Júliusban jöhet – sikeresen zárult a Cardano Vasil hard forkja a testneten

-

Miután a Cardano testnet hard forkja befejeződött, már csak a mainnet forkja van hátra, ami körülbelül négy hét múlva fog bekövetkezni, vagy amikor a fejlesztőknek elég idejük lesz arra, hogy felkészítsék az eszközeiket a frissítésre.
A várva várt Vasil hard fork befejeződött a Cardano testnetjén, ami egy nagy lépéssel közelebb hozta a mainnetre való átültetéshez. A fork széleskörű teljesítményjavulást ígér.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A projektfejlesztőket, a stake pool-üzemeltetőket (SPO) és a tőzsdéket most arra ösztönzik, hogy a tesztnetre telepítsék munkájukat, hogy az integrációk zökkenőmentesen működjenek, amikor a mainnet körülbelül négy hét múlva megkapja a Vasil-forkot.


Amint a főhálózaton befejeződik, a Vasil hard fork gyorsabb blokkalkotást és nagyobb skálázhatóságot tesz majd lehetővé a Cardanón futó decentralizált alkalmazások (dappok) számára.
Az Input Output HK (IOHK), a Cardanót fejlesztő szervezet egy vasárnapi tweetben közölte, hogy a teljesítményfrissítés mellett a fejlesztők a „sokkal jobb script-teljesítmény és hatékonyság”, valamint az alacsonyabb költségek előnyeit élvezhetik majd.
A Vasil emellett lehetővé teszi a Cardano-oldalláncok közötti átjárhatóságot is, ami az egyik fő funkció, amit a fejlesztők a blokklánc fejlesztésének jelenlegi, Basho fázisában kívánnak bevezetni.
A Basho a Cardano negyedik fejlesztési fázisa, amely a skálázásra összpontosít, és amelyet a Voltaire fázis követ majd, amelyben a kormányzáson lesz a fő hangsúly.


Az IOHK azt is megjegyezte, hogy addig nem lesz javaslat a mainnet hard forkjára, amíg „az ökoszisztéma partnerek nem érzik magukat kényelmesen és készen”, de ez várhatóan körülbelül négy héten belül bekövetkezik.
Az előző fázis, a Goguen, az okosszerződéses képességek elindítását jelentette a Cardanón, amit a decentralizált pénzügyek (defi) fejlesztői használtak ki elsősorban, és decentralizált tőzsdék (DEX) és defi-protokollok tucatjait indították el az ökoszisztéma-követő Cardano Cube szerint.
A DefiLlama defi-adatösszeállító szerint a Cardano vezető dappja 49,7 millió dollárral zárolt összértékkel (TVL) jelenleg a DEX WingRiders.
A testnet hard forkja kevéssé mozgatta meg a Cardano (ADA) árfolyamát,  amely az elmúlt 24 órában mindössze 0,1%-kal, 0,45 dollárra emelkedett.

Olvastad már? Bitcoin összeomlás: Mi áll a kriptovaluta újabb összeomlása mögött?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

A Raydium 2,3 millió dolláros „bug bounty” programja

A Solana-alapú decentralizált tőzsde, a Raydium csapatának tagjai 10 millió RAY token (kb. 2,3 millió dollár) értékű bug bounty programot javasolnak a platform alapvető okosszerződéseiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!