Bezáratták Peter Schiff egyik bankját, elveszíthetik pénzüket az ügyfelek

-

A Puerto Ricó-i szabályozóhatóságok bezárták Schiff bankját, mert nem tartotta be a nettó minimális tőkekövetelményt.
Ennek következtében az ügyfelek egy későbbi befagyasztást követően elvesztették a hozzáférésüket a számláikhoz.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A prominens közgazdász, Peter Schiff – a kriptoközösségben főképp bitcoinellenes nézeteiről ismert aranymágnás – bankját a Puerto Ricó-i szabályozók bezáratták.
A leleplezés hatására a kripto-Twitter rámutatott arra az „iróniára”, hogy Schiff jóslata a Bitcoinra (BTC) vonatkozóan a saját hagyományos bankja esetében valóra vált.
A Puerto Ricó-i szabályozók bezárták Schiff bankját, mert nem tartotta be a nettó minimális tőkekövetelményt, ami további hatással volt az ügyfelekre, mivel az ezt követő befagyasztás után elvesztették a hozzáférésüket a számláikhoz.


Bár elismerte, hogy „az ügyfelek pénzt veszíthetnek”, Schiff kijelentette, hogy nem volt tisztában a szabályozási minimumokkal, és a hirtelen bezárás előtt semmilyen jogi értesítést nem kapott.
Hozzátette:

„Egy vagyonba kerül egy kis bank működtetése. Ezért nem is kerestem soha igazán pénzt. A megfelelési költségek felháborítóak.”

A sokak által epikusnak tartott fordulat tanújaként a kriptoközösség megragadta az alkalmat, hogy elmagyarázza a Bitcoin jelentőségét a hagyományos pénzügyek alappilléreinek újrafeltalálásában.


Stephan Livera Bitcoin-podcaster is hozzászólt a fejleményhez, amikor azt mondta: „Ő [Schiff] 17,50 dollár óta #bitcoin-szkeptikus.” Schiff Puerto Ricó-i bankjának hirtelen bezárása újra felizzította a Bitcoin bírói felsőbbrendűséggel szembeni ellenállása körüli vitákat.
„Az irónia itt megfizethetetlen” – tette hozzá @HodlMagoo, míg mások retorikusan segítettek Schiffnek megtalálni a hagyományos pénzügyek ígéretes alternatíváját, megkérdezve: „Érted, miért van most szükséged a bitcoinra?”.
A spektrum másik végén Puerto Rico fogékony volt a kriptó elfogadására a régióban.
Április 20-án Puerto Rico hatóságai a negyedik joghatóságként Amerikában pénzátutalási engedélyt adtak a Binance.US-nek, a Binance kriptotőzsde egyesült államokbeli leányvállalatának.

Bár a kriptoközösség együtt érez Schiff-fel és a bank ügyfeleivel a veszteségek miatt, az epizód tovább erősíti a Bitcoin pozícióját, mint a hagyományos pénzügyek végső helyettesítője.
A Deutsche Bank elemzői azt prognosztizálták, hogy a BTC ára az év végére a folyamatos medvepiac ellenére is 28.000 dollárra pattanhat vissza.
Marion Laboure és Galina Pozdnyakova elemzők azt vizionálták, hogy a Standard and Poor (S&P) visszaemelkedik a januári szintekre, ami viszont azt eredményezheti, hogy a Bitcoin értéke a jelenlegi szintekhez képest 30%-kal emelkedhet 2022 közepén – ezzel az árfolyam a 28.000 dolláros szintre nőhet.

Olvastad már? 2020 óta nem volt ilyen olcsó ETH-t utalni – 1,57 dollár az átlagköltség

Forrás: cointelegraph.com
SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!