Glassnode: eltűntek a „bitcoin turisták”, maradtak a hodlerek

-

Az aktív címeket, entitásokat és tranzakciókat mérő mutatók a Bitcoin-hálózaton mind oldalaznak, miközben a legalább néhány eszközzel rendelkező tárcák száma továbbra is új csúcsokat döntöget.
Az úgynevezett „piaci turisták” elmenekültek a bitcointól (BTC), így csak a hosszú távú befektetők tartják és bonyolítanak tranzakciókat a vezető kriptopénzben – derül ki a Glassnode blokkláncelemző cég adataiból.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Glassnode elemzői a július 4-i Week Onchain jelentésükben azt mondták, hogy júniusban a bitcoin az elmúlt 11 év egyik legrosszabbul teljesítő hónapját produkálta, 37,9%-os veszteséggel.
Hozzátették, hogy a Bitcoin-hálózat aktivitása a 2018-as és 2019-es medvepiac legmélyebb részével egy időben lévő szinten van, írja:

„A Bitcoin-hálózat olyan állapothoz közelít, amikor szinte minden spekulatív entitás, és piaci turista teljesen elmenekült az eszközből.”

A „turisták” szinte teljes megtisztítása ellenére azonban a Glassnode jelentős felhalmozási szinteket állapított meg, kijelentve, hogy a garnélák – az 1 BTC-nél kevesebbet birtoklók – és a bálnák – az 1000-5000 BTC-vel rendelkezők – egyenlege „értelmesen növekszik”.
Különösen a garnélák látják vonzónak a jelenlegi bitcoin-árakat, és havi közel 60.500 BTC-t halmoznak fel, ami a Glassnode szerint „a történelem legagresszívabb aránya”, ami a BTC-kínálat 0,32%-ának felel meg havonta.
Ezeknek a turista típusú befektetőknek a megtisztítását magyarázva a Glassnode felfedte, hogy mind az aktív címek, mind a szervezetek száma 2021 novembere óta csökkenő tendenciát mutat, ami azt jelenti, hogy az új és a meglévő befektetők nem lépnek kapcsolatba a hálózattal.
A címek aktivitása a 2021. novemberi több mint 1 millió napi aktív címről az elmúlt héten napi 870.000 körülire csökkent.
Hasonlóképpen, az aktív entitások, azaz az ugyanazon személy vagy intézmény tulajdonában lévő több cím összevonása most körülbelül 244.000 naponta, ami a Glassnode szerint a „medvepiacokra jellemző »Alacsony aktivitás« csatorna alsó vége körül van”.

„A HODLerek megtartása jobban látszik ezen a mérőszámon, mivel az aktív entitások általában oldalazó tendenciát mutatnak, ami a felhasználók stabil alapterhelését jelzi” – tették hozzá az elemzők.

Forrás: Glassnode

Az új entitások növekedése is a 2018-2019-es medvepiac mélypontjára süllyedt, a Bitcoin felhasználói bázisa elérte a napi 7000 nettó új entitást.
A tranzakciószám továbbra is „stagnál és oldalaz”, ami az új kereslet hiányát jelzi, de azt is jelenti, hogy a piaci viszonyok révén a tulajdonosok megmaradnak.

A tranzakciós kereslet láthatóan oldalazóan mozog a medvepiac szellemében – Glassnode

A Glassnode arra a következtetésre jutott, hogy a nem nulla egyenleggel rendelkező címek száma, vagyis azoké, amelyek legalább némi bitcoint birtokolnak, továbbra is minden idők legmagasabb értékét éri el, és jelenleg több mint 42,3 millió címnél tart.
A korábbi medvepiacokon a tárcák megtisztultak, amikor a Bitcoin ára összeomlott.
A Glassnode szerint ez a mérőszám mégis mást jelez, és azt mutatja, hogy „az átlagos Bitcoin-résztvevők körében egyre nagyobb az elszántság”.

Olvastad már? Sosem volt ilyen erős pénzügyi helyzetben a Circle a CEO szerint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!