A Bitcoin megrekedt az új oldalazó struktúrában

-

Az általános pozitív hangulat ellenére a Bitcoin továbbra is fokozott eladási nyomással szembesül, ami hatással lehet a rövid távú kilátásokra. Vajon a rövid távú bikák fognak érvényesülni az eladási nyomás közepette rövid távon?

A Bitcoin (BTC) átlépte a 30.000 dollárt, hogy aztán újabb árkonszolidációba lépjen a 29.600 – 31.000 dollár közötti tartományban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az általános pozitív hangulat ellenére a BTC rövid távú kilátásai enyhe eladási nyomással szembesülnek.

A Coinshares szerint a BTC a digitális eszközbefektetési termékekbe történő beáramlások több mint 98%-át (56 millió dollárt) tette ki az előző héten, április 2-9. között.

A kereskedési volumen azonban alacsony, 970 millió dollár maradt, mivel a short bitcoinból minimális, 0,6 millió dolláros kivonás történt.

Így a jelenlegi bikás hangulat nem mentes az eladási nyomástól, ami befolyásolhatja a szereplők rövid távú nyereségét.

Újabb konszolidáció, dömping vagy emelkedés – merre tovább a BTC?

Március közepe óta a BTC 28.000 dollár körül konszolidálódott. Április 10-én kitört ebből a tartományból, de most újabb árkonszolidációs tartományba lépett, 29.600 – 31.000 dollár közé.

bitcoin
Forrás: TradingView

Figyelemre méltó, hogy az árfolyam az 50-EMA (exponenciális mozgóátlag) és a 200-MA (mozgóátlag) felett állt, ami azt mutatja, hogy a BTC a rövid és hosszú távú trendjei fölött van – így megragadva az uralkodó bikás hangulatot.

Egy bikás kitörés a BTC-t a következő ellenállási szint újratesztelésére indíthatja a 32.500 dollárnál – ez egybeesik a májusi 2022-es felső tartományhatár egyik szintjével.

A következő célpont a 34.300 dollár lesz, ha a rövid távú bikák átlépik a 32.500 dolláros akadályt.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Megjegyzendő, hogy a tartomány alsó határa metszi az 50-EMA-t, ami azt jelenti, hogy az összefolyási terület alatti áttörés gyengülő struktúrára utalhat.

Lefelé a legfontosabb támaszszintek a 28.700 dollárnál, a dinamikus 200-MA-nál és a tartomány korábbi alsó határánál, a 26.700 dollárnál húzódnak.

Eközben az árfolyamok új csúcsokat értek el, miközben az RSI új mélypontokat ért el – ez egy növekvő divergencia, amely a BTC-t fokozott rövid távú eladási nyomásnak teheti ki.

Emellett az ADX (Average Directional Index) csökkent, ami egy gyengülő rövid távú emelkedő trendre utal, amely potenciálisan meghosszabbított konszolidációval vagy visszalépéssel járhat.

A CVD spot csökkent, mivel a shortok meghaladják a longokat.

btc
Forrás: Coinalyze

A Coinalyze szerint a BTC CVD („cumulative volume delta”) spotja csökkent, de a cikk irásakor ellaposodott, ami azt mutatja, hogy az eladók piaci tőkeáttételre tettek szert, de a bikák nem léptek ki a pozícióikból.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ugyanakkor a Coinalyze szerint az elmúlt 24 órában több mint 2,8 millió dollár értékű long pozíciót likvidáltak, szemben a 742 ezer dollár értékű short pozícióval.

Forrás: Coinalyze

Továbbá a tőzsdei BTC long/short arány azt mutatta, hogy az eladóknak enyhe tőkeáttételük volt a 4 órás idősávban, ami megerősíti a BTC rövid távú medvés kilátásait.

Összefoglalva, a BTC masszív pozitív hangulatnak örvend, de az eladási nyomás is növekszik, ami rövid távon átmenetileg visszafoghatja.

zeta

Olvastad már? Az Arbitrum token árfolyama 40%-kal nőtt a héten

Forrás: ambcrypto.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!