A brit hadsereg hivatalos Youtube- és Twitter-fiókjait vasárnap támadták meg, és hackerek kriptoeszközök, köztük bitcoin és ether csalások népszerűsítésére használták, amelyekben a Tesla vezérigazgatóját, Elon Muskot is megszemélyesítették.

A brit hadsereg vasárnap megerősítette, hogy hivatalos Youtube- és Twitter-fiókjait feltörték.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A hadsereg közel 363 ezer követővel rendelkező, ellenőrzött Twitter-kezelője számos, NFT-átveréseket népszerűsítő bejegyzést retweetelt, mielőtt a Twitter eltávolította őket. A betörés során a fiók nevét, profilképét és bannerképét úgy változtatták meg, hogy az NFT-gyűjteményekre hasonlítson.

Eközben a hadsereg 177K feliratkozóval rendelkező Youtube-fiókját átnevezték “Ark Invest”-re, és négy élő videót töltöttek fel a bitcoin és ether ajándékozási csalásokat népszerűsítő fiókra.

A csalók azt hirdették, hogy minden nekik küldött bitcoin vagy ether után kétszeres összeget küldenek vissza.

A manipulált videókban a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk, a Twitter korábbi vezérigazgatója, Jack Dorsey és az Ark Invest vezérigazgatója, Cathie Wood szerepelt.

A csalók gyakran használnak közszereplőket és hírességeket kriptopénz-csalásaikhoz

Musk, Dorsey és Wood mellett olyan ismert emberek is szerepeltek már kriptós átverésekben, mint a Microsoft társalapítója, Bill Gates, de Warren Buffett és az Apple társalapítója, Steve Wozniak nevével is visszaéltek már.

Júniusban az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) nyilvánosságra hozta, hogy tavaly év eleje óta több mint 46 000 ember számolt be arról, hogy több mint 1 milliárd dollárnyi kriptopénzt veszített el átverések miatt.

A brit hadsereg szóvivője természetesen nyilatkozott a sajtónak is az eseményről.

 

„Rendkívül komolyan vesszük az információbiztonságot, és megoldjuk a problémát. Amíg a vizsgálat nem zárul le, nem lenne helyénvaló további kommentárokat fűzni az esethez.”

Olvastad már? Glassnode: eltűntek a „bitcoin turisták”, maradtak a hodlerek

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!