Sosem volt ilyen erős pénzügyi helyzetben a Circle a CEO szerint

-

Jeremy Allaire vezérigazgató szerint a Circle, az USDC stabilcoin mögött álló vállalat minden idők legerősebb pénzügyi helyzetében van.
Jeremy Allaire, a Circle pénzügyi szolgáltató cég vezérigazgatója igyekszik eloszlatni azokat a pletykákat, amelyek szerint a cég USDC stabilcoinja az összeomlás szélén áll.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hétvégén közzétett Twitter-bejegyzésben Allaire azt mondta, miszerint megérti, hogy a kriptoközösség „paranoiás” az USDC-vel kapcsolatban, figyelembe véve több prominens kriptoprojekt közelmúltbeli összeomlását.
„A Circle a valaha volt legerősebb helyzetben van pénzügyileg, és tovább növeljük az átláthatóságunkat” – jelentette ki a Circle főnöke.


Szavai alátámasztására Allaire megosztotta a Circle legfrissebb jelentéseit is az átláthatóságról és a bizalomról, az auditokról és az igazolásokról, valamint az USDC likviditásának állapotáról.
A Circle vezérigazgatójának megjegyzései olyan pletykák közepette hangzottak el, amelyek szerint a céget az USDC-tartalékok nemteljesítése fenyegeti, mivel nagy kamatfizetéseket kell teljesítenie a kriptoközpontú bankoknak, mint a Signature és a Silvergate.
A stabilcoin a Genesis, a BlockFi, a Celsius, a Galaxy és a Three Arrows Capital (3AC) hitelezési tevékenységében is részt vesz.


Mindegyik kriptocég likviditási válságba került, amely az egész iparágra kihatott. Allaire úgy tűnik, hogy szembement ezekkel a pletykákkal, és elmagyarázta, hogy különbség van az USDC tartalékai és a hitelezési piacokon használt tényleges USDC között.

„Nyilvánvalóan van némi zavar az USDC tartalékok – amelyek szabályozottak (hol és mit tarthatunk), vizsgáltak (a szabályozóhatóságok és a biztosító cégek által) és átláthatóak (heti áramlások és összetétel) – és a USDC között, amelyet a hitelezési piacokon használnak, a Circle-től távol” – írta Allaire.

Hozzátette, hogy a Circle ezen a héten blogbejegyzést fog megosztani a Circle Yieldről – a vállalat rövid és hosszú távú hozamú, teljes egészében az USDC stabilcoinra épülő kamattermékéről –, hangsúlyozva, hogy a szóban forgó termék szabályozott és túlbiztosított, és csak olyan akkreditált befektetőknek kínálják, akikkel a Circle-nek „nulla problémája volt”.

USDC-tartalékok

A Circle-t, amely egy speciális célú felvásárlási társaságon (SPAC) keresztül kíván tőzsdére lépni, idén februárban 9 milliárd dollárra értékelték.
A bostoni székhelyű cég az éves auditok mellett havonta kimutatásokat is közzétesz az USDC-tartaléka nagyságáról és összetételéről.
Az USDC stabilcoin a második legnagyobb stabilcoin a kriptopiacon, 55,8 milliárd dolláros piaci kapitalizációval büszkélkedhet, amely az elmúlt évben megduplázódott, és körülbelül csak 10 milliárd dollárra került a piacvezető tethertől (USDT).
A Circle ragaszkodik ahhoz, hogy az USDC stabilcoin „mindig 1:1 arányban beváltható amerikai dollárra. Bármilyen összegben. Mindig. Pont” – áll a cég legfrissebb likviditási nyilatkozatában.
„Ezt az állítást magabiztosan állíthatjuk, mert az USDC-t teljes mértékben rövid lejáratú amerikai állampapírokkal (~80%) és készpénzzel (~20%) fedezzük, amerikai dollárban denominálva, és közvetlenül vezető amerikai pénzügyi intézményeknél és letétkezelőknél tartjuk az amerikai szabályozási körzeten belül” – áll a közleményben.
A rivális Tetherre utalva, amely különböző típusú eszközöket – amerikai kincstárjegyeket, vállalatok kereskedelmi papírjait és pénzügyi intézmények által kibocsátott letéti igazolásokat – használ a stabilcoinja fedezetéül, a Circle azt mondta, hogy az USDC-tartalék nem tartalmaz „semmilyen más magas kockázatú, kevésbé likvid eszközt, például digitális eszközöket, magán- vagy állami részvényeket, biztosított vagy nem biztosított hiteleket, [vagy] bármilyen típusú vagy hitelminősítésű kereskedelmi papírt”.
Forrás: Decrypt.co
Kiemelt kép: Jernej Furman

Olvastad már? Bezáratták Peter Schiff egyik bankját, elveszíthetik pénzüket az ügyfelek

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!