Az ARK azzal érvel, hogy a medvés folytatásnak korlátozott mozgástere maradt, mivel az on-chain mutatók mélypontot értek el.

Az ARK Investment Management szerint a Bitcoin (BTC) „semleges vagy pozitív” kilátásokkal rendelkezik annak ellenére, hogy 20.000 dollár alatt marad.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A legutóbbi „Bitcoin Monthly” jelentésében az amerikai vagyonkezelő óriás arra utaló jelekről számolt be, hogy a BTC árfolyama közel áll a mélyponthoz.

Wood: „További kapitulációs jelekre várunk”

A Bitcoin egyik leghangosabb támogatója, az ARK és vezérigazgatója, Cathie Wood kitart a BTC-kitettség mellett, miközben a piac továbbra is esik az eddigi csúcsokról.

A Bitcoin Monthly legutóbbi kiadványa megerősíti ezt a meggyőződést, Wood, az elemzők és David Puell kutató azt állítja, hogy a BTC/USD visszafordulásáig már csak kevés területet kell lefedni.

„Az eddigi csúcsához képest 70%-os visszaesést mutatva a bitcoin a legfontosabb szintjein vagy azok alatt található: a 200 hetes mozgóátlagán, a piac általános költségalapján (realizált ár), a hosszú távú (LTH) és rövid távú tulajdonosok költségalapján (STH), valamint a 2017-es csúcsán” – olvasható a jelentésben.

„Az e szintek alatti kereskedés atipikus, és rendkívül túladott állapotokra utal. A történelem során mindössze négyszer fordult elő, hogy a bitcoinnal az ezen eszközökhöz viszonyított árszintek alatt kereskedtek”.

Mint ilyen, a veszteségek nagy részének már meg kellett volna történnie, ha a történelem iránymutató. Az abszolút mélypontokat még nem látott mutatók közé tartozik az MVRV arány – a különböző, hosszú ideig bújó entitások realizált tőke és költségalapjának aránya.

„Történelmileg a globális mélypontok akkor következnek be, amikor a rövid távú tulajdonosok MVRV-je meghaladja a hosszú távú tulajdonosok MVRV-jét” – magyarázta az ARK.

„Ez a feltétel nem teljesült, ami további csökkenés lehetőségére utal.”

Általánosságban azonban különösen Wood nem lát okot aggodalomra, mivel a Bitcoin-piacok jelentős történelmi méretű makrovihart vészelnek át.

Az ARK „In the Know” című podcastjának legutóbbi, július 1-jén megjelent kiadásában a cég BTC-hez való hozzáállását összességében „semlegesnek vagy pozitívnak” jellemezte.

„Várunk még néhány kapitulációs jelre, és persze az idő itt a rendszerszintű oldalról is megmondja majd a tutit. Az elmúlt napokban nem hallottunk újabb stresszjelzésről, úgyhogy ez is jó” – mondta Wood.

Az árcsökkenés továbbra is folytatódik. Az ARK álláspontja eközben több piaci kommentátor álláspontját is tükrözi.

Ahogy arról a Cointelegraph is beszámolt, egyre nagyobb konszenzus mutatkozik abba az irányba, hogy 16.000 dollár körüli esés várható, és az on-chain mutatók többsége már most is ritkán vagy soha nem látott mélypontokon van.

„Történelmileg a 200 hetes MA a BTC alsó indikátorának számított. Ebben a ciklusban a dolgok egy kicsit másképp alakulhatnak” – mondta a népszerű kereskedő és elemző, a Rekt Capital a Twitter-követőinek a múlt hét végén, folytatva az ARK által érintett témát.

„Ahelyett, hogy a $BTC a 200MA-nál érné el a mélypontot, alatta egy makroszintű tartományt alakíthat ki. Bármi, ami a 200MA alatt van, valószínűleg csúcslehetőséget fog jelenteni.”


Olvastad már? 8,7 millió dollárt loptak el a Cream Finance-től, felfüggeszti tevékenységét

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.