Elon Musk szerint a mesterséges intelligencia elpusztíthatja a civilizációt

-

A technológiai szektor legnagyobb cégei szerte a világon azon dolgoznak, hogy megvalósítsák a valódi mesterséges intelligencia létrehozását, amely segítséget nyújthat az emberiségnek.

Vannak viszont olyanok is, akik arra figyelmeztetnek, a jó szándék akár katasztrófához is vezethet.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Tesla vezetője is ez utóbbi tábort erősíti, és nemrégiben ismét elmondta a hallgatóságnak, hogy a mesterséges intelligencia potenciálisan a civilizáció pusztulását is okozhatja.

Március 15-én látott napvilágot a hír, hogy Musk egy teljesen új céget indít, amely az MI-kutatásokkal foglalkozna, és ehhez már össze is állt a kezdőcsapat a kutatókból és mérnökökből.

Ennek ellenére Musk mindig kifejti az álláspontját, hogy a technológia pusztító következményekkel is járhat, csakúgy, mint számos más technikai vívmány az emberiség történelméből.

Főleg igaz ez, ha az dolog rossz kezekbe kerülhet, vagy eleve kétes szándékokkal kerül kifejlesztésre.

Musk elismeri, hogy az MI nagyon is veszélyes lehet. Egy, a Fox-nak nemrégiben adott interjújában úgy fogalmazott, hogy a mesterséges intelligencia veszélyesebb következményekkel járhat, mintha egy hadihajót rosszul terveznek meg, vagy egy gyárban elrontanak valamit az összerakás során.

Ez akkor is van, ha amúgy az esélyek viszonylag kicsik.

„Teljesen mindegy, hogy mennyire kicsi az esély arra, hogy valami balul sül el, és mennyire nagy következményekkel is járna. Ez a technológia potenciálisan elpusztíthatja a civilizációnkat, és aki azt hiszi, hogy ez nem törtéhet meg, az egyszerűen egy idióta.”

Máshogyan vélekedik erről Bill Gates, aki sokkal optimistább az MI által biztosított lehetőségekkel kapcsolatban, és a pozitív hatásokkal, amelyeket az emberiség számára hozhat a technológia.

Bill Gates véleményét annak a fényében érdemes figyelembe venni, hogy ő fejlesztette ki a Windows operációs rendszert, amely aztán a számítógépes összeomlást jelentő „kék halál” szinonimája lett a világon.

Áprilisban az Amazon is bejelentette, hogy beszáll az MI-szektorba, és az Amazon Bedrock szolgáltatása keretein belül lehetővé teszi a felhasználóinak, hogy mesterséges intelligenciával működő appokat építsenek fel, és fejlesszenek tovább.

A bejelentésről szóló blogbejegyzésben az Amazon úgy fogalmazott, hogy a Bedrock használatával a fejlesztők a saját birtokukban lévő adatok segítségével hozzák létre az appok alapját képező modelleket, amelyeket aztán könnyen integrálni tudnak az elkészült applikációkba.

zeta

Olvastad már? A Bitcoin megrekedt az új oldalazó struktúrában

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!