Hamarosan visszakaphatják a bitcoinjukat a MtGox károsultjai

-

Tavaly decemberben kezdődött meg a fiat pénzek kiutalása, most pedig a Bitstamp és a Kraken felhasználói kapják meg a tőzsdétől a BTC és BCH kriptopénzeiket.

A MtGox felszámolóbiztosa az eddig jelentkezett felhasználóktól nemrégiben azt kérte, hogy erősítsék meg a korábban leadott tárcacímeiket, mivel hamarosan megkezdődnek az utalások.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A felhasználók közül rengetegen jelezték, hogy levelet kaptak az ügyintézőktől, amelyben a személyazonosságuk és a tárcacímük megerősítését kérik.

A levél szerint a jogosultaknak ezekre a címekre fogják elküldeni a BTC illetve BCH egyenlegüket.

A tőzsde rehabilitációs eljárásának a része volt a személyazonosság megállapítása, most pedig ezt kell megerősíteni, hogy megkezdődhessen a visszafizetés.

„A felhasználóknak arra is felhívjuk a figyelmét, hogy amennyiben a megadott címeik a jövőben valamiért zárolásra kerülnek, vagy elérhetetlenné válnak számukra, úgy nem lesz mód a jövőbeni kifizetések elindítására.”

A közösségi médiában sokan megerősítették a hírt, hogy ténylegesen kaptak ilyen levelet, de a felhasználók többsége a Bitstamp tőzsdéhez tartozik.

A Kraken esetében is vannak már, akikkel felvette a kapcsolatot az eljárást végző biztos, de a számuk lényegesen kisebb, a nagy többség úgy nyilatkozott, hogy egyelőre semmiféle levelet sem kaptak.

A tőzsdék a felszámolással kapcsolatban elmondták, hogy a visszafizetések során nem fogják figyelembe venni a felhasználók jelenlegi földrajzi helyzetét, amennyiben az esemény illetve a kárigénylés során jogosultak voltak a kártalanításra, úgy azt mindenképpen meg fogják kapni.

A Bitstamp idén január elején állította le a kanadai üzletágát, ennek ellenére a helyi károsultaknak továbbítani fogja a kiutalt összeget, erről levélben tájékoztatták az érintetteket.

Elmondásuk alapján ezeket a fiókokat mindaddig elérhetőként fogják tartani, amíg a kártalanítási folyamat teljes egészében le nem zajlik.

Ennek jegyében viszont semmiféle funkciót sem tudnak használni az ügyfeleik, kivétel a saját tárcába történő kiutalást.

A MtGox tavaly kezdte meg a fiat egyenlegek kiutalását, amelyet a bankszámlájukra kaptak meg az érintettek, most pedig megkezdődhet végre a kriptopénzek kiutalása is.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A 2010-ben alapított MtGox egykor a világ legnagyobb kriptotőzsdéjének számított, a becslések szerint a bitcoin tranzakciók 705-a rajta keresztül történt meg.

2014-ben egy biztonsági rés következtében a tőzsde 850 ezer bitcoint vesztett, amellyel minden idők legnagyobb csődjét hozzá köthetjük.

A tervek alapján 2024 októberéig a tőzsde 510 millió dollárt, 142 ezer bitcoin, illetve 143 ezer bitcoin casht fizet vissza a kárigényt benyújtó felhasználóinak.


Olvastad már? A Bitcoin ára valószínűtlen, hogy 30.000 dollár alá süllyedjen

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!