A fél piac nevet rajta, szinte mindig rossz befektetési tippeket ad

-

A Mad Money műsorvezetője, Jim Cramer ismét megváltoztatta a kriptóval kapcsolatos véleményét – most azt jósolja, hogy a teljes piaci tőke 1 billió dollár alá fog zuhanni, mivel „nincs valódi értéke”.
Tekintettel eddigi teljesítményére, a kriptoközösségben néhányan úgy vélik, hogy a piac alja már elérkezett, miután a CNBC műsorvezetője, Jim Cramer azt mondta, hogy „nincs valódi érték a kriptóban”, és azt jósolta, hogy a piac tovább fog zuhanni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Cramer arról ismert, hogy a CNBC Őrült Pénz című műsorának házigazdájaként rendszeresen megosztja befektetési szaktudását a nézőkkel, de a kriptoközösségben amiatt is hírnevet szerzett magának arról, hogy olyan részvény- és kriptótippeket ad, amelyek általában tévesen vagy a jóslatának teljes ellenkezőjével végződnek.
Jóslatai, valamint a kriptóval való, újra és újra felbukkanó gyűlölet-szerelem viszonya az elmúlt néhány évben népszerű mém lett a közösség körében.


A CNBC Squawk Box című műsorának keddi szegmensében Cramer a különböző eszközosztályok 2022-es medvés teljesítményét kommentálta.
Kijelentette, hogy a jelenlegi szektor, ami jelenleg „a legjobban érdekli”, a kriptó, mivel úgy csapott le rá, mint ami lényegében értéktelen, miközben további vérengzést jósolt előre:

„Tényleg úgy tűnik, hogy a kriptó összeomlik. 3 billió dollárról 1 billió dollárra csökkent. Miért állna meg 1 billió dollárnál? Nincs valódi értéke.”

„Hány céget tud Sam Bankman-Fried megmenteni?” – tette hozzá.
A megjegyzések szöges ellentétben állnak az alig két hónappal korábbiakkal, amikor Cramer lelkesen kijelentette, hogy „hisz” az etherben (ETH), és „könnyen lehet 35-40%-os” megtérülést elérni a közeljövőben.
Ez a jóslat akkor történt, amikor az ETH ára nagyjából 3000 dollár volt, és az árfolyam azóta 62%-ot esett.


A szegmens során Cramer rátért a non-fungible tokenekre (NFT-k) is, mivel megkérdőjelezte, hogy mennyi pénzt szórnak egy ilyen „szörnyű” eszközosztályra:

„Az NFT-k, úgy értem, megnézed ezeket a cégeket, amelyekről soha nem hallottál, és egy hétvége alatt berobbantak, és azt mondod magadban, szent tehén, 600 millió dollár megy csak úgy le a lefolyón. […] Micsoda szörnyű eszköz. NFT-ket adtak el neked. Kitalálták.”

Cramer tippjeire válaszul a Twitteren olyan felhasználói fiókok csíráztak ki, mint például az Inverse Cramer ETF, amely „Jim Cramer részvényajánlásait osztja meg, hogy te az ellenkezőjét tehesd”.
A profil eddig 62.800 követőre tett szert, és nemrég megfigyelte, hogy a Ford és a Nike részvényeinek árfolyama 25%-kal, illetve 7%-kal esett egyenként, mióta Cramer a megvásárlásukat ajánlotta.

Cramer először még 2020 decemberében vásárolt Bitcoint (BTC). A tavaly júniusi medvepiac idején kijelentette, hogy eladta az összes BTC-jét, mondván, hogy az árfolyam „strukturális okok miatt nem megy felfelé”.
Négy hónappal később a BTC ára minden idők legmagasabb, nagyjából 69.000 dolláros szintjére ugrott.
Egy másik figyelemre méltó tipp 2021 augusztusában történt, amikor Cramer a Coinbase COIN részvényének megvásárlását javasolta, mivel az „olcsó”, nagyjából 248 dolláros áron futott.


A cikk írásakor a COIN árfolyama 55,41 dolláron áll a Yahoo Finance szerint.

Olvastad már? Bitcoin összeomlás: Mi áll a kriptovaluta újabb összeomlása mögött?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

A Raydium 2,3 millió dolláros „bug bounty” programja

A Solana-alapú decentralizált tőzsde, a Raydium csapatának tagjai 10 millió RAY token (kb. 2,3 millió dollár) értékű bug bounty programot javasolnak a platform alapvető okosszerződéseiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!