Eric Schmidt, a Google korábbi vezérigazgatója szerint a metaverzumot még nehéz megérteni

-

Eric Schmidt, a Google korábbi vezetője elmondta, hogy a metaverzum fogalma és a jelentése zavaros.
Schmidt kijelentette, hogy még egy olyan vállalat, mint az egykori Facebook is a metaverzum piacának elfoglalására orientálódott, de még mindig nincs egyértelmű definíciója a fogalomnak és annak, hogy az hogyan befolyásolja majd az emberek életét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Bár már jelentős számú vállalat és cég fektetett be pénzt a szektor növekedésére és fogadásokat kötött rá, nem mindenki van annyira meggyőződve a témáról.
Eric Schmidt vállalkozó, aki 2001 és 2011 között a Google technológiai óriás korábbi vezérigazgatója volt, ez utóbbi csoportba tartozik.
Schmidt bizonyos fokú szkepticizmusának adott hangot, amikor arról van szó, hogy ez az új technológia milyen jelentőséget és elfogadottságot nyerhet a jövőben.

„Nincs egyetértés abban, hogy mi is a metaverzum, még akkor sem, ha az egyik vállalat a meghatározás elébe menve megváltoztatta a nevét.”

Schmidt látszólag arra a lépésre utalt, amelyet a korábban Facebook néven ismert Meta tett, miközben úgy határozta meg a startégiáját, hogy a működésének egyik pillére a metaverzum technológiája legyen majd.
Tavaly a vállalkozó egy másik alkalommal is a Facebookra célzott, amikor kijelentette, hogy szerinte nem a Meta lesz az a vállalat, amely a metaverzumot ki fogja alakítani, még ha annak formája egyelőre nem is ismert.

Metaverzum befektetések

Vállalkozások, sőt országok már most is nagyon sokat fektetnek a metaverzumba, amely jelenleg a VR és AR (kiterjesztett valóság) technológiákhoz, illetve az ezeket használó alkalmazásokhoz kapcsolódik.
Az egyik első olyan ország, amely a jövő kulcsfontosságú technológiájaként tekint erre, Dél-Korea, amely májusban bejelentette, hogy 177 millió dollárt fordít közvetlenül a platformok fejlesztésére, azzal a céllal, hogy a területre csábítsa a technológia iránt érdeklődő nemzeti vállalatokat.
A metaverzumban lévő ingatlanokat Schmidt szintén ellentmondásos témának tekinti.

„Én magam nem aggódom amiatt, hogy nagy kiterjedésű magáningatlanokat vásárolnék a metaverzumban. Ez nem olyan dolog, amely minden nap foglalkoztatna.”

A Metametric Solutions, egy metaverzum-elemző cég szerint azonban a metaverzumban található ingatlanok értékesítése idén várhatóan eléri az 1 milliárd dollárt.

Olvastad már? Bitcoin összeomlás: Mi áll a kriptovaluta újabb összeomlása mögött?

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: JD Lasica

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!