Lengyelország a leginkább NFT-ellenes ország

-

Az elmúlt hét napban a non-fungible token (NFT) eladások 23,37%-kal csökkentek, a 30 napos statisztikák pedig azt mutatják, hogy az NFT-eladások 63,10%-kal maradtak el az előző hónaphoz képest.
Miközben az NFT iránti érdeklődés csökken, egy nemrégiben készült tanulmány szerint olyan globális régiókban népszerű a technológia, mint Szingapúr és Hongkong.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kutatás szerint továbbá „Lengyelország a leginkább NFT-ellenes ország”. Az országonkénti keresési volumenek alapján a világszerte legtöbbet keresett NFT-projekt az Axie Infinity, amely 112 országot utasít maga mögé a gyűjtemény szerinti top keresések tekintetében.
Szingapúrban, Hongkongban és Kanadában a legnagyobb az NFT iránti – Lengyelország, Nicaragua és Belize a leginkább NFT-ellenes országok.
A cashnetusa.com által közzétett új tanulmány szerint a kutatók 2022 márciusában minden országban átfésülték az NFT-keresési adatokat, majd az Ahrefs eszközzel kiszámították az 1.000.000 lakosra jutó havi keresések számát.
Továbbá a cashnetusa.com kutatói a Twitter API-t és az Snscrape eszközt is felhasználták, hogy átnézzék az „NFT” és „NFTs” lekérdezésekre illeszkedő tweeteket. Innen a Cardiffi Egyetem által kifejlesztett Hugging Face eszközt használták az adatok hangulatelemzésének lefuttatására.
Végül a csapat kiszámította minden idők 100 legjobb NFT-jét az Opensea piactéren, és országonként is megvizsgálták a mérőszámokat.

A cashnetusa.com NFT-kutatásának statisztikái.

Számos érdekes megállapítás mutatja, hogy az NFT-k hogyan hatottak az egyes országokra, és a kutatók kiemelik, hogy Szingapúr a „legéhesebb” az NFT-kre.
„Szingapúrban minden más országnál többet keresnek az NFT-k után, egymillió lakosra vetítve 18.717 keresés jut havonta” – részletezi a tanulmány.
A kutatók kifejtik, hogy jelenleg Montenegrót tartják a világ leginkább NFT-párti országának a Twitter-hangulat alapján. Lengyelország a kutatás szerint NFT-ellenes, ahol „1000 NFT-témájú tweetből 227 negatív hangulatúnak bizonyult”.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Az Axie Infinity és a Decentraland NFT-i vezetnek a globális keresésekben

A Cashnetusa.com jelentéséből az is kiderül, hogy az Axie Infinity nevű blokklánc NFT-játék a legnépszerűbb NFT-projekt a világ országait tekintve.
A dappradar.com szerint az Axie Infinity 4,23 milliárd dollárnyi NFT-eladást ért el 2.115.063 kereskedő között. A tanulmány szerint az Axie Infinity 112 országot ural a keresések nagyságrendjét tekintve.
A Decentraland 43 országban a második legtöbbet keresett, a Bored Ape Yacht Club (BAYC) pedig hat országot tudhat magáénak a népszerűség tekintetében.

„Mivel limitált kiadású kollekcióról van szó, meredek belépőárral, a Majmok címlapra kerülhetnek – de az átlagos NFT-rajongó nem találja meg őket, amikor új szerzeményeket guglizik” – részletezik a cashnetusa.com kutatói.

A cashnetusa.com NFT-kutatásának statisztikái.

A cashnetusa.com kutatása hozzáteszi, hogy az NFT-k egy csomó „társadalmi, technikai és környezeti furcsasággal” rendelkeznek, és hangsúlyozza, hogy a téma ellentmondásos is lehet.

„Ahová a pénz és a presztízs vezet, oda a megosztott vélemények is követik. Vad befektetések, átverések, környezeti félelmek és nehezen megfejthető technológia borítja ellentmondásokba az NFT-ket – az NFT-ket kommentálók két táborra oszlanak: evangélistákra és szkeptikusokra. Az NFT-evangélisták között pedig mindenkinek megvan a maga hűsége, legyen az a Bored Apes vagy éppen egy Axie szörnyeteg” – zárul a jelentés szerzője.

Olvastad már? Bitcoin összeomlás: Mi áll a kriptovaluta újabb összeomlása mögött?

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: Cennet Dereli

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!