A heti beáramlás 80%-át a bitcoint shortoló intézmények tették ki

-

A digitális eszközökbe történő beáramlásokat a múlt héten a short BTC-alapok által jegyzett 51,4 millió dollár dominálta, a következő legmagasabb összeget az ETH-termékek generálták, mindössze, de 4,9 millió dollárt.
Az intézményi befektetők a múlt héten rekordösszegű, 51,4 millió dollár értékű, a Bitcoin (BTC) árfolyamának shortolását kínáló befektetési termékekre költöttek el pénzt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CoinShares heti „Digital Asset Fund Flows” jelentésének legfrissebb kiadásából származó adatok szerint június 27. és július 1. között 64 millió dollár értékű beáramlás történt a digitáliseszköz-termékekbe, amelynek 80%-át a short BTC-alapok tették ki.
Az amerikai székhelyű befektetők tették ki a beáramlások oroszlánrészét, 46,2 millió dollárt, a short BTC-befektetési termékek iránt komoly kereslet mutatkozott, miután a ProShares június 22-én elindította az első amerikai székhelyű short Bitcoin tőzsdén kereskedett alapot (ETF).
Az ETF BITI ticker alatt kereskedhető, és határidős kontraktusokon keresztül kínál shortolási lehetőséget.

„Ez rávilágít arra, hogy a befektetők a jelenlegi árfolyamokon a long pozíciókat bővítik, a short bitcoinba történő beáramlás valószínűleg inkább az első alkalommal történő amerikai hozzáférhetőségnek köszönhető, mintsem a megújult negatív hangulatnak.”

A CoinShares azt is megjegyezte, hogy brazil, kanadai, németországi és svájci intézményi befektetők összesen 20 millió dollár értékben csaptak le kriptobefektetési termékekre.
Svédország részben ellensúlyozta ezt a számot 1,8 millió dollár értékű kiáramlással.
A short BTC-termékek mostanra összesen 77,2 millió dolláros beáramlást tapasztaltak az év eddigi részében, ezzel a számmal a multi-asset termékek és a Solana (SOL) termékek mögött van, amelyek eddig rendre 213,5 millió dollár és 110,3 dollár értékű beáramlást könyvelhettek el 2022-ben.
Ha a többi digitáliseszköz-termék beáramlását nézzük, az ether (ETH) kitettséget kínáló termékek 4,9 millió dollárt generáltak, ami a második egymást követő héten jelentett beáramlást egy hosszú, 11 hetes leépülési tendencia után.
Az ETH-alapok azonban az év végéig még mindig veszteségesek, 450,9 millió dolláros kiáramlással.
A beáramlások fennmaradó része 4,4 millió dollár értékben oszlott meg a multi-asset alapok között, míg a SOL, Polkadot (DOT), Cardano (ADA) és BTC-termékek szintén kisebb beáramlásokat könyvelhettek el, rendre 1 millió, 700.000, 600.000 és 600.000 dollár értékben.
A short BTC-alapok múlt heti beáramlásának megugrása azt követőn érkezik, hogy 423 millió dollár értékű kiáramlás volt a digitáliseszköz-termékeknél, ami a CoinShares nyilvántartásában az eddigi legmagasabb összeg.
Figyelemre méltó, hogy a short BTC-alapok megmenekültek a vérengzéstől azon a héten, 15,3 millió dollár értékű beáramlást könyvelve el, míg a BTC termékek jelentős, 453 millió dolláros kiáramlást tapasztaltak.

Olvastad már? Bitcoin összeomlás: Mi áll a kriptovaluta újabb összeomlása mögött?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!