Eric Schmidt, a Google korábbi vezetője elmondta, hogy a metaverzum fogalma és a jelentése zavaros.

Schmidt kijelentette, hogy még egy olyan vállalat, mint az egykori Facebook is a metaverzum piacának elfoglalására orientálódott, de még mindig nincs egyértelmű definíciója a fogalomnak és annak, hogy az hogyan befolyásolja majd az emberek életét.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bár már jelentős számú vállalat és cég fektetett be pénzt a szektor növekedésére és fogadásokat kötött rá, nem mindenki van annyira meggyőződve a témáról.

Eric Schmidt vállalkozó, aki 2001 és 2011 között a Google technológiai óriás korábbi vezérigazgatója volt, ez utóbbi csoportba tartozik.

Schmidt bizonyos fokú szkepticizmusának adott hangot, amikor arról van szó, hogy ez az új technológia milyen jelentőséget és elfogadottságot nyerhet a jövőben.

„Nincs egyetértés abban, hogy mi is a metaverzum, még akkor sem, ha az egyik vállalat a meghatározás elébe menve megváltoztatta a nevét.”

Schmidt látszólag arra a lépésre utalt, amelyet a korábban Facebook néven ismert Meta tett, miközben úgy határozta meg a startégiáját, hogy a működésének egyik pillére a metaverzum technológiája legyen majd.

Tavaly a vállalkozó egy másik alkalommal is a Facebookra célzott, amikor kijelentette, hogy szerinte nem a Meta lesz az a vállalat, amely a metaverzumot ki fogja alakítani, még ha annak formája egyelőre nem is ismert.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Metaverzum befektetések

Vállalkozások, sőt országok már most is nagyon sokat fektetnek a metaverzumba, amely jelenleg a VR és AR (kiterjesztett valóság) technológiákhoz, illetve az ezeket használó alkalmazásokhoz kapcsolódik.

Az egyik első olyan ország, amely a jövő kulcsfontosságú technológiájaként tekint erre, Dél-Korea, amely májusban bejelentette, hogy 177 millió dollárt fordít közvetlenül a platformok fejlesztésére, azzal a céllal, hogy a területre csábítsa a technológia iránt érdeklődő nemzeti vállalatokat.

A metaverzumban lévő ingatlanokat Schmidt szintén ellentmondásos témának tekinti.

“Én magam nem aggódom amiatt, hogy nagy kiterjedésű magáningatlanokat vásárolnék a metaverzumban. Ez nem olyan dolog, amely minden nap foglalkoztatna.”

A Metametric Solutions, egy metaverzum-elemző cég szerint azonban a metaverzumban található ingatlanok értékesítése idén várhatóan eléri az 1 milliárd dollárt.

Olvastad már? Bitcoin összeomlás: Mi áll a kriptovaluta újabb összeomlása mögött?

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: JD Lasica

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!