8,7 millió dollárt loptak el a Cream Finance-től, felfüggeszti tevékenységét

-

A Crema Finance decentralizált pénzügyi (defi) protokoll szerint az alkalmazást 2022. július 2-án hackelték meg.
A „Solanafm” nevű Twitter-fiók szerint a defi-protokoll mintegy 8,7 millió dollárt veszített a támadással.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Crema Finance sebezhetősége miatt milliókat veszített a defi-alkalmazás – 6 villámkölcsönt hajtottak végre

Újabb defi-protokoll vesztett pénzeszközöket egy hacker miatt, a Solanára épülő likviditási alkalmazás nyilvánosságra hozta, hogy 2022. július 2-án, szombaton támadás érte.
„Figyelem” – írta szombaton a Crema Finance. „Úgy tűnik, hogy a protokollunkat most hackertámadás érte. Átmenetileg felfüggesztettük a programot és vizsgáljuk az esetet. A frissítéseket minél hamarabb megosztjuk itt.”
A Crema Finance egy koncentrált likviditású market maker (CLMM) algoritmus, amely a Solana blokkláncára épül, és a @solanafm Twitter-fiókban magyarázta el, hogy a defi app exploitot szenvedett el.
„Július 2-án a Crema Finance-en a ticks fiókban lévő sebezhetőség okozott exploitot 8.782.446 dollár értékben” – tweetelte a Solanafm.

„Az [Ottersec] mellett szorosan együttműködtünk a Crema csapatával, hogy az exploitot követően követhessük az ellopott pénzeszközök mozgását” – tette hozzá a Solanafm.

Az Ottersec egy blokkláncauditáló cég, amely különböző blokklánc-okosszerződéseket és infrastruktúrát auditál.
A Solanafm szerint a hacker a Solend protokollon „6 villámkölcsönön keresztül” szipkázta el a pénzeszközöket. A támadó a Wormhole Exchange-et is kihasználta az ellopott pénzeszközök összegyűjtéséhez.

„Jelenleg az összes ellopott pénzeszköz a hacker ETH-tárcájában és [a] kezdeti SOL-tárcában van” – zárul a Solanafm Twitter-szála.

Az Ottersec is közzétett egy szálat a Crema Finance exploitról és a villámkölcsönökről. „A flashloanok kihasználásához a támadónak saját onchain programot kellett telepítenie” – írta az Ottersec. „Sajnos ezt a programot az exploit után gyorsan leaállították”.

„A flashloan három kulcsfontosságú utasítást hív meg a Crema szerződésen: ezek a »DepositFixTokenType«, »Claim« és »WithdrawAllTokenTypes«. A támadó [ezután] képes befizetni, majd kivenni ugyanannyi tokent, miközben további tokeneket kap a claim utasításból” – tette hozzá az Ottersec.

Olvastad már? Pletykák szerint a KuCoinnak nagyon fájt a Terra összeomlása

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.05.

Prémium Solana (SOL) A közismert nevén TD Sequential Indicator (Tom DeMark szekvenciális mutató) azt sugallja, hogy a SOL elérhette a helyi csúcsot. A Solana (SOL) heti grafikonján egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!