A digitális eszközökbe történő beáramlásokat a múlt héten a short BTC-alapok által jegyzett 51,4 millió dollár dominálta, a következő legmagasabb összeget az ETH-termékek generálták, mindössze, de 4,9 millió dollárt.

Az intézményi befektetők a múlt héten rekordösszegű, 51,4 millió dollár értékű, a Bitcoin (BTC) árfolyamának shortolását kínáló befektetési termékekre költöttek el pénzt.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A CoinShares heti „Digital Asset Fund Flows” jelentésének legfrissebb kiadásából származó adatok szerint június 27. és július 1. között 64 millió dollár értékű beáramlás történt a digitáliseszköz-termékekbe, amelynek 80%-át a short BTC-alapok tették ki.

Az amerikai székhelyű befektetők tették ki a beáramlások oroszlánrészét, 46,2 millió dollárt, a short BTC-befektetési termékek iránt komoly kereslet mutatkozott, miután a ProShares június 22-én elindította az első amerikai székhelyű short Bitcoin tőzsdén kereskedett alapot (ETF).

Az ETF BITI ticker alatt kereskedhető, és határidős kontraktusokon keresztül kínál shortolási lehetőséget.

„Ez rávilágít arra, hogy a befektetők a jelenlegi árfolyamokon a long pozíciókat bővítik, a short bitcoinba történő beáramlás valószínűleg inkább az első alkalommal történő amerikai hozzáférhetőségnek köszönhető, mintsem a megújult negatív hangulatnak.”

A CoinShares azt is megjegyezte, hogy brazil, kanadai, németországi és svájci intézményi befektetők összesen 20 millió dollár értékben csaptak le kriptobefektetési termékekre.

Svédország részben ellensúlyozta ezt a számot 1,8 millió dollár értékű kiáramlással.

A short BTC-termékek mostanra összesen 77,2 millió dolláros beáramlást tapasztaltak az év eddigi részében, ezzel a számmal a multi-asset termékek és a Solana (SOL) termékek mögött van, amelyek eddig rendre 213,5 millió dollár és 110,3 dollár értékű beáramlást könyvelhettek el 2022-ben.

Ha a többi digitáliseszköz-termék beáramlását nézzük, az ether (ETH) kitettséget kínáló termékek 4,9 millió dollárt generáltak, ami a második egymást követő héten jelentett beáramlást egy hosszú, 11 hetes leépülési tendencia után.

Az ETH-alapok azonban az év végéig még mindig veszteségesek, 450,9 millió dolláros kiáramlással.

A beáramlások fennmaradó része 4,4 millió dollár értékben oszlott meg a multi-asset alapok között, míg a SOL, Polkadot (DOT), Cardano (ADA) és BTC-termékek szintén kisebb beáramlásokat könyvelhettek el, rendre 1 millió, 700.000, 600.000 és 600.000 dollár értékben.

A short BTC-alapok múlt heti beáramlásának megugrása azt követőn érkezik, hogy 423 millió dollár értékű kiáramlás volt a digitáliseszköz-termékeknél, ami a CoinShares nyilvántartásában az eddigi legmagasabb összeg.

Figyelemre méltó, hogy a short BTC-alapok megmenekültek a vérengzéstől azon a héten, 15,3 millió dollár értékű beáramlást könyvelve el, míg a BTC termékek jelentős, 453 millió dolláros kiáramlást tapasztaltak.

Olvastad már? Bitcoin összeomlás: Mi áll a kriptovaluta újabb összeomlása mögött?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!