmi csúcsot (ATH) érhet el a Bitcoin számára.

Ha azonban az eladók átveszik az irányítást, a Bitcoin egy konszolidációs korrekciós szakaszba léphet, az árfolyam pedig a jelentős támaszterület felé vonul vissza.

Ez a támogató régió magában foglalja a csatorna középső trendvonalát, amely egybeesik a 38.000 dollárnál lévő 100 napos mozgóátlaggal, ami potenciálisan megállíthatja a további lefelé irányuló kísérleteket.

A 4 órás grafikon egy emelkedő zászlós mintázaton belüli árkonszolidációt mutat, ami az eladók és a vevők közötti egyensúlyt jelzi ezen ársáv körül.

Az ETF jóváhagyásáról szóló hírekből eredő legutóbbi bikás hangulat azonban újbóli emelkedéshez vezetett, amelynek célja a zászló felső határának áttörése.

Jelenleg az árfolyam fokozott volatilitást tapasztal, mivel a vevők és az eladók küzdelmet folytatnak.

Egy sikeres áttörés egy újbóli, figyelemre méltó bikás mozgás előtt kövezhetné ki az utat.

A jelenlegi piaci feltételeket figyelembe véve azonban még mindig lehetséges az elutasítás, amelyet a 38.000 dollárnál lévő jelentős támasz felé irányuló visszalépési szakaszok követnek, befejezve egy szükséges korrekciós szakaszt a következő impulzív mozgás előtt.

Ez a grafikon a Stablecoins(ERC20) Exchange Reserve metrikát ábrázolja, betekintést nyújtva a résztvevők kockázati étvágyába és potenciális vásárlóerejébe.

A kriptopénz-tőzsdéken tartott dollárban denominált stablecoins (ERC20) mennyisége az évet körülbelül 18 milliárd dollárral kezdte, és nemrég a héten 20 milliárd dollárra ugrott.

Ez a 2 milliárd dolláros beáramlás aláhúzza a kriptopénzpiacra érkező tőkeáramlást, ami befolyásolja az altcoinok jelenlegi árait.

A Bitcoin spot tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) iránti megnövekedett érdeklődés várhatóan tovább növeli a teljes kriptoökoszisztémába beáramló tőkét.

Bár a tendencia 2022 lezárása óta csökkenő tendenciát mutat, 2023-ban végig következetes maradt.

Előre tekintve 2024-re, figyelembe véve az első Bitcoin spot ETF-ek jóváhagyását, érezhető trendfordulót tapasztalhatunk, ami a kockázatvállalási hajlandóság lehetséges növekedését jelzi.

Ez az elmozdulás végső soron a digitális eszközpiac egészének javára válhat.FONTOS: Az itt megtalálható oktatási anyag nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Szimplán ismeretterjesztő, informatív céllal jöttek létre. Ezen információk felhasználójának tudnia kell, hogy a piac kiszámíthatatlan és kereskedései után vállalnia kell a következményeket. A sikeres, profitábilis kereskedés nem garantált. Megosztom a gondolataimat, kereskedéseimet, pozíciómat, de felelősséget nem tudok és nem is fogok érte vállalni. Minden ember más kockázattűrő képességgel rendelkezik, ezért nem lehet mindenkinek egy általános választ adni, ami megfelelő lenne. Egyediek vagyunk. Ami valakinek jó befektetés, az másnak nem biztos. Ilyenkor fontos, hogy személyre szabottan kell döntést hozni, hiszen mindenki más gazdasági helyzete, célja, illetve gondolkodásmódja.


Nem ígérek / ígérünk semmilyen fix hozamot, profitot, amit a kereskedésekkel el tudsz érni.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!