India növeli az aranyra kivetett vámot

-

Az indiai kormányzat öt százalékkal, 12,5%-ra emeli az aranyimportra kivetett vámot, hogy ezzel csökkentse a rúpiára irányuló pénzügyi nyomást.
Egyes nézetek szerint viszont a vám növelése a csempészet növekedését fogja eredményezni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ország egyre nagyobb költségvetési hiánnyal küzd, a valutája gyengül, így a kormányzat július elejével úgy döntött, hogy vámot emel az arany esetén. A nemesfém ára gyakorlatilag azonnal 3%-ot növekedett az országban.
India számít a világ második legnagyobb aranyvásárlójának, és az elmúlt 12 hónap során megtízszereződött az importált arany mennyisége.
Ugyanebben a periódusban viszont a negatív kereskedelmi mérlegük szintén megnőtt, közel négyszeresére.
A bejelentést követően az indiai aranyszektor szakértői annak adtak hangot, hogy a nemesfém forgalma így vélhetően jelentősen csökkenni fog, és így az abból száramzó állami bevételek is.
Ráadásul a vámnövelés mindig is nagy motivációt jelent, hogy az emberek csempészni kezdjék az aranyat.

„Mikor csökkent az aranyra kivetett vám, visszaesett a csempészet mértéke is. Ez tovább mérséklődött, mikor a járvány miatt kevesebbet utaztak az emberek. Most viszont könnyen előfordulhat, hogy ismét növekedést látunk majd.”

Nehéz idők járnak a rúpiára

Az Arany Világtanácsának indiai szekcióját vezető Somasundaram PR szintén úgy gondolja, hogy a döntés csökkenti majd az arany iránti igényt, és ezzel lehet, hogy tényleg segíteni tud a rúpiára nehezedő nyomás csökkentésében is.
Surenda Mehta, az Indiai Aranyművesek Társaságának a titkára viszont azt gondolja, idővel az igény újból megnőhet majd.
A jelentések szerint az indiai kormány bejelentésével szinte egyidőben a rúpia újból nagyot gyengült a dollárhoz képet, és átlépte a 79 rúpia/dollár arányt, és azóta ott is van.

Olvastad már? Nagyon lent van: az ARK Invest szerint itt az ideje a BTC-növekedésnek

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!