Mit nyerhet a Binance a Bitcoin árfolyamának mozgásával?

-

A Bitcoin (BTC) rallyja számos más coin növekedését inspirálta a szektorban. Érdekes módon a tőzsdék is profitáltak a BTC árfolyam-akciójából.

A Binance növekedést tapasztal

A Bitcoin közelmúltbeli, ETF-ek által vezérelt emelkedése pozitívan hatott a Binance-ra.

A tőzsde februárban fokozott likviditást és 10 milliárd dollárt meghaladó napi kereskedési volument tapasztalt, ami jól mutatja, hogy továbbra is fontos szerepet tölt be a piacon.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Noha ezek a volumenek még nem érték el a közvetlenül az ETF bevezetése előtt mért 10 hónapos csúcsot, a Binance szerepe továbbra is jelentős maradt.

A Binance-on a Bitcoin átlagos kereskedési méretét vizsgálva, amely az intézményi részvétel helyettesítőjeként szolgál, látható, hogy február 13-án érte el az elmúlt egy év legmagasabb szintjét, és 2024 eleje óta következetesen 1000 dollár felett maradt.

A BTC rendelési könyvekben szereplő összesített ajánlatokat és kéréseket mérő piaci mélység tekintetében a tőzsde figyelemre méltó javulást tapasztalt.

A piaci mélység november vége óta 23%-kal, éves szinten pedig 30%-kal nőtt, elérve a 485 millió dollárt. Ez a fejlődés az market maker aktivitás újbóli fellendülésére utal a Binance-on.

A Bitcoin és az ETF-ek iránti érdeklődés növekedésével a Binance profitálhat a kiemelkedő tőzsdei szerepéből, különösen a spot ETF-listázások kapcsán.

binance
Forrás: Kaiko

Jogi problémák

A jó hírek ellenére a Binance hangulata a jogi problémák miatt kihívásokkal nézhet szembe.

Az amerikai ügyészek egy szövetségi bírót sürgetnek, hogy ratifikálja a Binance Holdings Ltd-vel, a jelentős kriptopénz tőzsdével kötött vádalku megállapodást.

A tőzsde elismerte, hogy elmulasztotta betartani a pénzmosás elleni (AML) szabályozást és a szankciók megsértését, és beleegyezett egy történelmi jelentőségű, 4,3 milliárd dolláros bírság megfizetésébe.

Az ügyészség kiemeli a Binance felső vezetőinek szándékos kötelességszegését, kiemelve az USA pénzügyi stabilitását fenyegető jelentős kockázatokat.

Továbbá Changpeng Zhao, a Binance volt vezérigazgatója elismerte bűnösségét a pénzmosás elleni vádakban, ami potenciálisan 10 éves börtönbüntetést vonhat maga után, bár ennél rövidebb büntetésre számítanak.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A közeli ítélethirdetéssel és az új vezérigazgató, Richard Teng kinevezésével a Binance kritikus ponton áll.

Teng-nek foglalkoznia kell a vádalku következményeivel, és a bizalom helyreállítására kell összpontosítania mind az ügyfelek, mind a szabályozó hatóságok körében.

A tőzsdét érintő problémák ellenére a BNB token nagyrészt érintetlen maradt. A cikkírás idején 364 dolláron kereskedtek vele, és az elmúlt 24 órában 2,1%-kal nőtt az árfolyama.

A kereskedési volumen is 13,77%-kal nőtt ez idő alatt.

binance
Forrás: Santiment

Olvastad már? Rohannak a kriptósok, hogy megvegyék ezt az érmét

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!