A Duke Energy Vállalat a bitcoin-bányászati lehetőségeket tanulmányozza

-

A Duke Energy Corporation az Egyesült Államok második legnagyobb energiavállalata, a vezető elemzőjük, Justin Orkney pedig nemrégiben elmondta, hogy megvalósíthatósági tanulmányt készítettek a bitcoin-bányászatról.
Orkney egy interjúban beszélt erről, amelyben több témát is körüljártak, mint amilyen például a bitcoin felhasználási módjai, vagy a többi izgalmas lehetőség.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tanulmányban főleg annak mentén járták körbe a bányászat kérdését, hogy a felhasználók hogyan segíthetnek az áramhálózat stabilizálásában a túltermelés, vagy a csúcsfogyasztás periódusaiban.

„Nagy lehetőséget látunk abban, hogy partnerségre lépjünk az ilyen fogyasztókkal, de még csak a koncepciót vizsgáljuk. Saját tanulmányokat végzünk a bitcoin-bányászattal kapcsolatban, amely rugalmasan tud alkalmazkodni a hálózaton rendelkezésre álló energiamennyiséghez.”

Orkney szerint a bányászat rendkívül hasznos lehet energetikai szempontból, és azt is elmondta, hogy már most is együtt dolgoznak több bányásszal.

„Már most is vannak bányász ügyfeleink, akik önkéntesen csatlakoztak a tesztprogramhoz. Most a résztvevők az év meghatározott időszakaiban, óráiban jelentős mértékben visszafogják a fogyasztásukat, ezeket az alkalmakra hivatkozunk eseményekként.”

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A bányászat stabilizálja a hálózatot

Az USA esetén az áramrendszer, a transzformátorok és a kábelek többsége húsz évesnél is régebbi. A bányászok ki tudják egyenlíteni az ingadozásokat.
A csúcsfogyasztás óráiban leveszik a teljesítményüket, mikor viszont lecsökken a hálózati igény, visszakapcsolják a gépeket, hogy az áramtermelést ne kelljen változtatni. Így a kevésbé megbízhatóan működő áramellátó rendszerek is stabilabban használhatók.

„A bitcoin bányászat elképesztően hatékony módszer az energia szabályozására. Képesek arra, hogy egész nap ugyanazon a meghatározott szinte fogyasszanak, de ha kell, egy perc alatt le lehet állítani az egészet, hogy a csúcsterhelés időszakában a többi fogyasztóhoz mehessen az energia. Mikor lecsökken az igény, vissza lehet kapcsolni a gépeket.”

A bányászat az elmúlt években számos kritikát kapott, mivel a hozzá nem értők szerint a rendszer energiahasználata túl nagy.
A hozzáértők szerint viszont a közölt számok valószínűleg alaposan el vannak túlozva, ráadásul a felmérések szerint a Bitcoin lényegesen kevesebb energiaráfordítással üzemel, mint a hagyományos bankrendszer, alig annak az ötvenedével.
Egyes elemzések szerint ráadásul a bányászat nagy mennyiségű metánt lenne képes elhasználni, amely amúgy a légkörbe lenne kieresztve.
Ennél jobban semmi más módszer nem alkalmas erre. A Duke Energy az USA hat államában működik, és nagyjából 7,5 millió háztartást lát el árammal.
A cég jelenleg 58200 megawatt energiatermelési kapacitással rendelkezik, így ahogyan Orkney rávilágított, a második legnagyobb energiavállalatnak számít az országban.
Nemrégiben látott viszont napvilágot az az információ is, hogy az Exxon Mobil, az Equinor, a La Geo, és a Conocophillips vállalatok szintén azt tanulmányozzák, hogy hogyan tudnák felhasználni a bitcoin-bányászatot a működésük során.

Olvastad már? A heti beáramlás 80%-át a bitcoint shortoló intézmények tették ki

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!